Sunday, December 22, 2013

Larian Kedua...

Assalamualaikum. .

Harap anda sihat2 belaka. Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan. Jangan lupa makan ubat ye...

Larian kedua saya adalah larian yang agak bidan terjun...plan saya 28hb Dec 2013 baru saya nak lari 10km punya event..tapi saya dapat call dari kawan saya, Ijat, dia mintak saya ganti tempat runner untuk relay run 4km under Mizuno pacesetters dekat maeps Serdang pada 15hb Dec 2013.

Okey..cuak sebenarnye...sebab 4km je tu mesti orang speed gile..jadi saya cuba lari 4km untuk set masa..32min masa saya prektis kat titiwangsa. 

Cut off time nye 2jam..4org satu team. Saya tanya ijat, kenapa xamek je semua lelaki, die kata rule dia kene ade campur2 gender dlm satu team..ooo...jadi dalam kecuakan tu saya terima je masuk relay run ni.

On the day..memang semua orang all out..saya lari 27min..haha..slow kan..huhu..tapi kami still on time..yeehoo..so dapat la my second medal.

Training untuk 4km ngan 10km agak berbeza..sebab 4km ni mmg kene speed..hehe..so lepas je habis relay event saya kene train 10km plak..hehehe













P/s: gambar ditangkap semasa tarik napas..hehehe idung kembang la..haha




Sunday, December 8, 2013

Siapa sangka...larian pertama..

Assalamualaikum...

Harap anda sihat2 belaka.  Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan...jangan lupa makan ubat ye...

Hari ni akhirnye saya ada masa untuk cerita kat awak tentang pengalaman saya masuk marathon hari tu..hehe

23hb Nov marathon pertama yang saya masuk..10km...

Macam mana saya terfikir nak masuk ?
Untuk makluman awak..saya punya berat dah maintain je..tak turun2...jadi sebagai motivasi, saya cabar diri masuk marathon.

Agak lawak cara saya daftar..saya main daftar saje..tak tengok pun tarikh..track..term and conditions...hehe yang saya tau..saya nak masuk marathon dan habiskan larian saya..hehe..

Sebenarnya ade je 5km run for fun..RM35 dan yang 10km RM40..jadi saya fikir alang2 baik masuk terus 10km..hahaha

Lepas dah bayar dan register...baru la saya tengok tarikh..haha 23hb tu hari sabtu..erkk saya kerje..dan Nov dan Dec cuti saya dibekukan..erkk...saya kena amek unpaid leave!!! Jadinya marathon yg saya masuk harganya hampir rm100..haha intan kau memang sangat cerdik..erkk

Dan cerdik kedua nya...saya tau track dia seminggu sebelum hari larian...route nye berbukit....cuak..saya ingatkan flat saje...haha..saya train turun naik tangga 4hari berturut2.

Jadi dalam tempoh sebulan persediaan yang saya buat..tak ada beza nya dengan hari dan minggu2 yang sebelum ini...cuma seminggu sebelum hari larian tu baru la saya cuba jog 4pusingan taman tasik titiwangsa dalam masa 1jam 30min...slow kan..ramai lagi yang lari lagi laju dari saya..hoho





Awak tau tak..dulu masa mula2 progress saya... satu pusingan titiwangsa ni saya jog..saya dah rasa nak nages kepenatan..haha..saya sendiri tak sangka boleh jog macam ni...

Dari segi makan?
Saya makan macam hari2 lain jugak...cuma seminggu sebelum tu..saya byk buat training...jadi saya banyak amek telur putih rebus..haha..ecelly saya pun tak tau ape effectnya makan telur putih rebus ni..saja tambah protien jaga muscle kunun..dan hari sebelum larian saya makan nasi penuh..malam sebelum larian..saya makan roti naan tandoori...pagi sebelum larian..saya makan roti bun jagung tu dengan telur je..tak beza pun..haha..mengah2 jugak lari..hehe..

Sangat neves wehh~
Saya asyik psycho diri..anggap je larian ni macam exercise regular saya..haha
Alhamdulillah..2laps UM equal to 10km saya dapat buat dalam masa 1jam 34min..dengan sokongan adik saya..haha kalo dia tak da..mesti 2jam kot baru habis..penat kena naik bukit 2kali..hehe

Adik saya yang kena jadi supporter dan driver on that day..haha


The best feeling...
Bila saya melangkah kat finish line tu...its really mean lots to me..flashback semua ada..ye la...dulu masa zaman belajar...10langkah jog..saya dah mengah2..kesian kat kawan saya yang jog sama2 saya tu..hehe



Awak tau..keesokkan harinya..saya terus nak register untuk larian kedua saya..haha 28hb dec ni..10km jugak..kali ni larian malam pulak..hehe

Saya nak lari sekurang2nye 50km total sebelum saya kawen..ecehh..bila nak kawennya pun tatau la...hohohuhu..

