Saturday, December 31, 2011

One Paper Done~



Selamat menjawab exam (^~^.)v
Alhamdulillah,
Untuk aku, 1paper dah lepas~
ade lagi 3paper-1practical exam-1viva~ erkkk =p

muehehehe~



Wednesday, December 28, 2011

Monday, December 26, 2011

Revision Week ^^

Assalammualaikum...

Aku dan kawan-kawan tengah 'revision week', 'minggu mengulang kaji' dalam bahasa nya~..haha...tapi yang aku tahu, U aku nie, revision week nye 3 hari je weh...tak sampai pun seminggu, kene panggil revision days la sepatotnye kan~ hahaha...tapi ade pro dan cons nye musim2 revision week atau final exam nih, biase la kelas2 pun dah abis, kite focus untuk study jek...



Bagi aku, aku suke gile revision week, (suke sebab kelas dah abis je, haha pastu macam lepak je nak study, tak payah pikir assement lagi) tapi masalah nye, musim2 study week nih, mula la suke mengunyap sambil study ( mostly member2 pun macam tu, tok sah tipu la) haha...

Di sebabkan banyak nak mengunyap, duit pun lagi kering la jadinye. hoho...
Sebagai kudapan, aku pun beli banyak buah oren, konon2 tak nak la makan jajan jek,.....
erkkk sampai aku dah tak lalu makan oren dah...=,="


Masing2 mengadu lapar, tak pun 'hasut' kawan suruh lapar jugak, ajak pegi mekdi la, ke-ep-ci la...macam2...sabo je la...aku dah le tengah diet fast-food..erkkk =p hahaha...bahaya2...
revision week bukan je masa untuk sedut semua nota2, tapi sedut makanan sekali ke apa~..hehe


Okey la...aku nak tido, erkk....musim berjaga malam dah bermula,~ Good Luck ^^

Sunday, December 25, 2011

Kedua

Baru habis bace novel  ni, Fatimah Fatty...hehehe =p





Hasil karya E-man Dhani ni hanya RM16.50 saje
yang pastinye dari keluaran PTS, aku suke bace buku2 PTS sebab tulisan die lawa

Novel ni best gak, buat pengetahuan korang, novel ni adalah novel yang kedua aku beli dalam hidup aku hahaha Novel yang pertama aku beli, novel 'Yong Tau Foo' keluaran PTS gak karya Faizal Dzasrik..haha

Aku jarang bace novel, aku lagi suka tengok cerita, sama jugak dengan anime, aku kurang baca 'manga' sebab aku lagi suka tengok anime, walaupun anime selalunye lambat (cth: Bleach)...hehe

Novel ni best sebab die banyak kasi motivasi. Macam mane tu? korang beli dan baca sendiri...hehe


p/s: final exam aku start 30 December 2011 pukul 2.30pm paper Quality Assurance (QA)...huarrgghhh....banyak kene study~ Aja2 hwaiting~ (^~^.)/

p/s lagi: 'boleh pulak die baca novel dulu' , suara hati~



 

Thursday, December 22, 2011

Aku Dah Tak O.K.U

Alhamdulillah, semalam aku dapat berita gembira. Petang semalam, aku pergi jadi 'subject' untuk research kawan aku, kawan aku tu budak Audiology (simple word-tukang test telinga). Seperti yang korang tahu, dulu aku pernah kena Otitis Media-Fungal Infection dekat telinga kanan aku, sehingga menyebabkan gegendang telinga aku berlubang, dan aku dapat mild hearing loss.

Dekat setahun jugak la aku tanggung telinga yang berlubang ni.hehe. Semalam, disebabkan nak jadi 'subject' research kawan-kawan aku yang Audiology nie, aku cek balik telinga kanan aku. Alhamdulillah, lubang dah tutup...ngee~ (^~^.)v ..dan test hearing loss aku pun pass, maksudnye aku dah tak ada hearing loss...ngee~



Macam mana boleh hilang pulak?
Kawan aku cakap, hearing loss ada dua sebab, satunye hilang pendengaran sementara, dan satu lagi kekal, dan ada yang mix (maksudnye kekal dan sementara). Aku punya masalah ni, hilang sementara(kat belah kanan yang problem tu), semuanya disebabkan complication (kesan) daripada Otitis Media-Fungal Infection dulu~ hehe ^^

