Monday, December 31, 2012

2013 I, Me, Myself

Assalamualaikum..

Apa khabar pembace blog semua? harap sihat2 la ek...tinggal beberapa jam je lagi nak melangkah ke tahun baru..jadi macam biasa, tiap kali tahun baru, mesti ada azam tahun baru kan? hehe

1. Tahun 2013, aku nak focus kat diri aku...maksud aku,..ehem...belajar untuk menyayangi diri, perbaiki diri, dan pengurusan diri dipertingkatkan lagi.

2. Tahun 2013, mungkin lebih banyak perkara yang mencabar..aku harap aku dapat hadapi dengan baik.

3. Tahun 2013, aku nak sibukkan diri dengan perkara yang berfaedah, dan aku nak capai target mission aku bulan 8 nanti, In Shaa Allah.

4. Tahun 2013, I want to be happy and appreciate people who support me in everything. (^~^.)/

Ni antara azam aku, ada lagi, biarlah menjadi rahsia..hehe..kita hanya merancang, sungguh , Allah penentu yang terbaik.

p/s: tak ada mood nak melukis, huhu...
p/ss: planner 2013 tak beli lagi huhu...pitih oh pitih~





Sunday, December 30, 2012

Flashback

If you can turn back time, where or when you want it to be?

During my secondary school life during the cross-country run. erkk


p/s: Apa yang jauh dari kita adalah masa silam~



Wednesday, December 26, 2012

WW: Pecah Kaca Pecah Gelas ^^



Photobucket


p/s: petikan dari buku Tentang Cinta oleh Ust. Pahrol Mohd Juoi...



Tuesday, December 25, 2012

Manteraguru1 ^^

Assalamualaikum...

Aku pernah crite pasai manteraguru2 kan? haa~ sekarang ni aku nak crite pasai manteraguru yang nombor satu pulak..bukan aku yang kasi gelaran ni, tapi akak2 senior tempat training aku kasi name manteraguru kat auntie cleaner ni..

Boleh kata tiap2 hari aku nampak auntie ni menyapu, tapi tak ade sape pun hiraukan die, atau tegur die..aku pun pelik..

Auntie ni, salu pakai dress up yang agak same, legging steng (setengah) die dengan t-shirt atau blouse tiap2 hari..


Photobucket


Di sebabkan aku orang baru, jadi aku cuba bertegur sapa dengan auntie ni..ye la, bergossip dengan makcik cleaner memang best, kebanyakan rahsia tempat kerje deorang tau haha, lagipun aku kesian kat dia, tak da sape tegur ..so aku pun tegur la die, satu pagi tu...


Photobucket


Seyesly!!! muka die macam ni...
Macam ade aura scary kat belakang..haha


Photobucket

Lepas tu aku cerita la kat akak2 senior, deorang kate, deorang pun mane ade tegur auntie nie, deorang gelarkan auntie ni manteraguru, sebab ade aura dan kalau die nak sapu sampah, semua orang lari keluar dari bilik, walaupun doktor..hahaha


Photobucket

Dan yang tak leh blah..manteraguru1 nie pernah sound akak2 senior, die suruh akak2 senior jangan amek air sembahyang kat toilet, nanti basah (almaklumlah, deorang kan istinjak guna tisu je..), die suruh akak2 ni pegi semayang balik dari kerje je..erkk  die ingat kite sembahyang macam deorang sembahyang ke aper..hurm..

Tu la asal usul manteraguru1..haha...manteraguru2 pulak aku yang kasi gelaran, sebab watak meraka berdua ni nak dekat sama..haha

p/s: yeayy..berjaya upload gambar , walaupun quota dah nak abis...slow giler..haha =p



Sunday, December 23, 2012

Trouble~



I think, I think when it's all over,
It just comes back in flashes, you know?
It's like a kaleidoscope of memories.
It just all comes back. But he never does.
I think part of me knew the second I saw him that this would happen.
It's not really anything he said, or anything he did,
It was, the feeling that came along with it.
And, the crazy thing is I don't know if I'm ever gonna feel that way again.
But I don't know if I should.
I knew his world moved too fast, and burned too bright.
But I just thought, how can the devil be pulling you toward someone who looks so much like an angel when he smiles at you?
Maybe he knew that when he saw me.
I guess I just lost my balance.
I think that the worst part of it all wasn't losing him.
It was losing me.

