Friday, December 31, 2010

Ayah Ku Pulang Dari Kota~

dah lame x update~..haha...

mgu lepas (23/12/10) tarikh yg aku xleh lupe~...1st time jumpe dgn aegy~...hehe my little car~..ayah ngan ibu dtg hantar~...kisahnye aku mmg xpenah drive kete nie coz beli smgu b4 aku balik kuantan, kete 2nd hand kancil..and purple is a must~..haha...so 23/12 mmg 1st time aku drive kete nie~...yg syok nye dah berbulan2 aku xbwk kete (ayah xtaw...ayh ingt aku salu bwk kat kuantan hehe)...hari tu aku bwk sesorg~..kete auto je~..maybe org ckp cam tu..tapi bagi aku yg dah lame xbwk, mmg shaking 1 bdn~...tmbh lg kene hon ngn org...haha...tapi take time..now aku tgh mahirkan balik kemahiran memandu aku..hak3....tapi masalah aku..aku xtaw nak kawal speed kete aku...laju~..bahaye2...haha =p

so semenjak ade kete nie...aku asik berkire je...kene jimat...sedey~...bape byk aku telan megi n oat je..haha...coz nnt bln 2 start pektikal..bln 5 plak industrial placement~..duit lagi~...botak kapla kalu pk byk +mkn megi...hohoho

Ayah ku pulang dari kota, ayah ku belikan kereta, kereta kancil warna ungu, boleh ku bawa ke sekolah, pon pon pon pon pon pon pon pon pon,kereta kancil ku berbunyi, marilah kome mari naik~..musim ujan gini...hahahahaahaha~merepek~

Monday, December 20, 2010

my aegy~

emm~ waiting for this thursday~....kyaa~ my aegy is coming to me <3

Thursday, December 9, 2010

bi...

waa~ pagi nie hujan lebat...best nye...nyaman je rase~erk~ hehehe~

Wednesday, December 8, 2010

Perasaan yg bercampur baur~..erk

Betapa aku menahan kesabaran...Ya Allah...kuatkanlah kesabaran ku ini~sungguh aku tahu... mengharapkan benda yg bukan milik kita (yang xmampu dimiliki)..adalah sifat tamak manusia...perasaan jeles yg membuak2 dlm diri sgt menggunung tinggi tika ini...

"intan~ade rezeki nanti..intan pergi le ye.." sentiase aku bisikkan dlm hati~huhuhuhu
(TT~TT)...aku teringin nak ke luar negara...hehehe~

emm tinggalkan je la cite nie..biar saje aku simpan dlm hati...huuuu

telah pun bermula tahun baru Islam...azam tahun baru??tentunye nak buat yg lagi baik dari tahun lalu...~(^~^.)/  hwaiting!!gambattemasu~

result exam pun dah kuar...Alhamdulillah~..result hasil study last minute aku adalah= MAINTAIN!!...erk...xda yg naik pun~hadoiyai~tapi aku still puas ati coz aku dah wat the best...bukan ape..sem lepas mmg sgt killer subject bagi aku...aku mmg target menurun sem lepas, sebab ade paper yg mmg xcukup peluru aku nak tembak..erk..tapi,Alhamdulillah dpt maintain~haha sengal~ =p

Saturday, December 4, 2010

Preparation Family Day Haji Abdul Rahman & Hajjah Umi Khaltum (^~^.)

yeaaaaaaaaaaayyyyy...xsabar nak gi hari keluarge kat Teluk Batik isnin nie (6/12/10)....hari keluarge nie melibatkan sume adik-beradik ibu, (pak long,maknyah,paklang,makyang,maknah,ibu and ucu...dgn ank cucu mereka skali~)...kami sewa chalet kat sane...sume 7 buah chalet di'booking' oleh kluarge kami je..yeaaaayyy...
and ayah jadi ajk incharge in sukaneka..hik3..so kami kene la balut hadiah and pikir nak main ape...so preparation pun dah siap...

balut hamper nie dgn ibu...kalu beli yg dah siap, mahal...so buat sendiri murah n banyak ..jimat~

kalu jual nie mau dapat RM50 each hamper nie...buat sendiri Rm30 je...jimat kan~


emmm stakat tu je kot...t aku kasi lagi laporan hari keluarge Haji Abdul Rahman& Hajjah Umi Khaltum dgn lebih lanjut~....tungguuu~~~