Alhamdulillah~gembira..boleh la shopping headphone baru erkk haha =p
hehe aku dah tak o.k.u dah ~ngee^^

first time kene (awal tahun 2010)

p/s: kawan aku cakap kepada sesiape yang suka berenang kat public swimming pool, elok2 la pakai ear plug, sebab takut dapat infection (jangkitan)...hehe kat U aku nih, tengah kemaruk pergi berenang, swimming pool kami baru bukak..hehe ^^

p/s2: kawan2 salu cakap aku ni o.k.u lepas aku nye gegendang telinge berlubang dulu...nyesal lak tak parking kereta khas kat tempat o.k.u dulu~ haha =p






Wednesday, December 21, 2011

Dua tiga hari nie, terkesan aku bila membaca satu blog nih, hurm blog yang memberi banyak input, penuh dengan sentuhan Islamik yang perlu kita pikirkan...bila tengok blog aku~hurm aku tak punya kata-kata yang bagus, erkkk...
mode: teringin nak jadi penulis yang sebegitu~

Sunday, December 18, 2011

Roti Kembung

Penah makan tak roti kembung?
aku tak tau la korang penah ke tak, tapi roti ni selalu ibu aku buat bile malam, sambil tengok tV




Resepi Roti Kembung

1.  Tepung gandum
2.  Sesudu gula and garam sikit
3.  Minyak (yang dah dipanaskan)

-masukkan gula, ngan minyak yang panas tu dalam bekas yang ade tepung. hati-hati dengan minyak yang panas, minyak ni jangan buh banyak sangat...hehe..okey uli2..sampai jadi macam doh untuk donat tu, siap buat bulat2, pastu gune roller , kasi bentuk leper..then goreng...mase goreng tu nanti die kembung~kalau tak cukup minyak (panas tadi) die xkembung sangat. lagi bagus kalau tinggalkan doh tu lame sikit baru goreng, baru die kembung besar~ ngee~ cube la...senang je pun..

lagi best kalau makan ngan sardin ke~ hehe





selamat mencuba, hehe (^~^.)/

Saturday, December 17, 2011

Aku Maafkan Kamu~

Seminggu nie memang sangat sibuk dengan presentation, tiga hari berturut-turut aku kene present kat dalam kelas. Aku nie terkenal dengan neves / clumsy kalau aku kene present kat depan. Sampai satu tahap, aku nak cube overcome the nevesness tu aku masuk satu kelab (debat) yang memang buat kawan2 aku terbeliak mata. Tapi tak lame pun aku join kelab tu, sibuk la~, baru la aku tau, kenape tak ramai dak2 course aku join kelab2 atau aktif dalam ape2 program..hurm~

Tinggalkan yang tu, tu kenangan aku...

Seminggu yang sibuk ni, aku pikir, ade orang yang lagi sibuk, ade orang yang lagi 'tertekan', ade orang yang lagi rungsing dari aku. Bile stress tu tak leh di lepaskan, boleh nampak kat riak wajah, pastu kalau masih tak leh lepaskan stress tu, boleh jadi sampai tindakan kite pun luar kawalan. Aku sedih bile tengok situasi ni, memang aku pun tak lepas ngan rase tertekan nih, tapi aku kalau stress leh nampak kat riak wajah je dan kejap je, pastu lupa dah.

Aku seboleh2nye tak nak jadi sumber kepada 'tertekannye' seseorang, sian je aku rase..hurm..ape2 pun Islam sendiri pun dah ajar kite,
contoh; kite rase macam nak bunuh je kawan kite X nih, rase nak tumbuk2 je X nie, sebab die buat kite rase tertekan, die telah meletak kite kat situasi atau jadi mangsa keadaan. X mungkin tak sedar, atau die memang boleh buat bodo je,...kite mula la naik marah...memang marah, limit sabar la nih haha, tapi Islam ajar kite untuk memaafkan, maafkanlah. X mungkin ade sebab die sendiri, mungkin satu hari X juge yang akan jadi kawan yang kite tak leh lupe, yang berjaya, siapa tahu kan? (ini contoh je ek)ngee~

Jadi, carilah cara lain untuk melepaskan stress ye...cth; tengok RunningMan ke, gi main badminton ke, berenangke..haha =p