Once upon a time a few mistakes ago
I was in your sights, you got me alone
You found me, you found me, you found me
I guess you didn't care, and I guess I liked that
And when I fell hard you took a step back
Without me, without me, without me

And he's long gone when he's next to me
And I realize the blame is on me

'Cause I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

No apologies, he'll never see you cry
Pretend he doesn't know that he's the reason why
You're drowning, you're drowning, you're drowning
Now I heard you moved on from whispers on the street
A new notch in your belt is all I'll ever be
And now I see, now I see, now I see

He was long gone when he met me
And I realize the joke is on me, hey!

I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

And the saddest fear comes creeping in
That you never loved me or her, or anyone, or anything, yeah

I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
'Til you put me down, oh
I knew you were trouble when you walked in
So shame on me now
Flew me to places I'd never been
Now I'm lying on the cold hard ground
Oh, oh, trouble, trouble, trouble
Oh, oh, trouble, trouble, trouble

I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble
I knew you were trouble when you walked in
Trouble, trouble, trouble

I don't know if you know who you are until you lose who you are.

I didnt own this video, credit to the owner ^^,


Taylor Swift-I Knew You Were Trouble~



p/s: ohhh taylor ~(.^~^.)~



Friday, December 21, 2012

Ini Semua Sebab Durian!

Assalamualaikum..

Hari ni datang seorang uncle, yang dalam 50 lebih umurnya..emm dah lama aku tak mendengar keluhan atau luahan orang yang sakit ni, kalau dulu masa prektikal kat hospital memang selalu dengar, tapi sekarang kat tempat screening center memang jarang..

Jadi, cerita uncle ni..satu hari tu, dia makan pagi macam biasa, makan tengah hari dia makan durian banyak, durian semata-mata katanya, lepastu dia makan malam, makan mee dengan bir tiger ...erkk keesokan harinya dia sakit teruk, 100degree suhu badan, admit hospital terus, doktor tak nampak apa-apa masalah yang teruk kat dia, doktor cuma suggest dia buat blood glucose test, mungkin ada diabetes ..katanya..

Dia salahkan durian yang dia makan tengah hari tu, katanya dia selalu ke gym, i'm a healthy person..it all because of that durian..emm aku yang tercegat je depan die, dengar je la dari mula sampai habis die cerita...tapi dia betul-betul nampak tak sihat..hurm..


Photobucket
1st time lukis pakai 'mouse' erkk dan guna paint basic je hoho..huduhnye..haha =p


Moral of the story: -Jangan makan banyak sangat...tu bukan makan, tu mentekedarah namenye..
                              -Jangan minum arak ..(tentunya Haram buat yang Muslim)
                              -Jangan mencela makanan yang kita ambil, salahkan pemilihan atau diri kita sendiri yang
                               salah cara makan.


p/s: Take care of your health...please be healthy..I will also try my best..aja-aja hwaiting~



Thursday, December 20, 2012

Kasut Sukan Ungu ^^

Assalamualaikum...
Dah sebulan lebih cadangnye nak beli...tapi tak terbelikan lagi dek duit di perlukan untuk yang lebih penting...hoho
Sekarang tengah nekad...nak beli bulan depan la kot..bila gaji masuk..nak yang warna ungu..hehe..hari tu dah survey kat The Mall...tapi tak tau sampai bila sale diskaunnye..huhuhu
Aku patut ada sepasang...sebab sekarang aku tengah rajin nak berjogging..haha bukan senang nak tengok aku berjogging sebelum ni..hehe
Sebelum ni ade, tapi dah tak boleh pakai..dah buang..tu yang dah tak da tu...terpaksa la pinjam kasut adik yang longgar dan berbau 'harum' itu..erkk pengsan~



Photobucket

p/s: yoishh...masuk je gaji..aku nak cari sepasang..hehe hwaiting tantan! (^~^.)/



Monday, December 17, 2012

Padan Muka

Today, this is what I feel when I see the mirror...