Tuesday, November 30, 2010

Nafas Baru Bilik Aku~

Bukan hari raya aidilfitri...bukan gak hari raye haji....bukan gak ade special event emm..hari ni di sebabkan ibu, kami kene kemas rumah~...emm nafas baru utk bilik aku trutamenye~...
nie langsir yg dah berkurun xtukar baru..ye la mmg org jarang tukar langsir kan...so hari nie, tempahan langsir yg ibu tempah tu dah siap..kene la aku pasang~

tukarkan yg lame..gantikan yg baru~...hehe

dari siang smpi ke mlm aku wat gantung langsir nie...sibuk mencari besi cangkuk~..haha =p

okey siap...emm pasnie suh ibu beli cadar baru lak..nak sume gurly2 gitu..haha~=p...kalu x langsir nie ibu nak wat warne pink(kyaaa~^^)..tapi ibu ckp makcik yg menjahit tu kate die dah terbeli warne ungu~..well i dont mind coz still...it was my fav colour~..hehe~^^

Monday, November 29, 2010

2nite menu~

nie bkn menu mlm nie ye harap maklum~ =p..haha..nie daun pokok anggur yg ayah tanam dpn rumah..hehe..such an amazing shape of it..hehe..love~

this is our menu 4 2nite..hehe (mkn hujan2 nie syok gak)...sesekali rase cucur strawbery...yummy..but kinda weird coz aku add serbuk ikan bilis n 'daun sup' kat dlm nye..haha..tapi tetap best...sampai xlaku,akhirnye aku abiskan sendiri..haha....=p

benda pelik katekan...warne pun merah jambu...haha..tapi truly the tasted was not bad...(^~^.)y

so kene la goreng kentang..sebab ayah x suke mkn benda pelik strawbery tu hak3

emm...that all...reported by main Chef 2nite~..hak3

Result???


huhhh....aku xtaw nape aku rase sgt tertekan bile ade org yg suke tny result kite...>o<
rase nyampah pun ade~..=p emm maybe ade org yg ckp..'result teruk mmg segan nak kasi taw org'...
but common la...even result aku DL pun aku xkan slumber nak ckp heboh kat sume org...yg penting aku or org tu or sume2 student kat dunia nie dah try our best...
lagi pun what for nak taw pun, ko nak jd interviewer aku ke nnt..nak compare??wat for..bkn nye kite same course pun~lain course lain subject nye...lain susah nye...unvalid u know..=p

aku sgt tertekan dgn org mcm nie...pegi kemane je, tny result org..asyik2 tny result org..smpikan aku tkt nak mulekan conversation ngan die, .maybe dpe xtaw ,ade org yg akn tertekan or bad mood hny dgn soklan tu je...aku sgt xsuke bile org compare2 kan result die ngan kite...arghhh...benda nie dari zaman sekolah lagi~
somehow, membuatkan mood aku jd teruk...

nie seb baik xkuar lg result sem lepas (sem1), dah kuar nnt sure lgi hot le pertanyaan result nie................arghhhh...i wish i'll not hear it...once you ask me again..i'll just say i dont know...u'll see it!!!...

>kalu aku sendiri yg nak kasi taw xpe la...tapi jgn tny aku..and kalu member rapat aku xpe gak~nie..jumpe pun xselalu..bile jmp asyik2 tny pasai result..arghhhhh~


Pastu...aku dgr cite, ade gak org yg slumber simpan no pin member die, and matric no member tuk tgk result die...ish3...korg dok blajar pasai privacy..korg dok blaja pasai respect tu mane pegi nye...sian member tu...so, sape2 yg ade simpan pin no member tu padam le, even korg xtgk pun dpe nye result, tapi kdg2 org akn pkir buruk gak...padam je pun xsusah...

>me just an average student...dari zaman skolah bkn le student yg diTARGET tuk dpt result yg cemerlang, but i've try my best...sronok gak aku tgk muke cikgu terkejut dulu...sakit ati gak pun ade..ade ke patut cikgu target aku dpt 3A je SPM..hak3...so smpi skrg aku just average student ,okey...dont ask me again and again..i'll feel tired bout it... all i know..study >dpt kerje>buat baik...dat all!!

this type of people..betol2 menguji kesabaran~

Sunday, November 28, 2010

trowin ma time just like dat~

wasting time in my room...pudding at my side...sad love song is deabakk!!...i'm crazy online gurl now..ottoke!!!...i should do sumtin more benefit tho..but 4get it..kyaaa~
happy student life style~..hik3