Ape2 pun cube kite dengar nasyid nih, liriknye sangat bermakna~

UNIC - Fenomena

Fikiran ku melayang jauh merenungkan sesuatu ,
gusar yang bisa kau beri pandangan ,
melewati didalam diri, di fenomena ini,
tak henti jua berkali terjadi,

*Ada selisih yang menguris, selama berdiam diri,
hati membahang di dalam, bagaikan api di dalam sekam,
masih ada keraguan, menitip persoalan,
walau cuba dibajai, namun masih ada yang berkeluh kesah,

Setulusnya hati ini, memulih silaturrahim,
sendu merantai, kerinduan simfoni syahdu menjadi teman diri,
kasih saudara jadi pudar warna, kerna hasutan semalam,
bisakah berlalu pergi~
*
Kita bersaudara~Mengapa perlu sengketa,
Biarkan ia pergi~

kredit kepada pemilik video


p/s: nie nasihat untuk aku sendiri jugak hehe
mode: siapkan kerje2 research before sibuk dengan final exam~ (^~^.)/

Tuesday, December 13, 2011

A VISION ^^

Dari satu sampai lima, siyes, aku tak penah terpikir nak tengok cite nie pun....tapi dek sebab kawan2 yang gile2 ajak tengok, tengok kat bilik aku pulak tu, siap pasang speaker...aku pun tengok la cite nie...aku bukan ape, aku tak minat sangat cite2 yang buat aku terkejut atau, aku tak leh lupekan (cite aksi yang ganas sangat; orang makan orang atau cite hantu)

Tapi ahad ri tu , member ajak jugak...cite FINAL DESTINATION 5....
erkkk...



Cite ni, mule dengan kemalangan yang berlaku kat jambatan yang runtuh...dan hero dapat vision (mimpi) yang kemalangan tu akan berlaku, die tersedar dari tido, sebelum kemalangan tu berlaku, jadi hero dapat selamatkan kawan2 die...Semua orang mati kecuali hero dan kawan2...

Tapi lepas sorang2 kawan die mati lepas peristiwa tu, macam2 cara kematian yang unexpected...tapi siyes, rase terseksanye..erkkk

Kitorang tengok cite ni dengan jerit2,  banyak yang cube agak ape yang akan berlaku, macam2 gaye la mase tengok cite nih, seb bek tengok kat laptop, kalu kat wayang, dah rugi coz tutup mate je...haha

Pasni, aku xnak :

1.    gayut2 macam gymnas (macam le aku penah buat ek) haha



2.    xnak gi akupuncture...siyes...penah terpikir nak cube dulu, tapi, rentikan saje pas tengok cite FD5 nih..haha



3.    xnak buat LASIK...haha sian~....member aku, dak opto pun kate xnak dah..haha




Siyes, sume member pegang bantal / selimut sambil tengok cite nih,...sangat mengejutkan~
aku kasik 4.5 star kat cite nih...coz cite nih leh gak buat kite insaf, kematian itu pasti, bila2 pun akan terjadi, kite je yang kene pastikan kite bersedia ke tak untuk hadapi nye...
'orang kate, pengakhiran seseorang tu, akhir dengan benda yang die minat' maksudnye, kalau kite suke ke masjid, mungkin mati kite semasa menuju ke masjid, atau dalam masjid , etc...wallahua'lam

p/s : aku still tak leh lupe...erkk

Sunday, December 11, 2011

Puzzle ^^



SHMILY???

First time tau pasai 'shmily' nie, bile terbace cerite yang sweet kat tenet...yang pastinye love story^^...sile la google cari ek..hehe...

maksud shmily nie...see-how-much-i-love-you (^~^.)v
erkkk okey...jiwang sikit banyak ecelly~...haha

Christina Perri- A Thousand Years
Heart beats fast, Colors and promises
How to be brave?
How can I love when I'm afraid to fall?
But watching you stand alone, All of my doubt, Suddenly goes away somehow



One step closer

*I have died everyday waiting for you, Darlin' don't be afraid,
I have loved you for a Thousand years, I'll love you for a Thousand more~
Time stands still Beauty I know she is, I will be brave, I will not let anything take away
What's standing in front of me?
Every breath, every hour has come to this
One step closer
*
and all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a Thousand years
I'll love you for a Thousand more
One step closer One step closer
*