Photobucket


hurmm...I need vacation...I want to clear my mind...I want to run as far as I can...if it can make me forget everything, if it can make me feel better...

p/s:  this year is full of tears...both...happy and sad...(i'm fine with it)



Thursday, December 13, 2012

Risaunya Seorang Ayah Part1

Photobucket


Begini agaknya ayah mendoakan untuk aku...baru-baru ini, ayah membuatkan aku goosebump~mane taknye...tak penah2 ayah sentuh bab ni...tibe2 saje...mungkin dek tiba nya giliran aku kot..erkkk

Rupa2nye , ayah sudah lama buat 'investigation' die melalui dua orang adik lelaki aku..sebelum ni, die siasat senyap2 je...

Photobucket

Sampai la, baru2 ni...aku dapat tahu bila ibu beritahu..yang ayah lagi risau dari ibu sendiri...okehhh..sebelum ini ibu yang byk duk korek rahsia aku, tapi bila ayah pulak..memang seram aku...haha


Photobucket

Minggu selepas aku dapat tahu tentang kerisauan ayah, ayah tanya direct kat aku...erkk siap nak 'adjust' untuk aku....



Photobucket


bersambung...



p/s: lepas tu, jawapan aku memang tak boleh bla...



Wednesday, December 12, 2012

Kaki Yang Berjalan...

Aku selalu nampak dia berjalan kaki..hampir 20 kali lalu di hadapan kedai aku....sudah hampir dua bulan , tiap-tiap hari dia lalu ...bila aku nampak dia, aku insaf, dia boleh pusing satu bandar ni banyak kali...kagum...

Ingin sahaja aku menegur dia, bertanyakan kenapa, bagaimana,?? namun tak pernah kaki mampu melangkah mendekatinya...

Sudah 2 minggu tidak kelihatan...mungkin dia berjalan di tempat lain...



Photobucket

salah satu cara rehab...mungkin...

Bila nikmat yang Allah beri di tarik..tika itu barulah terasa...
syukur...


p/s: yoshh... banyakkan berjalan (^~^.)/



Mahar Cinta


I didn't own this video, credit to the owner...


p/s: kiranya engkau bisa mentafsirkan...



Thursday, December 6, 2012

Perang...

Berperang dengan perasaan....



Wednesday, December 5, 2012

Najis Berat

Assalamualaikum..

Musim hujan lebat petang-petang sekarang ni, memang aku aplikasikan peribahasa ' Sediakan Payung Sebelum Hujan'. Semalam aku balik kerje, hujan baru mula, selebat-lebat nye...angin pun kuat, walaupun rumah aku hanya 10min jalan kaki, tapi kalau hujan lebat memang lenjun la...hati-hati la ek, untuk sape-sape yang drive dalam hujan petang2 ni, aku doakan korang selamat...

Emm..payung ada pun tak mampu menghalang badan kena tempias hujan lebat. Lenjun.
Sepanjang pejalanan pulang aku lalu di hadapan kedai haiwan, ye, kat kawasan ni banyak kedai haiwan..kedai-kedai ni kasi makanan free kat depan kedai deorang untuk haiwan-haiwan yang berkeliaran...erkk..okey, aku pun tak kisah la...

Tapi semalam hujan, bila aku lalu depan kedai tu ada dua ekor anjing (tentunya basah dek hujan lebat)...

Dalam kepala aku...'oh no...habis la aku...nak lalu macam mane ni??? sekali die kibas2 air kat badan die, kang tak pasai2 aku kene cari tanah kang'

"Ya Allah, biar la aku jalan dulu, baru la anjing ni kibas2"
hehe..