Saturday, November 27, 2010

Vacation at Korea or Japan??whennnn??~

gambar berangan hehe~

Terlihatkan pic member aku yg pergi bercuti dgn keluarge kat jepun...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....nomu nomu nomu jelez~....seronoknye la..
abg sepupu aku plak baru balik dari korea...huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa lg jelez....nape la depe gi sane musim2 sejuk nie...huk2...jelez3x...
aku..Sabah,Sarawak,Singapore pun xsmpi lagi.....huhu...
nanti aku nak gi Korea la...ngn my future hubby..kyaa~..::blushing2::..
...siap tengok pekej tour ke Korea dah nie...(kes parah)
tertekan2...akibat terlampau jelez...Saya nak pegi Korea & Jepun jugak~....(sbnrnye byk tempat lagi aku nak g)...xpe la..redho je la~(TT~TT)

p/s: huwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...oppa ottoke??!!(sape entah oppa tu..haha)

nomu='sgt' dlm bhs korea

Friday, November 26, 2010

Hari bahagia Puan Farah Nadia& Rosdan~(kezen aku)..

 20/11/10-wedding day didie n odan...aku tgkp gmbo nie pun pinjam kamera kawan didie(kak eka)...and aku dpt gmbo nie pun dr FB kak eka..so aku edit le..tema nye Black and White...baju sebenar warne kelabu hitam~
pengantin nye mmg dah lawa..edit macam mane pun lawa, ye x??...hehe





anyway..tahniah la kat kezen aku yg sorang nie...dari kecik kite dok main sesame kan...sekolah menengah pun same...huk3..sedey plak~....(TT~TT)

Thursday, November 25, 2010

Part-Time job cuti2 nie~

First of all...this is not for me..haha..hantaran nie aku ngan ibu buat utk tunang kezen aku (abg akim)...tunang!!..yep tunang...aku pun xpaham mule2..ibu ckp kasi hantaran wak2 tunang, nikah nanti abg akim just kasi mas kawin n cincin je..ooo...ish3..mcm2 gaye sekarang kan..he3...so mule le keje2 menyiapkan hantaran nie..nampak je mcm senang n murah..tapi mhl sebenarnye...harge bunge saje dah rm15..aigoo~...aku jadi assistant ibu..tukang gam2...tukang kasi idea... hurm..amatur lagi~


nie alas barang2 nye...mule2 just polistrine biase je..tgk le hasil rekaan ibu nie..hoho

kain baju~

kasut~

simple je...

emm xsiap lg..just letak2~


tempat letak cincin~

ape nie??....tuala...hehe

nie tempat letak jam~

gula2..

telekung n sejadah...nak wat dua benda nie sampai 2 mlm baru siap..jenuh kami pikir design nak wat gane...susah nak lipat lak tu~..akhir nye nie la hasil nye...nak wat yg lawa2 tu kene jahit2 la plak..nnt rosak le telekung kan..so ktorg lipat..emm lipat pun kene ade bentukkk..cube tgk bentuk ape tu?



bakul tuk letak buah~


overall...sume nie belum final touch lg...xcomplete lg~...slumber je aku post dlm blog..mati aku kalu abg akim tau hak3~
p/s:nie rahsie...jgn kasi tau org lain...coz majlis nye ari ahad nie...hik3...i'm dead if my family now it~haha

Wednesday, November 24, 2010

Koleksi Bacaan 2

Buku: Sultan Muhammad al-Fateh: Penakluk Konstantinopel
penulis: Abdul Latip Talib
di beli pada:13/2/10
harge: RM24.00
seronok bace buku nie...emm blaja gak strategi perang...best~
buku: Umar Alkhattab:reformis dunia Islam
penulis: Abdul Latip Talib
dibeli pada: 4/3/10
harge: RM26.90

buku nie aku beli tul adiah adik aku...last2 aku yg bace..aku yg simpan..ish3..
tentang Saidina Umar nie sgt best...contoh pemimpin yg sgt mengambil berat rakyat nye~

buku: Uthman Affan:pengumpul Al-Quran
penulis: Abdul Latip Talib
dibeli pada:7/5/10
harge:RM24
Saidina Uthaman Affan mengahwini 2 puteri Nabi Muhammad s.a.w...seronok dpt bace buku nie ~ buku nie aku adiahkan kat adik aku yg lain..tapi..same je..aku yg simpan..aku yg bace~..hik3

buku: Khalid Alwalid:Memburu Syahid
penulis: Abdul Latip Talib
dibeli pada:5/6/10
harge:RM32.90
tebal buku nie..hehe..3mgu baru aku abis bace..coz musim exam ke busy wak2 tu...