P/s: percaya pada diri~



Monday, November 25, 2013

Carikan...

Assalamualaikum

Harap semua sihat2 belaka. Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan. Jangan lupa makan ubat ye...

Aku salu tepon parents aku tiap ujung minggu. .kiranye aku kasi summary apa yang berlaku dalam minggu tu kat ibu dan ayah..

Biasenye dulu2 bila dah habis cakap..ibu pesan belajar elok2..masa dah kerje ibu pesan..cuba enjoy kan diri dengan keje..
Sekarang..ibu ckp mcm ni plak..

Ibu: habis tu..
Aku: habis tu ape?
Ibu: tak da cerita apa2 ke?
Aku: cerita ape *teett*
Ibu: tak keluar dengan boyfriend ke?
Aku: emm..xda sape2 pun ibu..
Ibu: habis tu nak tunggu sampai bila?
Aku: entah le..ibu cari kan la..hahaha
Ibu: aikk..ibu pulak carikan..
Aku: haah..cari la..yg beragama..yg boleh take care kesihatan, bawak along jogging ehehh
Ibu: ye la2..nanti ibu cari tak kena pulak dengan taste kamu..
Aku: ehehehe

Wah senang hati je kau ek..pass je kat mak ekau cari kan..haha

Jodoh tu pasti ada, mungkin bukan masanya lagi..mungkin di sini atau hanya di sana.. *hadam beb*

P/s: sepanjang hujung tahun 2013 sampai tahun 2014 adalah masa kemuncak wedding invitation kawan2..masing2 menamatkan zaman bujang di usia jubli perak ni...hoho tahniah la kat korang..

Korang nye big event..aku pulak menyibukkan diri ngan event marathon aku..hoho agak lonely di situ..haha..whatever~




Wednesday, November 20, 2013

See...




I remember watching this video during matriculation center..sad love song...well korean noe with lots of teary movie...



Wednesday, October 30, 2013

WW: Bored ...





Mehhh..hehe...jom masuk marathon dengan saya...hehe

P/s: lama tak buat wordless Wednesday. .hehe



Saturday, October 19, 2013

The Stair..

Assalamualaikum

Harap yang membaca sihat2 belaka. Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan... jangan lupa makan ubat ye...hehe

Hari ni saya nak cerita pasai salah satu senaman yang saya buat jika saya tak jogging dalam minggu tu...

Jeng3...

Ok..surprised sangat jemah~...haha
Ni dia..turun dan naik tangga. Okey, sebagai seorang yang tak mampu nak langgan gym yg beratus2 sebulan..huhu teringin sebenarnye..

dan sebagai seorang gadis yang tak da kawan nak ikut senaman luar dekat2 rumah ni..jadi ni la alternative yang saya guna...

tadaaa...

apa gunanya bayar sewa condominium 4tingkat ni jika tak di gunakan sebaiknya..ahaa..

Sebagai gambaran korang..


Mula2 dulu saya buat 30set sejam...ketaq lutut bagai...sekarang ni jika saya rajin , saya buat 40set..dan baru2 ni saya buat record baru 50set...yeeehaa..clap your hand for me..hehe..

Ok..jadi setakat tu dulu..jika korang pun xmampu, segan, malas keluar duit macam saya..boleh la buat senaman ni...tapi dengan syarat..rumah korang ade lebih dari 2 tingkat..hehe..good luck..

P/s: cuba la buat...lepas habis 30set..mesti korang dah hilang rupa..serabhai...haha hwaiting.. (^~^.)/



Sunday, September 29, 2013

Oppa Sing This Song for Me??

hehe  jyj..
this song was nice..
luv it..

I didnt own this video, credit to the owner..

P/s: hwaiting...lets us solve our problem one by one...hehe




Thursday, September 26, 2013

Rambut panjang..

Assalamualaikum

Harap yang membaca sihat2 belaka...bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan...jangan lupa makan ubat ye. ..