Alhamdulillah, lepas je aku lalu sebelah dua ekor anjing ni, dua2 kibas2 air kat badan yang basah tu...erkk nasib baik la...kalau tak ade yang kene mandi air mutlak 7 kali dengan sekali air tanah hahaha...



najis berat

Pagi ni aku bukak kedai pun nampak lagi anjing dua ekor depan kedai aku...erkk nasib baik ade payung pink haha..aku halau anjing2 ni..hehe

untuk lebih ingat ...

PENJELASAN BERKAITAN HUKUM ORANG ISLAM MENYENTUH / MEMEGANG ANJING MENGIKUT MAZHAB SHAFIE

   Mengikut pandangan Mazhab Shafie, binatang anjing adalah termasuk dalam kategori najis mughallazah (najis berat). Kalau terkena air liur dan najisnya perlu disamak dengan air mutlak 7 kali dan sekali dengan air bercampur tanah. Menyentuh atau memegang anjing tidaklah berdosa atau menyalahi hukum Islam.
   
Berkaitan hukum memelihara anjing mengikut pandangan Mazhab Shafie adalah seperti berikut :

a) Diharuskan memelihara anjing untuk tujuan berburu, memelihara keselamatan rumah daripada dimasuki oleh pencuri, menjaga tanaman, rumah, harta benda dan sebagainya.

b) Tidak dibolehkan memelihara anjing untuk tujuan hobi (pet) atau dijadikan sebagai binatang hiasan di rumah. Berdasarkan syarah Imam Nawawi dalam Kitab Majd al-Musyarah wa Muhadzah, juz 9, halaman 9 menjelaskan bahawa tidak boleh memelihara anjing kecuali untuk berburu binatang, menjaga binatang ternakan, menjaga tanaman dan menjaga keamanan rumah.

      Jika dirujuk kepada pandangan Yusuf al-Qaradawi, (kitab al-Halal wa al- Haram fi al-Islam) beliau mengatakan hukum memelihara anjing sebagai binatang kesukaan adalah haram. Hal ini berdasarkan hadith Rasulullah S.A.W. yang bermaksud dari Abi Sufian bin Abu Zuhair, bahawa Nabi S.A.W. bersabda antara lain maksudnya : “Barang siapa yang memelihara anjing bukan untuk menjaga ladang atau ternakan, maka setiap hari pahalanya berkurangan satu qirot”. Erti qirot hanya Allah sahaja yang mengetahui kurangnya. Hadith ini disepakati oleh Bukhari dan Muslim.

sumber dari: http://www.jais.gov.my/rnd/2010/mei/MaklumbalasTheStar.pdf

p/s: kat sini banyak anjing bekeliaran huhu...selalunye tempat tinggal aku banyak kucing je...sekarang ni anjing susah la sikit...tu la salah satu function payung aku pegang tiap pagi..hoho



 


WW: Sabar...




sabar

p/s: La Tahzan...



Saturday, December 1, 2012

Travel

Assalamualaikum,

Dah dekat sepuluh kali aku taip kat post ni...tapi separuh jalan aku delete balik...mood ada tapi hilang tengah jalan hurmm...

Minggu ni aku berjalan lagi, cume dengan saki baki duit gaji yang ade kat dalam bank tu yang mampu bayar tambang bas pergi je, kalau mase balik nanti tak masuk lagi gaji aku, aku kene amek upah basuh pinggan kat kedai makan la jawab nye...

Jadi minggu ni (hari ni sabtu malam), aku beli tiket untuk ke Terengganu, adik aku convo, sedihnye aku tak dapat cuti sebab cuti bulan Disember ni di beku kan...ciss...jadi pergi Ganu malam hari sabtu, sampai subuh ahad, naik bus balik sampai KL mungkin subuh Isnin, terus masuk kerje...deabakk bukan??? haha demi adik, nak tunjuk yang aku ni kakak yang supportive la kunun...kahkahkah

Minggu lepas dan minggu sebelum nye, aku balik kampung kat Johor. Memang cuti-cuti Malaysia la aku ni...cuti hari ahad je, tapi berjalan tak hengat punyer...

Minggu depan jadual aku, ke Melaka pulak...kawan2 sekolah dulu ajak gather2...ekk...bila lah aku boleh menabung dengan aman...ish3...

