Sunday, September 7, 2014

Pagi Ahad dan Selsema

Pagi ni bagun..hidung tersumbat sebab selsema rasa tak sihat..tapi cadangnye nak jog..tido kejap pas subuh koi7.30 kang bagun la...

Tup tup bagun koi10..erkk..seronok tgk kawan2 yang post ade marathon la..fun ride la..huhu..ape la aku ni tido je pagi ahad..hoho

Hari ni nekad nak gi survey gym yang berdekatan..ewahh..haha


Thursday, September 4, 2014

Tak Sihat...

Bila sakit tekak dan demam..
Makan ubat...
Nanti sihat la tu...
Cakap kat diri..

Kepada yang membaca blog ni,
Jangan skip makan, minum air banyak, jika tak sihat makan ubat, saya doakan anda cepat sembuh,..tentu ramai lagi yang mendoakan jugak. Anda tak kesorangan. Just be strong.
*wish to say this to the person who in pain, hurt or such*

P/s: agak mengada2 nak tulis kat sini..hahaha aku bukan jenis yang demam terus kasi tau ibu, bila teruk baru ibu tau. Hoho tapi kat sini mengada2 plak..haha


Tuesday, September 2, 2014

nan ajik midoyo...

Bought new lovely long skirt, wish to wear and meet special person someday. Lets keep it till then.

You noe what..I've been watching Korean drama back, and somehow I feel young...haha..those time when I didnt sleep at night just to watch drama..really missed it.

Just hope you (my lovely reader) be happy and be healthy,  thanks for still following this blog. Somehow this blog change along my age...hehe (>. <.)/

P/s: Hope, please dont give it, if oneday you'll broke it. -just human-

xoxo

Percutian Merdeka TanTan

  Merdeka tahun ni aku lepak dengan azni plak..hehe..vacation yang aku tunggu2..cuti 4hari yang dari awal aku apply. Cadangnye nak drive ke sungai petani (umah sewa azni)..tapi azni ckp baik aku naik bas..sebab nanti dia yang bwk aku jln2..hehe

Tiket beli on the spot..naik bus..lalu Butterworth...nampak laut...waaa...seriusly..aku dah lama tak tengok laut...rase teringin nak lepak2 tepi laut..

Sampai Sg Petani..azni amek..lepak tempat keje azni..well nice..banyak spek mata yg aku try..as azni keje kat kedai cermin mata..hehe..

Malam di ambang merdeka kami makan tapau je sebab restoran penuh ngan orang...so duk umah bukak drama korea...heaven enough for me..thanks azni.

Jalan2 kat mall..bagi menampakkan masih agak2 remaja..kami tengok la movie..Lucy..damn..cite ape la ni..aku ingat ade lawan2..haha..but still nice sebab aku tak tengok movie sorang2 mcm sebelum ni..haha

Fadz pun ade..jalan2 kejap..pastu balik umah..sembang2 ngan deorang ni memang tak penah stop..hehe..malam tu beli nasi kukus plak..waaa...rindu nasi kukus kat indera mahkota dulu..

Simple kan..kejap je vacation la sangat..haha sebenarnye rindu nak jumpa kawan2..

Balik perak naik bus..tapi bus benti kat RnR 1jam..pastu aku cakap kat pakcik bus tu aku nak gi toilet...kuar toilet..aku tgk bus tak da dah..damn it..kene tinggal bus..aku punye la lari..dah la sorang2..malu aku..pakcik bus baru sedar bile bus da kuar RnR..jauh la jugak..hampes...spoiled my vacation..

Cuti 4hari yang best..tapi diet aku dah terabur dek azni n fadz..hahaha..

P/s: thanks azni and fad..btw..orang Utara ni ramah2 belaka..haha..cepat je aku leh masuk sembang2 ngan deorang...


Wednesday, August 27, 2014

dont hold your tears

Such a cry baby...

Hahaha..why am I like that..habis ke'garang'an selama ini hilang lenyap macam tu je...thats happened when I was so stress...I cry nonstop..but why it has to happen in front of my officemate...laki plak tu..okeh..*malu tahap dewa tapi buat dont noe je*

Tuesday, August 19, 2014

you just dont noe me...

Nampak garang tapi hati menangis.

Stress yang melampau...banyak sangat pikir...

Hari ni tak mampu tanggung lagi...

Aku perlukan cuti...tenang kan fikiran..2mgu berturut2 kerje...

I need vacation,
I need hug,
I need to talk,

This is the time when I feel lonely...

Be strong intan be strong...


Wednesday, July 16, 2014

#sembangOpis TanTan dan Beskal

#sembangOpis

Mr T: semalam saye kayuh beskal..ikut cara yang you cakap tu..woo..byk peluh wo..