Hari ni buat xray kat customer. ..
Sorang lelaki ni...rambut dia panjang...kalau nak buat chest xray..bahagian chest memang kena clear..jadi saye suruh la die ikat rambut die yang panjang tu...




Die boleh kata die tak reti ikat...huff3...
Habis kau nak saye ikatkan ke???!..
Last2 saye suruh die pakai sepit rambut (ketam rambut) warne merah yang saye dah sediakan untuk customer perempuan...haha. ..

Sakit perut saye tahan gelak...sape suruh simpan rambut panjang tapi tak reti jaga..




P/s: opismate saye kata saye akan jadi 'guru disiplin' bila masuk bilik xray...erkkk 

Wednesday, September 25, 2013

Putus...

Assalamualaikum

Harap semua sihat2 belaka..Bagi yang kurang sihat tu...syafakillah syafakallah aku ucapkan...jangan lupa makan ubat ye. .hehe

Okey..ri ni aku nak cerita pasai sorang bestfriend aku ni...putus cinta...its not funny bila putus cinta masa umur jubli perak ni..hoho..boleh meroyan di buatnya..haha

Jadi..sebagai kawan..aku jumpa la dengan Yoorin ni..(bukan nama sebenar)..
Yoorin cerita la kat aku pasai lelaki tu..aku dengar je la...pot pet pot pet yoorin cerita semuanye..

Yoorin: intan..ce ko bygkan..sape la nak kat aku ni..da la tua2 clash plak tu..

Aku: *dalam hati* aku tua dari ko la..aku lahir dulu bhai~..

Yoorin: Nanti bila tua aku duduk rumah orang2 tua ko jangan lupa lawat aku tan..nanti aku sunyi..ko datang tau dengan cucu2 ko lawat aku..

Aku: Beb..ko jangan risau la...aku sentiasa ada dekat ngan ko nye...

Yoorin: ye la tu...tah2 ko lupakan aku..tinggal la aku kat umah orang tua2 tu..habiskan sisa hidop..huhuhu

Aku: Beb..aku nak lupakan ko macam mane..kalau dah aku duduk kat katil sebelah ko kat rumah orang tua2 tu..*forever alone*

Yoorin;  erkk..hahahaahahahaa... (die gelak sampai keluar air mata ..)

nway...aku berjaya buat yoorin gelak..


Ni la yang aku bayangkan masa tu...


Sian kat kawan aku ni...tapi sekarang die dah okey sikit kot...jangan risau la yoorin...dengar cakap Abg Afgan tu..Jodoh Pasti Bertemu...mane la ko dapat idea nak duduk rumah org tua2 tu..ish3...

Nah dengar lagu ni...

I didn't own this video...credit to the owner..

P/s: oppss jiwang lagu ni...




Tuesday, September 24, 2013

Pedih...

Assalamualaikum

Harap semua sihat2 belaka. ..pada yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan. ..Jangan lupa makan ubat ye. ..

Malam ni saye paksa diri tido awal...
Pedih...
Ape la penyebabnye...
Intolerance...
Naik merah2 kat badan...tido sekejap ...saye terjaga balik...huhu...
Sebab cuaca panas ke?...puteri lilin sangat kau ni...erkkk...

Dulu saye penah post pasai intolerance nie...malam ni jadi balik...udang dan cendawan tak da pulak saye makan...huhu

Hari ni tak dapat nak exercise. ..kalau saye peluh nanti mesti lagi pedih...huhu..

P/s: ottoke~




Monday, September 23, 2013

Teringin..

Assalamualaikum

Harap korang sihat2 belaka...syafakillah syafakallah bagi yang kurang sihat tu...

Teringin nak pegi melancong...

Antara tempat yang saye teringin nak pegi:

1) Ladang tangerine kat Jeju Island Korea
2) Tengok sakura blossom kat Japan
3) Aya Sopia Istanbul Turki



Agak2 dapat pegi tak? Hurmm...
Tetibe fikir tempat2 macam ni plak kan...kat Malaysia pun tak habis teroka lagi..hoho...

Jom kite pegi sama2 ke tempat2 ni nak? Teringin nak melancong jauh2...


P/s: duit pun tak da...duduk je diam2 kat rumah...haha




Sunday, September 22, 2013

Girl out there...

"Hey, girls, you're beautiful. Don't look at those stupid magazines with sticklike models. Eat healthy and exercise. That's all. Don't let anyone tell you..you're not good enough. You're good enough, you are too good. Love your family with all your heart and listen to it. You are gorgeous, whether you're a size 4 or 14. It doesn't matter what you look like on the outside, as long as you're a good person, as long as you respect others. I know it's been told hundreds of times before, but it's true. Hey, girls, you are beautiful.” 