Minggu depan nye lagi aku nak balik hometown plak...tak kire...haha...

p/s: Bercuti hari ahad secuti2nya...hehe



Monday, November 26, 2012

Rainy Day

Assalamualaikum

Ade satu pagi tu, aku nak pergi kerje...hujan rintik2 pagi tu...tapi aku rase cergas je..tak ngantuk pun sebab dah  tidur cukup..hehe lagi pun hari tu aku pakai baju kurung yang paling aku suke..hehe

Jadi aku pun keluar awal, dalam pukul 7.00 macam tu..jalan kaki je pun, bukan jauh, jadi kire awal la kan..hehe...

googled

Macam ni la aku pagi tu...haha bayangkan macam ni jugak~ haha XD...



Photobucket

Hahaha okey2...ecelly, macam ni la gambaran pagi hari tu...bayangkan la ade hujan rintik2 ek..hehe...Di sebabkan aku awal, tak banyak kereta dan orang pun pagi ni..tak pe la...janji aku heppy..hehe

Lepas tu...



3





2







1






shhhhruuuuussshhhhhhhh~~~



erkk okey2...


Photobucket

Ayakkkkkk!! aku jerit...
Hampessss betoi...basah lenjun aku....nak je aku campak payung pink aku kat kereta tu...hampessss kau...baju aku~~basah pepagi...erkkk sejuk...

Kepada pemilik kereta W_X xxxx....siap kau...
Punye la besar jalan, die nak jugak langgar air tu sampai kena aku...huhu habis baju kesayangan aku...hahaha..

First time kene simbah dengan air ni...lawak pun ade...geram, sejuk, sume la..haha

p/s: nenkali jangan duduk dekat tepi jalan sangat bile hujan...haha tu la akibatnye...erkk







Saturday, November 24, 2012

Kembali

Assalamualaikum..

Semalam saye tukar desktop wallpaper saye, gambar raye kami sekeluarge dengan atok dan nenek...hehe gambar ni memang saye suke..gembire...saye teringat kat atok yang ade kat hospital segamat...


Photobucket

Pagi ni saye bangun macam biase untuk pergi kerje, hujan renyai2...saye pergi keje pun pakai payung...somehow, cuaca pagi ni...suram...

Then before saye bukak pintu kedai, saye dapat call dari ayah saye..

"Along, along kerje ke hari ni?...Atok dah pergi..."

Innalillah...

The last time saye jumpe atok kat icu...saye gembire sebab atok sedar mase saye datang dan pegang tangan atok, sebelum tu atok unconcious seharian...

The last words yang saye ucap kat atok...

"atok..ni intan,,atok kenal tak?"

atok ngangguk

"atok selawat banyak2 ye~"

atok ngangguk lagi..die cube untuk cakap sesuatu, tapi mulut tertutup ngan ventilator tube..huhu

That the last time i met him...

He was a nice person , walaupun die agak tinggi dengan prinsipnye...hehe die kuat bekerje..

'Kalau Buat Sesuatu Kerje Biar Sampai Habis dan Berjaya'

will be missing atok punye tapai ubi...

Ya Allah...mate aku merah awal pagi ni...layan customer pun dengan mate merah..huhu..

Moga Atok di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman di sana...

Al-Fatihah...buat Rosmin Bin Karto..

p/s: tiada lagi atok...
Driving back ke kampung dengan hati yang berat, lepas habis kerje...






Thursday, November 22, 2012

Takkan Hilang...

i didnt own this video, credit to the owner..

p/s: memories...




Wednesday, November 21, 2012

Manteraguru2 Is Funny~

Photobucket

Hari ni aku terkejut!!...sebab manteraguru2 datang tempat keje aku, kasi sample darah...pastu bile die nak blah...die kate:

'Okey ...Bye-bye~' 
erkk

mood die baik la tu kot..haha...pelik aku~selalu nye bengis semacam je..hehe



p/s: changing~



Tuesday, November 20, 2012

Ringan Kepala~

Neves giler hari ini...