Me: see i told you meh..hoho next wishlist saye, saye ingat nak beli jam Garmin 620 la..

Ms J: intan simpan la duit.. mcm mana nak kawen nnt

Me: krik.krik.krik. kawen ngan beskal je la...nnt org tny, saya tunjuk je beskal as my husband..haha

Mr T: senang la you..xperlu buat majlis kawen mahal2..sebab you kawen dgn beskal saje...

Erkkkk..



Thursday, June 12, 2014

Biarkan aku bermimpi


Biarkan ku terus bermimpi~~~♡


Credit to the owner of this video, I didnt own it...


Adik: along orang ade lecturer yg tak kawen lagi (sambil tunjuk gambar)..tapi smart giler ar...

Aku: (dalam hati...'perghh hensem gile') emmm...orang macam ni mesti tunggu yang putih melati, hidung mancung, lawa untuk jd isteri..boleh la adjust kat kawan along yang lain..arney ke azni ke..

Ibu: ishh kamu ni..kamu cari la utk diri sendiri dulu...

Aku: ensem sangat Bu.. tak pandang orang sunburn cubby mcm along ni..erkkk

P/s: I still have a bit of that syndrome... low self esteem or inferior syndrome...hoho
Atau mungkinkah aku serik akan 'rejection' erkk...kbye...

xoxo


Wednesday, April 16, 2014

Song: New me..

Dear,

I love this song..deep...very deep...you'll understand why if you hear it with ur heart...


I didn't own this video...credits to the owner. .



It's been a while, I'm not who I was before
You look surprised, your words don't burn me anymore
Been meaning' to tell ya, but I guess it's clear to see
Don't be mad, it's just a brand new kind of me
Can't be bad, I found a brand new kind of free

Careful with your ego, he's the one that we should blame
Had to grab my heart back
God knows something' had to change
I thought that you'd be happy
I found the one thing I need
Why you mad, it's just a brand new kind of me

It took a long long time to get here
It took a brave, brave girl to try
It took one too many excuses, one too many lies
Don't be surprised, don't be surprised

If I talk a little louder
If I speak up when you're wrong
If I walk a little taller
I'd been under you too long
If you noticed that I'm different
Don't take it personally
Don't be mad, it's just a brand new kind of me
Don't be mad, I found a brand new kind of free

Oh, it took a long long road to get here
It took a brave brave girl to try
I've taken one too many excuses, one too many lies
Don't be surprised, oh, said you look surprised

Hey hey hey, if you were a friend, you'd wanna get to know me again
If you were worth the while
You'd be happy to see me smile
I'm not expecting sorry
I'm too busy finding myself
I got this
I found me, I found me, yeah

I don't need your opinion
I'm not waiting for your o.k
I'll never be perfect, but at least now I'm brave
And now my heart is open
I can finally breathe
Don't be mad, it's just a brand new kind of free
That ain't bad, I found a brand new kind of me

Don't be mad, it's a brand new time for me, yeah



Somehow this song motivate me..deep meaning...

Be brave girl..

Regards, 
Tantan ♡





Tuesday, April 15, 2014

Fifteen April

Dear,

Today is my birthday...

Love,
Tantan♡

Sunday, April 13, 2014

Dalam Doa..



"Jika cinta mampu untukku lukiskan,
Garisannya penuh dengan pengharapan,
Sentiasa dalam doaku menyimpan rasa ingin bertemu,
Insan yang masih rahsia dan teristimewa.."

-HafizHamidun-



Monday, March 31, 2014

Ngantuk..

Dear,

Ngantuknye sgt..huhu..nak drive ni hadoiyai...

Regards,
Tantan ♡

Sunday, March 30, 2014

Makcik dan kawen lagi..

Dear,

I hope u fine...please be in good health..

Sunyi..rumah ni rasa sunyi..adik2 semua balik asrama hari ni..
Tinggal saya ibu ayah dan tamtam..hoho here goes the routine back to usual..

Esok saya keje balik selepas 3hari cuti..hoho mesti banyak xray kene buat..hahaha..habis la..

Tadi masa saya hantar ikin kat sekolah..saya jumpe cikgu yg ajar matematik dulu..cikgu ingat nama penuh saya lagi..sgt2 terharu...bayangkan dah hampir 9tahun saya tinggalkan skolah..hehe...cikgu mmg the best..tskk3..terharu gila

Semalam saya keluar ngn kawan rapat masa skolah dulu..kami sembang2..

N: ko tau aku gi kenduri kawen ngn mak aku..ade makcik tu tny "bila nak makan nasi minyak lagi?' Ade ke ckp macam tu kat aku yg bujang depan2 org ramai..
D: nape ko tak ckp je ' makcik xda ank lelaki ke?'
Saya: alaa..xpun ko ckp je kat makcik tu.." saya tunggu suami makcik masuk minang saya la~" Kahkahkah...
N: hahaha
D: hahaha btoi2..kasi makcik tu diam sikit..