 Gerard Way

P/s: Gerard said it...wow..impressive. .he3...



Friday, September 20, 2013

Kudapan...

Assalamualaikum

Harap semua sihat..syafakillah syakallah bagi yang kurang sihat tu. ..

Snack..

Ni snack yang saya makan malam ni..erkk..saya pun tak tau elok ke tak untuk diet..tapi saya suka makan macam ni..haha. ..


Ok..agak menggelikan tak?..haha epal dengan low fat yogurt..tapi sedap...saya ni hantu yogurt...he3...saya suka makan dengan buah...
Kalorinye dalam 200kcal kot erkk...entah..glupppss hahaha. ..

P/s:  ade ke visitors kat blog ni??..hello~ sorry la..lame tak hupdate..hehe





Tuesday, September 17, 2013

Rajin...

Assalamualaikum...

Harap semua sihat2 belaka..bagi yang kurang sihat tu..syafakillah syakallah...jangan lupa makan ubat ye..


Maaf sorry mianhae...lama menyepi...huhu..laptop saye rosak...nak update pakai phone ni sangat2 la mencabar...banyak typo...haha..*jari besar* erkkk..

Kawan saye dah tanya nape tak update2 blog..haha...

Sesape yang ada follow Facebook saye mesti da tau..progress saye..ade cakap saye dah kurus...ecelly saye rase sebab contra sangat dengan saye yang sebelum ni...saya masih overweight huhuhu...gambattemasu..

Sekarang ni dah slow progress ..sebab stage ni body dah mula lali dengan exercise yang biase saye buat..hoho..
Saye sangat2 nak beli treadmill..hohi..tapi saye duduk rumah sewa..bilik kongsi..haha..xleh la nak beli..ecehhh alasan..padahal xmampu lagi nak beli..huk3

Ada gak kawan yang cakap saye pakai product sliming..sape cakap tu?? Nampak tak tapak tangan saiz xl ni *buat ayat ganas sikit*..hoho bukan ape..saye bersusah payah cuba buat healthy way untuk kurangkan berat...do ask me how if you wanna noe...ecehhh macam slogan satu product tu je...erkkk

Bile saye cakap saye pergi jog untuk turun berat..respons orang 'ooo...bagus2'...tapi saye terfikir..kalau la saye cakap saye pakai product yang ade kat pasaran..xpayah senaman pun..makan pun xyah nak jaga...mesti ramai pegi kedai cari product tu...

See..now I noe...kunci turunkan berat bukan saje Consistent...kunci yang 1st ialah RAJIN...hoho...sebab kalo saye malas je minggu tu..berat saye tak turun pada minggu tu..so sesape nak turun berat tu rajin2 kan la diri...sangat berharap ade farmasi yang jual ubat rajin ni...haha..jadi saye boleh suruh sesape yang tanya saye resepi turun berat nanti beli je supliment rajin ni..haha


Ni je yang saye ade...yang warne pink tu besties yang kasi...thanks to mieza,aznie, arney, dan miera... deorang yang kasi...
Kasut tu sponser by my lovely mum..hehe mase tu saye baru nak start progress..ho2
Ni je yang saye ade...saye tak pernah pegi gym sepanjang progress ni...hoho...I wish too..

Ok..good luck la kat sesape yang nak turun berat tu..lets work harder...ecehh..

P/s: sorry post yang pendek je..hehe
p/s: saye suka 2pm...erkk (^~^.)v

Credit to the owner of this video..
Junhoshwii...;p



Sunday, August 4, 2013

Saya Yang Banyak Dosa...

Assalamualaikum..

Harap anda sihat , bagi yang kurang sihat tu..syafakillah syafakallah saya ucapkan...

Bulan puasa semakin melabuhkan tirai, *nanges*...Quran masih lagi berbaki...huhuhu sedey sangat..sebelum ni masa belajar boleh habiskan Quran dlm bulan puasa. Skrg ni mencuri masa; untuk habiskan..huhuhu Inshaa Allah...sempat lagi ni~

Amanah atau tugasan sebagai daie.
Saya merasakan hikmah Allah letakkan saya di sini ...Disamping bekerja...saya melihat ada amanah yg lebih besar..pernah tak rasa sedih dan berdosa dan loser bila kita solat...
Tu yang saya rasakan...saya solat sendirian di office...doakan agar saya diberi kekuatan untuk menegur, memujuk dan lidah yang petah...(saye rasa anda paham sebab ape kan..)