Usaha
Doa 
Tawakal

Kita hanya merancang; Allah penentu yang terbaik. 

p/s:  Thanks a lot kepada sesiape yang mendoakan dan wish me luck hari ni....really appreciate...thank you (^~^.)/



Monday, November 19, 2012

Here

Esok

20.11.12

Masjid Negara, KL.

Pukul 9.00pg.



Sunday, November 18, 2012

.

Stress...banyak benda yang berlaku, dan memikirkan benda yang akan berlaku...wahai hati dan fikiran...tenanglah hendaknye...

Masing-masing dengan masalah masing-masing. Let face it~

p/s: dah lame tak menangis...terapi hati.



Friday, November 16, 2012

Make-Up

Assalamualaikum...
hari ni aku keje macam biase sampai koi5..hehe hari ni ade benda yang berlaku...
seperti yang korang tau, aku duduk kat kedai ni (tempat keje aku), aku sorang2 saje (memang xda staff lain) sebab kat kedai aku ade x-ray je..yang lain dah pindah kat bangunan baru. Jadi kebanyakan yang berlaku kat kedai lame, nak xnak aku kene gak bertanggungjawab...okey la...cerite nye macam ni..

Tiap kali orang datang kedai, aku akan layan dengan baik...tapi ramai jugak yang datang kasi flyers dan jurujual...ini yang paling aku tak reti..(aku ni lemah lembut sangat ker erkkk haha)...

Petang tadi datang la sorang akak ni, aku ingat die nak datang buat blood test, so aku jemput masuk, siap salam lagi...die kate die nak duduk jap...so aku kate sila kan...sekali~ die pot pet2 ade dalam 1jam cerite pasai satu jename make up yang feymes nih...die buat promotion make -up rupenye...tapi agak2 la...aku ni bukan nye pakai make up sangat..tapi die bedal wat grooming kat muke aku...die make-upnye aku tadi *blushing* hehe...tapi best gak natural make-up...=p

Lepas pot-pet2, sekali~ die suh aku tulis detail diri aku kat borang...erkk aku tak kata nak beli pun...baru die kate hargenye dua ratus, lepas offer...erkk dua ratus tu belanje makan aku hampir sebulan...susah gile aku nak tolak die baik2...aku tak nak beli...nanti bukan nye aku pakai pun...pastu die cakap 'ala, sesekali manjekan diri..' ayat manis sales la kan hoho...tapi aku tetap tak nak...die pakse gak aku tulis detail aku kat borang..kejadahnye...

nasib baik la ade staff lain datang kedai aku sebab ade keje sikit kat kedai aku ni...aku mintak staff tu tolong cakap kat akak ni yang aku tak nak...

baru la akak ni tau yang aku ni baru je keje...mane ade duit beb...haha...aku takat pakai bedak simple2 je la..mane nak adekan dua ratus untuk muka..hoho...tak mampu hoho...



p/s: Aigoo~ susah duduk sengsorang...aku paling tak reti halau orang haha...
Moral: Ukur baju di badan sendiri hehe *blushingg*







He


P/s: -_-" too much~ ha3




Thursday, November 15, 2012

Baju Hitam

Hari ni, aku telah mengejutkan boss aku...haha sebab aku pakai jubah hitam dengan tudung merah...die kata macam hantu sebab aku duduk dalam bilik gelap...



Balik keje lepas mandi, aku pakai baju hitam lagi, kali ni housemate aku pulak terkejut...haha lagi horror kot...

seram sangat ke muka aku..haha


p/s: hari baju hitam.



She



p/s: perghhh...byk sangat tgk cerite =p




Wednesday, November 14, 2012

Happy New Year 1434


p/s: tahun baru dah...cepat je mase berlalu hoho~




Monday, November 12, 2012

Hari ini Hari Isnin

Hari isnin memang rase malas je, tapi sebabkan esok cuti deepavali, jadi hari ni aku heppy je la... macam biase hari ni aku keluar rumah awal, sebab aku kene bukak kedai..


gembira la kan...rumah aku kat tingkat empat..hehe...penat woo turun naik tangga, haha separuh jalan nak sampai tempat keje, aku terase pelik...jadi aku pun benti jap, macam ade yang tak kene je ngan aku ni....


mak aii...aku lupe pakai kasut..haha...semuanye sebab sabtu dan ahad asik berjalan pakai selipar je, sampai hari ni pergi keje pun aku pakai selipar...erkk nak patah balik dah tak sempat...risau pulak big boss datang terjah kang aku pakai selipar je ni, sah2 nanti kene  haha...