Hmm..saya tau makcik2 ni risaukan kami yang tak kawen lagi ni..tp kang dah kawen..makcik duk tny pasai anak plak..pastu tny plak bila nak tmbah plak..haha..sampai bila2 la..adoiyai..tapi teringin gak nak tgk reaksi makcik2 ni..kalo kami jwb lagu tu..hahaha

Till then..xoxo

Regards
Tantan♡

p/s: gurauan semata...jgn la amek hati ek..hehe


Friday, March 28, 2014

Lazy me..

Dear,

I really hate driving...I'll drive if it really2 needed...sometime I wander if this a side effect or phobia of the road..or it just lazy me..haha but the pro iz I'll save my money.

Today I took my annual leave,  I've 7 days of AL more to be used before June..so here I am on my bed after that big lunch with my family. ..hahaha..what a lazy day..

All my siblings are at home, since it was school holidays and mid-break for them.

This evening I want to jog 10km if I can...I like long distance jog..coz I can clear my mind..haha..

Till then...

Regards,
Tantan ♡

p/s: merajuk sebab depe xnak drivekan kete nak kuar ipoh..mogok xmau keluar terus..gile malas nak drive..hahaha


Thursday, March 27, 2014

p/s: I'm getting older

Dear,

My new routine was like 6am wake up,7am go to work, 8am until 5.30pm work, 6.30pm rest at home, 8pm exercise (if I'm not tired..but most of the day I am tired..haha), 10.30pm going to bed and repeat.

I live with my parents,  all my siblings at their school. Being the only child at home was like heaven to me, but the only friend I have at home is TamTam; a grey Persian cat. I guess if Tamtam not here, I would more bored.

Nowadays, I seldomly meet my friends, we just have simple chat via FB and most of the time I would be the one who said good night coz I'm sleepy. I really miss the chance to talk with friends. Really really miss the vacation we once had together.

Nowadays they would be busy with their family. My FB feed was fill up by their wedding and newborn baby picture. Hmmhh..there was the time I feel I'm getting older and older and I accept it..hahaha

"30 is sexy.." said Rain oppa..haha

Btw, somebody said that my drawing had fade away..hoho..me too feel the same, I'm trying to find tanjae9 art time..but most of the free time I would prefer to do some workout instead, besides my laptop was not in good condition to draw..the only thing that I have was this phone...hmmm a bit difficult..

That all for today, I will update you with lots more... (^~^.)/

Regards,
Tantan♡

p/s: I'm gaining more interest in sport..sport attire, sport shoes, sport watch and sportman...opppss..haha




Friday, March 14, 2014

Its not a bad thing



Said all I want from u is to see u tomorrow, and every tomorrow, maybe u'll let me borrow ur heart...
And is it too much to ask for every Sunday?
And while we're at it, throw in every other day to start

I noe people make promises all the time, then they turn right around and break them..
When someone cuts ur heart open with a knife, and u're bleeding,
But I could be that gurl to heal it over time..
And I won't stop until u believe it
Coz baby u're worth it

So don't act like it's a bad thing to fall in love with me, coz u might look around and find ur dreams come true with me,
Spend all ur time and ur money just to find out that my love was free,
So don't act like it's a bad thing to fall in love with me...
...

I like dis song...woopp2 ~ want u to hear it..
Dedicate this song for my special buddy...tamtam..kahkahkah..*FA*

I didn't own this video..credits to the owner...

Saturday, February 1, 2014

titleless..

Assalamualaikum...

Harap anda sihat2 belaka. Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah aku ucapkan. Jangan lupa makan ubat ye...

2 minggu yang banyak berfikir..
Banyak..tapi aku sendiri tak tau ape yang aku pikirkan..

Satu pengalaman baru.
Nak luahkan..aku tak rasa ada orang yang paham...jadi aku simpan saje..bila disimpan gini la jadinye..haha..dah macam tak betoi..ikot saja la..

Pindah.
Alhamdulillah...aku dapat pindah dekat branch yang 30min dari rumah. Dekat Kampar. 3Feb 2014 aku lapor diri.
Alhamdulillah...syukur Allah makbulkan doa aku...aku doa nak duduk dengan parents aku sebelum aku kawen. .hehe tapi tah bila la aku nak kawen..xtau la lagi..
bestfwen aku pun nak kawen dah..sebelum aku ditinggalkan sebatang kera je kat KL tu..baik aku pindah dulu..huhuhu

Progress.
Emm..kene susun la jadual aku balik..duduk dengan keluarga ni bahaya sikit..diet terabur..hehe..tantan fighting~

Friends.
Aku rindukan korang sangat2..korang iz the best..hehehe.. kwn yang tak judge orang..may Allah bless uolls always...