Puasa di bulan Ramadhan ini semudahnya di perlekehkan.
"Saya stress sangat lalu berbuka puasa.."
"Saya tak sahur pagi tadi lalu berbuka puasa.."
"Saya tak larat lalu berbuka puasa.."
"Saya uzur (dekat 3minggu dah) lalu tak puasa.."
Yang membeli makanan adalah rakan2 bukan muslim..deorang pun jadi pelik...puasa ke tak mereka ni...
Huhuhu sahabat2 cuba kita lihat balik apa isi kandung Rukun Islam...*nanges* sedih sangat dengan situasi ni..membuah rindu kat Taman Ilmu dan Budi...
~ini cabarannya..memujuk diri..~

Moga dalam bulan ini kita diberi keampunan...saya yang banyak dosa mengharapkan kekuatan untuk mengajak sama2 perbaiki diri...

P/s: apa yg saya nak jawab 'disana nanti..jika ditanya tentang amanah ini..*rasa loser*

Credit to Maher Zain ..I didnt own this video..





Sunday, July 14, 2013

Tak Lama Lagi La Tue..

Assalamualaikum..

Harap anda sihat2...

Cuti 3hari diluangkan dengan keluarga kat kampung..
Hehe..most of makcik saya terkejut tgk saya.. mungkin dah hampir 7bulan tak jumpa...

Sehingga sekarang tinggal lagi 10% je berat yang saya kena turunkan untuk dapatkan goal ideal weight..hoho..

Tau tak mak cik saya cakap ape?

Makcik A: intan tu mesti ada sape2 tu yg buat dia nak turun berat mcm tu..
Makcik B: tak lama lg la tu nak kawen..mesti ada sumber inspirasi
Mak cik C: sikit lg ade menantu la Jah(nama ibu saye)..

Erkkk sembang kat meja sebelah saye..mcm ls saye tak leh dgr...erkkk

Truly..ni bukan sebab nak kawen duhai makcik2 ku sekalian..hoho..saye pun tak da calon lagi..ehehhh...it just..my turning point...


P/s: nape ek..orang nak kawen je ke yang bertungkus lumus turunkan berat ek?..erkk



Friday, July 12, 2013

Ramadhan 1434 Day3

Assalamualaikum...

Salam penghulu segala hari...selamat berpuasa semua, harap sihat2 hendaknya..bagi yang kurang sihat; syafakillah syafakallah saya ucapkan, makan ubat yer...

Saya ni pun xbaik2 lagi dari batuk selsema...ujian dua minggu yang penuh dengan batuk selsema dan (demam kejap2)..sampai berat pun turun hampir 3kg dlm 2mgu ni..hoho..

Bulan puasa ni..saya tak exercise pun..pergi terawih tu la exercise saya..hehe..ye la..masjid dalam 570m dari rumah..kat kawasan ni da la byk kes ragut..pegi terawih sorang2..memang jalan laju la saye tiap mlm..takut..tapi tawakalkan saje..Allah ada..teringat masa belajar dulu..terawih ngan kawan2..sekarang ni pegi sorang2..sedey..teringat kat korang2...rase nak nanges tau..huhu

Siape lagi yang nak hidupkan suasana bulan yang penuh rahmat ni...sedey bila tengok orang melayu masih ada yang jual makan pagi ..xrasa suasana bulan Ramadhan langsung kat sini..kat masjid jela auranya terasa..huhu

Ok...jangan bazirkan bulan Ramadhan ini..mungkin ini bulan rahmat yang terakhir buat kita..

P/s: maafkan jika ada kesalahan yang telah saya lakukan kepada yg membaca..may Allah bless all of you...



Monday, July 8, 2013

Ramadhan's Special...

Assalamualaikum...

Harap yang membaca sihat2 belaka...syafakillah syafakallah bg yang kurang sihat tu...jgn lupa  mkn ubat yer...selamat menyambut bulan Ramadhan ...moga bulan ni kita dapat beribadat semaksima yang mungkin..hehe

Jadi untuk progress aku pun masih di teruskan...cuma kurang sikit la...ni la plan aku..



Hehe...kurang sikit..terawikh kan dah ada...leh jadikan sebagai senaman...untuk diet pulak ..



Ok..ni gambaran kasar saje..hehe...basic la ni kan...ha3...