\(^~^.)/

( This song, was the ost of Twilight:breaking dawn,;
i love this song~)^^

p/s: ecelly , epal dalam gambar atas tu memang koje aku...dok busan2, potong kulit epal tu, aku gatai2 tangan ukir..haha..pastu miza makan..erkk.."I eat ur heart", katenye..haha


Saturday, December 10, 2011

Budak Radio (Video)

credit to the owner of this video, i didnt own it~

my friends (miss Arney) showed me this movie...haha..
it was all about radio-students...haha
funny and why dont you just watch it? ngee~



Friday, December 9, 2011

Putih Bersih ^^

Hari ni tak da kelas, so lepak je la...buat slide untuk presentation hehe ^^...aku nye baju doktor pun dah diambil...bersih dan putih dari sebelumnye errkk
best dapat hanger free ngan siap dalam plastik..erkk okey, aku memang excited, 1st time hantar dobi whitecoat nie...haha =p


emm whitecoat dah basuh bersih, tapi pektikelnye lambat lagi...lagi 2-3bulan lagi baru next pektikel...haha...simpan je la ek~oyeeahhh semangat nye nak berpektikel lagi, sebab nak pakai whitecoat nih...haha
ehhh...tapi nanti ade prektikel exam 7 Januari nanti, kene pakai whitecoat tak silap aku,..ngehhh leh le pakai~  


ngee~ seronok~putih la ni...mari2 hantar dobi (jadi promoter plak)...(-.-")
ujung2 sem ni, banyakkkkkkkkkk presentation woo...to-do-list aku tak pernah kurang, huk3~


arghhh...hehe tengok jadual kerje2 aku yang tak siap lagi...final exam ade 21 hari lagi, nak hantar 2nd draft untuk thesis ade lagi 14 hari,
plus, ade lagi 4 presentation menanti~....
duit dah kering~kene cut-budjet RM5 per day...erkkk...
btw, presentation untuk Dato'Z tu, (Dato' Z adalah HOD) 
aku kene present depan HOD kat sepital tempat aku nak amek data untuk research,,,lagi la serabut ngan seram, khabarnye Dato' Z nie suke banyak bertanya..hoho..
hwaiting tantan (^~^.) tsskkk~




menu makan malam aku, muffin pandan dengan oatoffee
(resepi oat + nescafe yang direka oleh tantan sendiri =p)
diminum terutame musim study exam, musim tak da duit, musim hujan malas pergi cafe...


erkk...aku baru perasan , sok ade kelas pepagi...yang aku minum nescafe nih pehal~ hooho...sok mesti jadi panda dalam kelas~

k la, berusaha, berusaha, berusaha~ aja2 hwaiting (^~^.)/

Thursday, December 8, 2011

Budak U 2

  1. Makan jajan...pastu lupe yang jajan tu dah dimakan, pastu pandang member semacam je~
  2. Pegi room kawan, tengok2 rak makanan die, amek dan makan, pastu balik bilik ngan selumber tanpa rase bersalah kat member
  3. Rapat ngan member2 yang banyak stok cerite2, terutamenye bile nak cuti sem
  4. Bukak pesbuk berejam2 boleh plak, tapi bukak slide lecturer, 2slide dah 'flat' tido~
  5. Pesbuk adalah counselor, doktor, pakar sakit jiwa etc...(tempat meluahkan rasa, kata, idea)
  6. Tido adalah lebih penting dari makan...
  7. Berlumba2 catat record siape tido lagi lame dengan roomate
  8. Sesi pillow talk yang berejam2, tiap2 minggu, tapi isinye sama
  9. Pergi ke pantai/sungai untuk sesi heart-to-heart sekali sekala
  10. Orang yang kuar beli jajan hari sabtu adalah kurang matang (tak da plastik)
  11. Suruh kawan belikan makanan guna telepathy sahaja (maksud nye, xda call/sms pun..mengharap je)
  12. Tengok wayang 3D bile kaya...tapi bile tak da duit, cube2 tengok hari Rabu jadual free tak,coz nak gunekan kuasa 'kad pelajar' la konon
  13. Loker adalah ampaian bile musim hujan
  14. Bile lecturer kate ade kuiz, tak study...pakai ilmu kuno...baling pensil utk cari jawapan atau tembak ikut hati dengan ikhlas~
  15. Bile due-date utk anto keje esok hari, baru nak kalut...
  16. Orang yang study awal tapi result gempak, biase je...tapi orang yang last minit study tapi result gempak, gua tabik sama lu beb~
  17. Stok cite belambak sampai storage laptop merah2..even pendrive, external hard disk pun merah...(tak reti nak padam)
  18. Kasut croc adalah kasut musim ujan
  19. 15min awal adalah mase focus dalam kelas, lepastu adalah aktiviti bebas, walaupun lecturer tengah mengajar~
  20. Note lecturer = buku rujukan; buku rujukan = oh~ade ye??
  21. Naik motor bertiga secara merbahaya, utk jimat minyak moto dalam campus, pastu kene kejar ngan pak gard
  22. Tiap bangunan = 'keras' (ada cerita paranormalnye~)
  23. Waktu 'earth hours' adalah waktu untuk makan roti bakar
  24. Paranormal aktiviti cases banyak terutamenye musim2 exam
  25. Suka hebahkan penemuan terbaru; port2 makanan yang best, yang murah, tempat2 yang best untuk lepak
  26. Suka hang-out ngan kawan2 walaupun tak da duit
  27. Student bosan tengok muke lecturer, tapi lecturer tak bosan2 tgk students
  28. Bile dah nak final year, macam2 aktiviti nak buat, nak kompol sweet memory kot~^^
  29. Ujung2 sem ramai yang puasa, duit pt**n atau j*a dah kering
  30. Bace ragam2 budak U nie, sambil senyum sinis *smirk*~