Lastly..
Please dont expect you noe me if u just met me..coz I'm not good with new fwen..
dalam hati aku sangat2 harap nak jadi orang yang boleh peramah dengan orang yang baru aku kenal haha sebab kalo korang kenal aku..lama2 baru korang tau aku bukan pendiam..hehe

P/s: cermin diri..perbaiki dirimu..moga Allah redha..


Monday, January 13, 2014

used to it..

Kadang-kadang kita boleh mainkan perasaan orang tanpa kita sedari...aku paling tak suka orang yang mainkan perasaan ni..well sape2 pun tak suka kan..

Entah lah... tak semua yang kita nak kita dapat..
Kadang-kadang aku rasa "I'm used to it.."

Sebahagian lainnye..mungkin ada hikmahnye...sabar je la..what u give u get back...and what goes around turn around..mungkin aku yg kurang memberi...

Sedih...

P/s: masa2 macam ni la aku nak sgt ada 'orang' utk aku luahkan stress...entah la..pikir kang tambah stress plak...


Sunday, January 5, 2014

Larian Ketiga : 10km

Assalamualaikum...

Harap anda sihat2 belaka. Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah aku ucapkan. Jangan lupa makan ubat ye. 

28hb Dec 2013 dah pun berlalu...jadi ni la cerita tentang aku punye 3rd run.

"10km je", kata officemate aku...
ok 10km sekarang ni memang ujung minggu pun aku boleh buat..tapi kena improve timing la..

Event nye malam..tapi petang tu aku siap gi makan kenduri classmate aku lagi..haha

Gambar ehsan dari arney...hehe


Tapi 28hb punye event ri tu..was really unexpected. It wasn't marathon. Kahkahkah aku ingatkan event ni yang biase2 marathon putrajaya night run tu haha kadang2 aku rasa aku ni sengal gak...haha terang2 dia tak tulis pun marathon.  Dia tulis trail . haha tak pasai2 aku jadi kejutan budaya malam tu..Event Petzl night trail 10km..dekat taman cabaran putrajaya. 

Trail ni macam merentas desa. Yang best nye dia buat malam..sekali dengan jungle track lagi.erkk...mula2 dalam 3km kitorang kene lari dekat padang yg berumput tapi xrata dan byk batu2..ko boleh terpeleot (terseliuh) bila2 masa je kalo salah langkah...dah la tak rata...becak plak tu...aku lari sambil membebel dek kerana kasut aku memang dah basah dan kotor kene becak2 bagai..ye la..aku dah la jaga kasut ni setahun kot..tambah mind set, tak expect nak lari challenging macam ni..haha

Headlamp ni harga asal rm90..got it as goodies...


Pastu start plak jungle track..seriously,  masa 1st time aku jungle track dulu kat Pulau Kapas..aku janji that was the 1st and last time jungle track in my life...hahaha tup2 malam tu ade jungle track.. really down..bukan ape..aku takut xdapat habiskan on time..cut off time nye 2jam..aku dah niat nak habiskan je..tak kesah pasai masa dah..haha

Jungle track yang sangat laju..
Kami di beri headlamp untuk event ni..dan headlamp tu sangat2 penting...haha..memang ko kene lari tunduk...ye la..banyak gak akar pokok..lubang2..hoho..tapi kalo siang pun gerun jugak..leh nampak curam2..hehehe



The things yang aku belajar masa marathon ni..passion nak habis kan larian,  do the all out best, timing was really important..



Aku masuk event ni dengan adik2 aku. .siddiq dan naim..fee rm85 sorang..aku bayarkan adik2 aku nye sekali..so aku habis 2ratus kot...hoho...sepanjang larian..aku lari ngan naim..haha kitorang group yang tengah2..tu la sebabnye masa lari kat padang dah becak2..sebab orang mula2 dah banyak lari kat situ. Alhamdulillah we safely finish run dalam 1jam 48min...haha siddiq plak habis dlm 1jam 30min...

Simpan la medal ni tunjuk kat cucu ekau nanti...erkkk


It was nice experience but never again....hahahaha




Resepi: Nasi Beras Perang Goreng

Nasi goreng beras perang

-nasi beras perang
-mix vege
-telur 1biji
-bawang merah
-perancah nasi goreng

Tumis bawang, masukkan mix vege, nasi, perancah nasi goreng, kemudian masukkan telur dan kasih sayang ecehh.
Dah siap. Hahaha...
sangat simple masakan orang bujang.. tu pun nak post kat blog..haha ..ecelly saje nak tunjuk rupe nasi beras perang goreng ni..

Tadaa~