Buku: Abu Ubaidah: Penakluk Parsi
penulis: Abdul Latip Talib
dibeli pada:13/7/10
harge: RM27.90
Pemegang Amanah Umat Islam~


buku: Ali Bin Abi Talib:Mutiara ilmu Islam
penulis:Abdul Latip Talib
dibeli pada:17/7/10
harge: RM26

aku suke, kata2 Saidina Ali..."Tidak ada kebaikan ibadah yang tak ada ilmu nya, dan tak ada kebaikan ilmu yang tak difahami, dan tak ada kebaikan bacaan kalau tak ada perhatian untuk nya."
Saidina Ali adalah pintu Ilmu.



Buku: Salahuddin AlAyubi:Penakluk Jerussalem
Penulis: Abdul Latip Talib
buku nie aku pinjam dari Fad


Buku: 12 Tokoh Pengubah Dunia
Penulis: Khalid Haddad
dibeli pada:16/8/10
Harge: RM19

emm belum bace...tgh dlm process~..hehe


Buku: Imam Syafie
Penulis: Abdul Latip Talib
dibeli pada:4/8/10
harge: RM24

nie pun xbace lagi, buku nie adiah utk adik aku gak..dan mcm biase..aku yg simpan..aku yg bace dulu~...aigoo~

P/s: nak pinjam..feel free to contact me..okey~

Bile Ayah masuk Dapur~

hehe...tengah sibuk siapkan hantaran utk kezen nak tunang (ngan ibu)...ayah sibuk kat dapur...bau pun mcm masak sumthing..rupe2 nye mlm nie kami dpt rase masakan ayah..hik3...ayah masak nasi goreng+telur mata special...yg lawak nye siap serving mcm kat kedai makan jek..dgn sudu garpu dengan pinggan besar nye...hehe


tapi aku tgk dapur..ish2...mmg org lelaki yang masak...haha...kene la aku overtime basuh pinggan~hahaha..(^~^.)...yummy~

15 perangai org yg bertepuk sebelah tgn..erkk~

Prinsip one side love yang memenatkan...harap2 kawan2 xterjebak la ye...=p hurmm~

1. Simpan tisu/kertas yg ade tulisan die
2. Simpan even a little thing dat will remind about die
3. Simpan sms yg lame2
4. Ingt baju yg die pakai 1st time jmp die
5. Xmengaku suke,padahal...
6. Byk kali give up, tapi tipu2 je
7. Tgu bertahun..last2 give up..aigoo~
8. Buang no phone die kalau rase putus asa..padahal no phone tu dah disimpan kat tempat lain
9. Telinge sgt 'sharp' kalu ade org ckp pasai die
10. Kecik ati sendiri kalau org kutuk die
11. Jelez melebihi org yg bercouple
12. Rase nak anti sume org yg rapat ngan die
13. Gembira tersengeh satu hari kalau dapat ckp ngan die
14. Bile terserempak ngan die tetibe tanpa dirancang..jantung berdegup kencang..xleh nafas...kalau ade org ckp pun xsedar...
15. Xda mood kalu lame xdgr cite..kalau dpt dgr cite...1hari heppy..suruh je wat ape..dgn rela buat kerje~

penat kan...dengerous love is one-side love...so cinta le, Pemilik segala cinta~<3

sumber dari: atashiwakokoro

Tuesday, November 23, 2010

Sweet Couple Mug

ari jumaat ri tu busy wat keje2 mewarne mug dgn adik lelaki aku...hehe...nie le mug nye...couple mug~<3



pembuatan couple mug dimulakan~...sediakan mug kosong...besar x mug nie...hhehe sweet~emm..jgn lupe beli marker pen yg painting punye..(^~^.)v

nie khas utk boy~...<3


nie pulak utk gurl~...kyaa~



buat nie kene teliti..kalu x jadi gini le..haha..agak comot...tapi buat sendiri paham2 je la..hehe...(>,<)


keringkan...


sweet nye la ek....





emm dah siap..nie la hadiah wedding day khas aku wat utk kezen aku...didie~...arap korg hepy dpt minum gune mug sweet nie...hak3