    Wednesday, December 7, 2011

    Budak U


      1. Bile stress dekat nak exam, minum nescaffe 4peket sampai pening2
      2. Bile makcik cafe dlm U kasi murah daripade member2 yang lain, 50sen pun dah gembire bagai~
      3. Bawak pecut kereta/moto tak tentu pasai dalam U (akibat overslept)
      4. Buat origami kapal terbang (dalam kertas tu tulis luahan hati) pastu campak kat tingkap bilik; harap2 dapat membantu hilangkan keresahan hati
      5. Mendengar kucing bergaduh hal umah tangga kucing, dan paham pulak turr~
      6. Tak suke lecturer yang banyak soal student dlm kelas
      7. Menyanyi lagu2 terkini dalam toilet, supaya leh cover 'bunyi2an' dlm toilet itu
      8. Makan choki2 dah rase macam gangster U
      9. Muke macam panda pukul12 tengah hari, akibat stay-up tak tido malam, tapi bukan study, tengok cite~
      10. Sanggup berlapar atau mkn biskut je, kalau tibe2 dapat penyakit malas gi cafe.
      11. Takkan duduk diam dlm kelas, belek2 notes subjek lain, tido, atau tulis nota kecik pas2 kat kawan sebelah (sembang), atau melukis.
      12. Pakai baju yang tak payah gosok terutamenye bile hari Isnin class 1st, coz malas gosok baju
      13. Baju yang baru setengah hari pakai adalah baju yang leh 'recycle' pakai balik 2 hari kemudian
      14. Termenung kat tingkap room member
      15. Tak boleh tengok ampaian kosong, mesti sibuk2 nak basuh baju nak penuhkan ampaian tersebut (biasenye perempuan la ni)
      16. Bile bosan dalam kelas, boleh nampak lecturer yang ngajo kat depan tu dah macam mamat/kakak2 Korea je, untuk amek aura nak study
      17. Bile kene marah ngan lecturer, muke sume seposen, cuak, bersalah, buat muke innosen jek
      18. Kalau junior sombong, senior kasi tau kat lecturer, padan muke korang~
      19. Sanggup pegi McD tengah2 malam,akibat kempunan
      20. Masuk kampus/hostel lewat, pastu kene tahan ngan pak gard, pastu belakun baru balik dari terminal, padahal, mulut ade kuar bau McD
      21. Malas rejister barang2 elektrik, pastu mengamuk bile kene saman coz tak bayar rejister
      22. Tak reti kire jam 24; contoh jam 16.58 tu berape dalam 12hours???! dem~
      23. Kumpul baju2 yang tak basuh sampai penuh giler bakul, coz nak jimat duit bayar mesin basuh yang 7kg tu~
      24. Jerit2 depan room member (kat hostel) bile stress musim exam
      25. Basuh kepala 3kali sehari; nak kasi kepala sejuk...konon2 kepala panas sebab banyak study
      26. Memory dlm otak hanya ade 3GB...pas kuar dari dewan exam , memory lame kene delete..hohoho
      27. Mase lapang, potong rambut, harap2 ilang tension
      28. Tido kat katil member, bagi die stress tengok kite tido tempat die
      29. Kalau ade program kat luar dari U, atau luar dari kawasan sekitar U, dah gembira semacam, bukan sebab program tu, tapi sebab leh jejalan ngan member, ronggeng2
      30. Main game dalam handset semalaman pastu lupe save