K la tu je..haha...update pakai phone tak best..sebab aku jadi malas nak tulis panjang2 :p 

P/s: kepada pembace semua...selamat berpuase...(^_^.) V







Wednesday, July 3, 2013

To Arney with Luv

Dear Arney,

I noe u will read this, happy bufday, please be happy, be in good health, meet someone special soon..hehe
sent my regards to your beloved parent...May Allah bless uoll always.. okey..get to go..

p/s: actually, I, MC today..huhu not feeling well...huhu..xoxo..

Sincerely,
Intan and blanket tebal..jaa~




Sunday, June 23, 2013

lukis sakura-kura

Assalamualaikum..

Maaf..dah lama tak update..harap yang membaca sihat2 belaka, yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat ye..

Jarang update, sebab saye dah ada gadjet baru hehe..jadi saye melukis kat handphone je..pastu malas nak update, kalau sebelum ni terus update kat blog, tapi sekarang lukis masuk FB dulu..hehe

Meh saya tunjuk satu contoh gambar..hehe..



Haha..ok2..sebenarnye saye tengah layan lagu istikharah cinta..duk dengar2 sambil melukis..mula2 lukis pokok sakura..nak cuba dapat tak hasil nye..tetiba tertambah la pulak gambar gadis tu..hehh..

ni dia lagu nye..




p/s:  terasa semakin tua..(-_-.")/



Thursday, June 6, 2013

Jualan ??

Assalamualaikum..

Ape khabar semua? harap sihat2 belaka, mental dan fizikal...bagi yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah ...jangan lupa makan ubat yer..fighting (^~^.)/

Tempat keje aku yang bangunan lama nak tutup sepenuhnye dah...sejak 2bulan ni, aku memang duduk kat bangunan baru. Tadi manager aku suruh aku pergi amek barang2 yang boleh pakai lagi untuk bangunan baru kat tempat lama..jadi aku pun pergi la..pukul 10pagi waktu tu..

Sampai je dekat ngan tempat lama..aku pelik..betul ke ni tempat keje lama aku???
ade 4meja makan (yang macam kat kedai makan)..dengan ramai orang..aku tengok ade satu meja, letak makanan ( nasi lemak, minum2an)..
.'ahh sudah..baru sebulan lebih tutup dah ade orang meniaga plak depan ni' kata aku dalam hati...

pastu aku tercegat kat situ..deorang kat situ duk tanya.."dik nak cari ape ek?".."emm saye nak bukak kedai ni kejap..nak pindah barang.."

pom pang2 deorang ubah meja...sian pulak aku tengok..tapi kejap je aku nak amek barang je..

dah amek barang yang aku perlukan...aku pun tutup balik kedai...aku pun tanya la person in charge..

"emm..ni jual sampai pukul berapa ek?"
"dik oii..ni bukan jualan la..ni ade shooting drama dik oii"...kata brother tu dengan nada yang emm paham2 je la..haha
"haha la yeke, saya ingat ade jualan"
"orang kedai sebelah kata, kedai adik ni tutup, so kami tumpang tempat nak makan la.."
"owh..yeke..sorry2..sila2kan.."
"its okey..btw..are u chinese, or mix..or cina masuk Islam?"
"-___-" tak la..haha"
"hahaha mata you sepet la..haha."
"erkk" 

*hari ni mata aku lg sepet sebab aku ngantuk, tak minum nescafe..hoho*

Bila aku tengok kat situ, aku ade la nampak 2-3 orang yang smart n lawa..tapi aku tak kenal..haha..maklum la.. retis malaysia ni aku xkenal sangat...hehe
drama ape la deorang shooting kat sini..mesti tv3 nye..haha


p/s: segan aku..slumber je ckp org shooting buat jualan..haha seb bek aku tak tanya nasi ni berape sebungkus..haha =p



Friday, May 31, 2013

Lenchai~

Assalamualaikum..

