Sunday, May 8, 2011

MataKu Sepet~


Mate aku mmg sepet...
tapi xda la se'sepet' Hyun Bin oppa ataupun Gil Ra Im unnie dan pkah pffttt~
sepet aku, sepet jawe~...ade sesetengah org jawe nie, mate die sepet...
menyebabkan depe nampak mcm org cina bukit...erkkk

nenek aku sepet gak, makcik aku pun sepet, ayah aku pun sepet...
kami xda pun campuran cine...so mmg jawe (walopun xreti ckp jawe)..hik3

waktu aku kecik2 dulu..org ckp aku nie nampak mcm anak cine...cewahh~
sampai ramai auntie2 speaking cine dgn aku...aku blur2 je...
tapi skrg xla...
xnampak sgt pun mate sepet aku nie, ye ke??...hik3


ibu salu kate, ramai org ckp2 pasai mate sepet adik beradik aku...
maybe ibu kurang senang kot bile org mengejek kami waktu kecik2 dulu...
tapi sekrng aku xkisah pun mate aku sepet~..hik2..
asalkan boleh nampak...btoi x?

tapi xleh blah bile ade org tny aku soklan2 mcm nie:

'macam mane ko tgk ek, nampak ke?'
adoi...mate aku sepet je, bukan nye xleh nampak terus~
okey kalu korg nak taw aku dah wat kajian...erkkk pasai mate sepet nie..hik3~


Antara kelebihan org yg mate sepet yg aku jumpe :

1. Mate tak selalu masuk habuk!

erkkk...aku pun xtau ape rasionalnye...
tapi ade logik gak...mate kecik xda la senang kene habuk haha...
tapi ade jugak sumtime mate aku kene habuk =p...



2. Dapat konfius kan org..

Nie kisah auntie yg speaking cina ngan aku berjela2 last2 aku jwb "saye xtaw ckp cina",
waktu aku kecik2 dulu aku masuk kelas tuisyen muzik (piano)...
sementara tgu ayah dtg amek aku bile abis tuisyen,aku tgu la dkt lobi...
dtg la auntie nie...die nak jumpe cikgu muzik aku~
die tny aku "cikgu kat mane" kot, tapi dlm bahase cine la...
tu la pasai aku jwb aku xreti ckp cine...auntie tu blur2 siap tny cikgu muzik aku, 'die tu cina ke melayu'...so korg bygkan le muke cine aku gane mase kecik ek..haha


3. Boleh tido dlm kelas sempoi je...

Oleh sebab aku sepet, aku leh slumber tido dlm kelas...tapi tu 'pro' nye..
untuk 'cons' nye...waktu jaman skola dulu aku salu kene marah dgn cikgu sebab tido dlm kelas...
erkkk walhal aku xtido pun...alahai mate sepet ku...
nak terangkan kat cikgu kang, cikgu kate aku kasi alasan...hahaha
tapi mmg salu nampak mcm aku tido...even aku ngantuk je, xtido pun...
tapi org lain dah tak nampak mate aku dah...haha...


4. Boleh dengar org kutuk kite~

erkk xtaw la nie cons ke pro~
tapi penah le skali dua...
aku xtido lagi,
tapi persons tu ingt aku dah tido...
so depe dok pot pet pot pet pasai aku...aku nak respon gane pun xtau...
last2 aku dgr je la...huhu (T~T)


tu la antarenye~kalu ade lagi korg tambah la ye~..hahaha

Kalau korg perasan....sepet ade beza nye~
  sepet korea, sepet jepun, sepet cine dan sepet jawe~..hik3
kalau nak senang bezakan..emm..tgk la muke2 org2 korea jepun cina n jawe hak3
okey2, kalu sepet korea, biasenye mate depe bentuk mcm gambar bwh nie~

tgk mate die..bentuk bulan sabit sikit~


Ha Jiwon unnie dan HyunBin oppa~

kalu sepet jepun plak, mcm gambo adik encem bawah nie...
mate die sepet jepun (sengal....dah mmg org jepun...sepet jepun le~)

Haruma Miura kun~kyaa~

hahaha~...
pepandai korg la ek~


Nway kite kene bangga dgn diri kite...
maksud aku bukan la riak...tapi be urself..
xkisah le ko tu sepet ke x...
ingt ...segala kejadian itu diciptakan oleh Allah ade kelebihannya~


pkah yg sepet~pffftt



8 comments:

Anonymous said...

part yg leh tdo lam klas tu mmg aku jeles gile!!!!

Tantan^^ said...

anonymous yg aku tau sape :
jgn jeles..tapi ko gak yg salu ingt aku tido dlm kelas,padahal aku ngantuk je~hik3

pena said...

hehe.. best betul..
boleh tipu2x tidur..

Tantan^^ said...

pena : best la jugak..tapi senang kantoi~..hik3

akulahct said...

insyirah pon mate sepet gak... ly kate ikut mate abg sidiq... hihi..

intan lukis sume ambo katun tu ker..?? ajar2... comel jer..??

tantan said...

kak su : siddiq tu lg sepet dr tan hik3
ha'ah tan lukis pakai paint je...huhu^^

akulahct said...

ajor le...ajor le...

eh paint tu menatang aper..?? hekhek..

Tantan^^ said...

kak su : erkk...ala..'paint' yg ade (software) dlm laptop tu..yg salu budak2 je yg main..hik2..t ade mase tan tunjukkan~