    googled







    Monday, December 5, 2011

    No I'm Not

    Kat kedai dobi~

    Aku: kak saye nak anta sehelai nie je~

    aku letakkan whitecoat aku kat depan counter kedai dobi tu...

    Kakak kedai dobi: ohh, doktor nak cuci dan putihkan ke whitecoat nie?

    Aku: ha'ah , putihkan terutame kat poket ni~ btw, saye bukan doktor, saye student je,~

    Kakak kedai dobi: ala, nanti keluar jadi doktor gak kan~hehe (sambil tulis dlm resit name aku Dr.Intan)

    Aku pun bayar la RM 5 untuk sehelai whitecoat tu....(kalau akak tu mintak RM10 pun aku leh unconciously bayar kot) hahaha =p....
    nak je aku cakap, aku ni, juruxray-to-be jerr~(senyum lebar sampai ke telinga)..




    doktor pun doktor la...
    cumenye 1st time orang tulis name aku Dr.Intan,
    nampak macam lemah lembut, macam dlm novel and lovely gitueww~ (erkkk pengsan) XP hahaha



    p/s: penangan tengok 'ong bak ring do' tu pasai sume benda rase macam novel..erkkk =p



    Like A Dream ( a koreansong )

    A Pink - Like A Dream

    i didnt own this video, credit to the owner

    Modeunge kkumigireul
    Modeunge da geojitmarigireul
    Mianhadan mal jal jinaeraneun maldo
    Deoneun naege hajima

    Algo isseo, Dashin oji anheul neo
    Almyeonseodo, Geuraedo neol kidarilke
    Kkumgyeol cheoroem neoreul mannatgo
    Kkumgyeol cheoreom sarangeul haesseo
    Urideureui sarangeun
    Machi kkum cheoreom haengbokhaenneunde
    Kkumgyeol cheoreom naege natana
    Kkumgyeol cheoreom nal tteonagasseo
    Dashi naege dorawa
    Naneun yeogiseo neol kidaril teni

    Jakku mogi meyeoseo
    Amu maldo hal suga eopseosseo
    Neoeui du nuni nal baraboji anhgo
    Gogaereul dollinikka



    Ajigeun nan, Neoreul bonael su eopseo
    Ajikdo nan, Neo ttaeme ulgo itjanha

    Kkumgyeol cheoroem neoreul mannatgo
    Kkumgyeol cheoreom sarangeul haesseo
    Urideureui sarangeun
    Machi kkum cheoreom haengbokhaenneunde
    Kkumgyeol cheoreom naege natana
    Kkumgyeol cheoreom nal tteonagasseo
    Dashi naege dorawa
    Naneun yeogiseo neol kidaril teni

    Anil georago da kkumirago
    Geureohke midgo shipeunde
    Bogo shiptago neol saranghandago
    Naeui mam neoege malhago shipeo, oohhh

    Kkumgyeol cheoroem neoreul mannatgo
    Kkumgyeol cheoreom sarangeul haesseo
    Urideureui sarangeun
    Machi kkum cheoreom haengbokhaenneunde
    Kkumgyeol cheoreom naege natana
    Kkumgyeol cheoreom nal tteonagasseo
    Dashi naege dorawa
    Naneun yeogiseo neol kidarilke

    English translation (^~^.)
    Hope that everything is a dream, that everything is a lie
    Saying I’m sorry, saying be well, don’t say anymore
    I already know, you're not going to comeback
    Even though i know, but I’ll still wait for you~
    Like a dream i have met you, like a dream we loved,
    Our love was as happy as a dream
    Like a dream you have appeared, like a dream you have left
    Comeback to me again, since I’ll be waiting here for you
    My throat keep clogging so I couldn’t say anything
    Because your two eyes didn’t look at me but looked away from me
    I can’t yet, I can’t let you go
    Even now, I’m crying because of you
    Like a dream i have met you, like a dream we loved,
    Our love was as happy as a dream
    Like a dream you have appeared, like a dream you have left
    Comeback to me again, since I’ll be waiting here for you
    None of this happened; this is all a dream, which is what i wanted to believe
    I miss you, I love you, I want to tell my heart to you
    Like a dream i have met you, like a dream we loved,
    Our love was as happy as a dream
    Like a dream you have appeared, like a dream you have left
    Comeback to me again, since I’ll be waiting here for you~