Harap anda semua sihat, bagi yang kurang sihat, syafakillah, syafakallah aku ucapkan, jangan lupa makan ubat na~

Sejak aku kerja kat bangunan baru ni....sejak dua menjak ni, ramai lenchai2x yang datang kat kedai kami...wooop2x...tinggi, ensem, ala2 korean..erkkk..tapi sadly, lenchai2x ni kebanyakan yang datang nak buat STD profile (check hiv, syphilis,etc) ..ish3x..tak leh percaya lenchai2x kat sini...hurmm...

lenchai ni maksudnye ensem dalam bahasa cina...haha officemate aku selalu cakap, "Intan , your lenchai dah datang , go ask him what test he want to do, tho sure enuff it must be STD" erkk haha...ni di sebabkan deorang tau yang aku suka tengok cerita korea...kyaa~ 


hohoho gong yoo shwi~ nak buat blood test tak? meh aku cucukkan..erkk


 p/s: Hidup aku masih seperti biasa...cuba untuk enjoykan diri dengan kerja, makin lama makin hilang rasa nak sambung study..haha mungkin tawar hati dalam bidang ni..haha cuba bidang lain la plak...haha 






Saturday, May 25, 2013

Macam mana nak lalu...

Assalamualaikum,
Apa khabar semua? harap sihat-sihat belaka, yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat yer..

Hari ni aku pergi KL Sentral, nak beli tiket balik kampung minggu depan..jadi aku naik LRT..emm..aku selalu ade masalah bile nak pass tru token tu..haha
Hari ni pun aku kene banyak kali touch token baru leh jalan..haha

Dah selesai aku beli tiket, aku pun nak balik rumah..aku kene naik LRT lagi..





okey ..ecelly aku tukar hampir tiga laluan, semua jadi merah...



emmm..


tetiba...

"Kak, buat macam ni la.." sambil tunjuk, letak token tu lama2, jangan gerakkan..
*srettt* laluan terbuka..hehe..
aku senyum je la kat budak ensem dan ohsem nih..=p




ehhh...TQ la adikkk~ hahaha..kalau tak sampai bila pun aku tak tau kenapa aku asik susah nak pass tru benda alah ni..hehe (^~^.)/


p/s:  ngeh3x...sengih sambil minum hazelnut choc chatime dlm LRT...=p


Friday, May 17, 2013

10 Botol Air

Assalamualaikum..

Apa khabar semua? harap sihat2 belaka, yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat ye..

Cuba hayati cerita ini..

Aku (baca saya) ada 10 botol air, satu botol ada 5L air...aku sebenarnya memerlukan hanya 15L air sahaja...semakin masa berlalu, air telah tersejat sebanyak 5 botol, jadi tinggal 2.5 botol sahaja air yang aku perlu sejatkan lagi...hehhh 




 Sekarang korang dah paham kan..
jadi cuba tukar, air tu jadi fat...

Bagus tak analogi aku??..hehe..omg banyak lemak ekau... =p

Ecelly, ade kawan aku yang tanya pasal progress aku....progress penurunan berat aku..jadi terdetik nak tulis kat blog. Alhamdulillah , separuh goal aku dah achieved..clap ur hand for me...hehe 

Tapi sekarang aku dah sampai peringkat susah nak turun dah, plateau...betul2 perlukan sokongan... hopefully I will never give up!! hwaitingggggggg..haha

sikit-sikit lama-lama banyak botol...erkk

p/s: saya makan nasi...jangan paksa saya stop makan nasi, saya orang melayu..erkkk, saya tahu, tak makan nasi leh kurus cepat..tapi sanggup ke sampai bila2 makan lauk atau roti je..lain la kalau duduk kat obersea..hehe

xoxo




Sunday, May 12, 2013

Busykan diri...

Assalamualaikum..

Harap yang membaca sihat2 belaka, yang kurang sihat, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat na~ 

Membusykan diri selama dua minggu ini...saya masih ingat jika tahun lepas, masa ni memang bulan yang paling busy selama saya belajar, sebab nak hantar thesis..tahun ni, bulan ni saya sibuk dengan kerja..berderet dari isnin ke ahad...

Saya yang mintak nak kerja sampai hari ahad...kerja hari ahad, tak dapat gaji lebih pun, cuma dapat cuti ganti...kalau saya cuti pun, bukan ade buat ape pun..hoho ayatseorangFA..

esok saye ade buat free health test lagi..minggu depan pun...


"U should noe, that something is going on.."

p/s:  sebenarnya...rindu...sahabat2...saya harap,.. anda semua,.. gembira dan sihat sentiasa...




Monday, May 6, 2013

(K-movie) Love 911 ^^



i didnt own this video, credit to the owner..

p/s: tengok cerite ni di hari cuti ~




Sunday, May 5, 2013

Don't korek hidung..

Assalamualaikum..