    Monday, November 21, 2011

    Forever Alone's Aegy

    hahaha...gelak dulu....hehe, kalau korang nie budak same U ngan aku, korang akan tau sebab ape aku gelak...cerite nye pagi tadi, setelah nak dekat 7bulan tak ade kelas kat bangunan medic atau kat sini panggil kulliyah of medcine (KOM), tambah dengan prektikel kat luar nye...
    hari nie budak2 class aku ade seminar kat sini...cerite nye bukan pasai seminar...tapi pasai tempat parking kat KOM nie...

    Depan KOM nie ade tempat lapang yang berbatu , biasenye tempat park kete student2, coz staff ade parking lot sendiri..pagi tadi aku ngan member2 dah terlambat 5minit nak gi seminar tu...rushing2 nye pasai, aku pun park la kete dekat depan KOM nie....coz sebelom nie memang tempat park kete kat situ pun...yang syok ye...

    tak da satu kerete pun kat sini errrrkkk...semuanye sebab dah banyak tempat parking yang disediakan dekat belakang KOM (berhampiran libry)...ramai student park kat sana..erkkk...hahaha =p

    so dah lambat punye pasai, parking je la...kete aku je yang park kat sini...hahaha...nampak sangat dah lame tak pergi KOM nie,,huhu...kosong, macam tu gak la keadaan kat dalam KOM, kosong...~ dan sunyi...semuanye sebab dah banyak bangunan baru, student pun busy kat kulliyah masing-masing..hehe

    tapi aku sorang je pun yang masih old-school pasai park kat sini...member class lain sume park kat blakang KOM...erkk..'mode : update urself' haha

    kalo dalam anime nie, mesti dah kuar daun kering kontang...ala2 koboi..erkkk xda org parking dah kat sini...sedey plak...memory2~

    lepas abis dengar seminar, kiteorg wat2 macam buakan kete aku je..pas tu lari masuk kete..terus pecut...segan, malu, shy2 hahaha XD haha (ade gak student yang sengal parking kat sini lagi...haha)

    check line dulu before masuk kete pffttt :)


    emm...~

    Monday, November 14, 2011

    Tak Perlu Tajuk 2~

    Bersabar dan terus bersabar...




    i didnt own this video, credit to the owner^^

    Sunday, November 13, 2011

    Heavy Liver a.k.a Berat Hati


    Aku rase malas nak drive balik kuantan sok...huhu...
    (ecelly rase homesick, susah nak balik perak lagi, pasni busy je huhu)
    esok perak-kuantan with my super aegy (kereta cumelku) hehe...

    hurm...tolong la gembirakan aku ...
    rase berat hati nak tinggalkan hometown nie...
    walopun duk rumah tak de la wat ape-ape pun, tapi best
    (sape2 pun syok cuti lepak kat umah ) huhu
    huwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaa...nangis dulu
    (cehh macam nak masuk asrama jaman skolah2 dulu pulak haha)

    okey2 cube pikirkan ape yang best ade kat kuantan tu~:

    1.ade kawan2
    2. ade mega, ecm, kp
    3.ade bilik kat hostel yang member kate port best tuk tido
    4.ade masakan cafe kak Ana yang dah naik harge
    5.ade supervisor..erkkk
    6.ade swimming pool
    7.ade...........ade.........emmm...ade pe lagi?huwaaaaa  T.T

    okbai...sok nak drive..hurm...
    btw, lagu kat atas nie best kan?kan?..baik korang kate best...tskkk tssk~



    Friday, November 11, 2011

    Love You Like A Yougurt




    ngeeee~ tak da koje namenye nie...haha

    clear version but small...
    berat sangat kalau letak size besar yang clear/sharp huhu
    (sape2 tau tak nak wat camne?)
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .



    currently suke dengar lagu Taylor-never grow up..


    credit to the owner of this video, i didnt own it...enjoy this song~

    its 11/11/11 (^~^.)/


    Wednesday, November 9, 2011

    Aku, Hingus, dan dot dot dot~

    Dah lame tak menulis kat sini, aku post gambar je...hehe^^ busy 7minggu yang lepas, minggu nie cuti mid-sem...so lepak la sikit, walaupun ade 2paper mid-sem menunggu ngan draft2 untuk research lagi, aku biaq pi kat dia je...hehe cuti is cuti~ngee~^^...

    *Raya Haji* 
    Sana sini blog korang cite pasai raye haji, untuk family aku, raya haji tiap2 tahun memang sangat simple...tak taw la, beza ngan sambutan kawan2 belah timur,,hehe...cumenye kali ni, hari raye ke-3 aku tolong ayah potong2 daging lembu, untuk wat jamuan kat sekolah...baru la rase sikit raye haji nye..hehe



    *Flu and Me*
    Emm...tajuk kat atas nie agak tak senonoh ke?haha...dah tiga hari nie aku kene selsema,
    sejak aku jatuh kat surau hari tu, aku kejap elok, kejap demam,,jatuh?? yup..haha "shy2"...aku bukan ape, nak kasi nasihat la kat korang, jage la tulang belakang anda..hehe, hari tu aku jatuh terduduk coz licin lepas amek wuduk kat surau (nasib bek aku semayang sorang2 waktu tu) haha..2malam aku demam ngan sakit belakang...nak tido memang susah, erkkk (dah macam orang tua ngeh3), tu la sebabnye aku suh korang jage tulang belakang, sakitnye korang tangung sampai tua tau~..tapi, Alhamdulillah, aku nye spine okey ^^...
    Pastu, aku on-off kene demam ngan batuk ngan selsema...lame dah tak kene selsema...tapi bile kene sekali, abis sekotak tisu di buatnye~ ngee~



    *Love Song*
    Sekarang nie tengah layan lagu Adele, Adele nie sebaya aku, badan pun (haaaccuuummm~ sorry)... lagu2 die, dengar sekali macam country song sikit, tapi bile dengar balik~touching gitu~...btw, aku memang suke lagu2 yang macam nie (selain lagu2 korea, ngeh3), ala2 Taylor swift gak, lagu2 yang ringan, ngan lirik yang makan dalam gitu~....(^~^.)v..
    korang suke lagu ape?ce citer... ce citer~



    *Hate*
    Korang penah tak ade rase yang korang tak suke kat seseorang tu tanpa sebab? hurm...aku harap rase tak suke tu leh blah je dari aku, tapi tak tau nape~, i hate every little thing that 'die' do~
    (this is not about a boy) haha XD

    gambar cam penah tengok je..hehe =p


    *Anime Musim Hujan =p*
    Kepada peminat anime yang ala school-life tu, korang tau tak anime ape yang best sekarang? ngee~
    aku tengah tengok cite "Kimi To Boku" atau You And I dalam english...cite nie pasai 5 orang budak lelaki yang best fwen sejak dari tadika...best,,, aku suke cite yang ade fwenship2 nie hehe...
    anime, "A-Channel" pun best gak, A-channel nie pulak pasai 4 orang budak perempuan...hehe ^^...




    *Love Movie*
    Movie yang best aku tengok pulak, cite "A little Thing Called Love" cite Thailand, ...cite pasai dak skolah gak...korang mesti ade yang dah tengok (aku baru nak tengok, haaaccuuumm, sorry again), cite nie kuar tahun 2010 ..hee~
    drama Korea plak , drama "Man Of Honor (Glory Jane)" cam best je...dah ade 8episode dah, tapi cam malas je nak download~ tolong download leh? hehe ^^




    *Brain*
    Otak~haha..aku nye resarch berkaitan ngan brain, kalu cakap 'otak' macam tak sopan je aku rase,..haha...doakan le, research aku nie leh berjalan lancar...omg,...dah dekat ngan hari presentation...tapi aku malas nak pikir waktu cuti2 yang aman damai nie (haaacumm, sorry...tskk~)



    Hahaha, post kali nie dah macam draft chapter one (research thesis) aku je, coz ade tajuk tiap perenggan...haha =p...erkk~

    owkeyyy...have a nice holiday to all my fwens...and to all yang kerje tu, gambatte! hwaiting~^^