Hi there..hope uoll fine and in good health, (^~^.)/
my name is taeyang, a teddy-monkey. I was a birthday gift by my owner's besties a year a ago..hehe..
today is the GE13 for Malaysian, they said dont korek hidung after they put ink at your finger..
just see...some people are stubborn haha..victim~




xoxo

p/s: sibuk nak upload gambar jari juga...hehe...
p/ss: nama dia taeyang sebab rambut macam taeyang korean singer group BigBang hehe






Friday, April 19, 2013

Perangai Pelik Minggu Ini 1

Assalamualaikum..

Harap korang sihat2 belaka..yang tak sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat ye...

Slot ni terpikir setelah tengok cite hagemaru..perangai pelik minggu ini..hikhikhik

Aku ade satu habit ni...sejak aku kecik lagi...sampai sekarang...
Balik kerje, lalu depan kedai2...



*Pagi yang gelap, kini sudah petang*..lalalala~




sedia..



blueehh...lega~


hehehe..ni la habit aku...aku selalu tahan nafas bila lalu depan kedai makan cina..aku tak tau kenapa..tapi memang aku dari kecik macam tu...
cuba bayangkan kalau aku lalu kat dua tiga deret kedai makan cina je...ade gak yang SOB (short of breathing) hahaha

p/s: ni aplikasi kat kedai makan cina yang biasenye ade display, daging salai...erkkk
p/ss: dah lame xmelukis..hancur lukisan..haha =p







Monday, April 15, 2013

Saengil Chulkaheyo (^~^.)/ 25

Assalamualaikum,

Dear you,

How are you? I hope you are fine and in good health, for those who not well, syafakillah, syafakallah , do take your medication.

Today is beautiful day, my special day, yes, i'm the type of person who really make her birth date is the most special date every year...

I've planned this year for my birthday, i want to go Broga Hill, sadly it was cancelled coz my friend couldn't make it... never mind next time i'll go there.

I'm 25 this year, old old old...erkk.."When i'm 25, i already have one daughter...", my mom.. erkkk just ignore it...haha =p

My dad was the 1st person who wish me..*teary eyes* then followed by my mom...(I love you ibu ayah..)

Thanks to my besties , they always there went I need, and always support me... sometime too supportive..erkk hehe

Yesterday, my birthday celebration..(^~^.)/..Ecelly they didnt told me to where-on-earth they want to bring me..until i saw that tall building called KL tower..lol..
here some pictures..hehe

Waiting before go to KL tower, at KLCC..*clean-eyes* cuci mata hehe


erkk

trio ddir hehe


here we are...from the KL Tower..sadly the weather not that clear that day...but still nice..the ticket cost us rm50 each.. included the blue coral and animal zone tour. 

stalking swimming pool..beware if you go swimming near any tower...haha

Searching for the Lucky One..ehem3...*didnt found* (T~T.)

4girls..




emm..hwaiting..haha


then we having lunch at Saba Restaurant , setiawangsa, near jalan jelatek...
Arabic cuisine , I choose the Mandhi chicken rice..deabakk...blurrpp..RM17.
I ecelly open table today..erkk..I pay for them on my birthday celebration haha ..funny~ shouldn't it suppose to be vice versa..haha

somehow trying to eat like that..lol

then for tea-time..we go to Wangsa Walk for ChaTime haha =p

Then at night..we met Miera..pizzahut..erkk..see what they did to me...I need to change my handphone into smartphone as soon as possible..haha they even didn't realize that I've taken their picture...how dare all of u..=p

half of this is for miera..haha full..nasi arab punyer pasal..

They give me this present which i open it at 12am.. surprise... 

hehe..they know what i need..thank you friend..my supporters...i luv you all..my 25 birthday gift is for tuffy2...no more fluffy2..miss you taeyang-teddy..haha

Today, I met Miera again,Miera off day today, and I take annual leave on my birthday, somehow i'll feel unhappy if i work on my birthday..
I renew my MyKad..then we go to time square, we watch movie..Dua Kalimah...this movie is good..except certain2 part, coz it make us insaf..hehe
Then we go to Wangsa Walk again..but today with Miera..hehe..I Indulgance a lot..hehe miera belanja..yehoo..(Miera belanje kek dan muvie sahaja..haha)





p/s:  Thanks for being with me and for all the wishes from all of u, I might be nothing to you, but believe me, you are everything to me...(.^~^.)/ kamsahamida, arigato, namaste, terima kasih, thank you..
p/ss: Arney give me scarf and my auntie ask me to redeem my present...yehoo...nak hadiah byk2..yeppi~