Nasib baik la rumate aku keje masuk koi 8.30, jadi die bawak kan la kasut hitam aku..haha...lawak je pepagi ni...sengal boleh lupe...haha

p/s: nenkali nak berjalan pun pakai kasut hitam, tak da la lupe..haha =p nway, thank you roomate haha ^^






Wednesday, October 31, 2012

Doa Untuk Silent Readers Sekalian hehe


p/s: lovely du'a isnt it? hehehe (>_<)




Tuesday, October 30, 2012

That ManteraGuru2...(-_-")

Setiap hari akan ade sorang auntie ni hantar sample darah dari tempat die keje, jadi keje aku ni pulak, terima la sample2 darah tu dan hantar pulak ke lab kami. 

Tapi auntie ni, aku gelarkan die sebagai ManteraGuru2...kenape aku gelarkan die manteraguru2? ahaa...sebabnye ade manteraguru1, nenkali aku story....manteraguru2 nie memang suke ikut kepala die jer.(-_-")

Tadi aku kene bebel oleh manteraguru2, sebabnye aku tak stamp die nye form yang bukti die dah hantar, selalu nye die datang, kitorang tulis je, hari ni tah ape pasal die bebel suh stamp pulak...bukan reti sabar, die kate takut orang hon kereta die , keluar dari kedai aku pun , dekat 3 kali die suruh aku bukak pintu, padahal aku dah tekan suis open dah pun...ish3...sabar je la...

Hehehe...tapi seronok gak gaduh2 ngan manteraguru2 ni...sebab, kat kedai aku ni ade dua orang staff je, nanti staff lagi satu nak pindah, tinggal la aku sorang...dengan bergaduh ngan manteraguru2 ni best gak hari aku...haha leh la bercakap dengan orang selain dinding dan tong air...


p/s:  Manteraguru2 nie, suke pakai baju bunge2 dengan spek itam, dan skirt hehe everyday same je fesyen die...(^~^.)/







Monday, October 29, 2012

Stay back...

   Hari tu aku bersemangat pergi kerje, 'Hari ni aku rase nak jadi pekerje yang berdedikasi'..ahaha...jadi aku pun datang awal, aku memang suke keluar awal kalau ke tempat keje...aku harap sampai bertahun2 kerje pun aku nak datang awal...hehe

Cerite nye, tempat kerje aku ni, ade dua kedai, satu yang lama, satu yang baru, jauhnye walking-distance je..dalam 5 min..tapi nak di jadikan cerite, aku kene thumb print bile masuk keje kat tempat baru, tapi  tempat x-ray kat kedai lama...

Hari ni plak, ade  customer yang datang dah pukul 5..boss aku mintak aku stay back, untuk buat x-ray customer tu...oleh kerana aku ni berazam nak jadi pekerje yang rajin, aku pun okey je...lagi pun umah aku dekat je...hehe

Lepas siap buat x-ray untuk customer tu, jam dah pun pukul 5.40pm...erkk...aku pun cepat2 kemas tutup kedai lame...
Lepas tutup kedai lame, aku pegi kedai baru untuk punch-out...erkk...aku ingat boss aku tunggu aku...sampai hati...aku tengok kedai baru dah tutup...so aku tak punch out la ri tu...

Mentang2 aku orang baru..hehehe...esok nye aku berazam nak membebel kat boss aku, coz aku penat2 buat x-ray untuk customer die, tapi die plak balik awal gitu je...

Tapi soknye aku jumpe boss aku, terus aku senyum je...haha...die pun senyum je...'mesti die tak tau ape yang belaku petang semalamnye,..ish3 seb bek die tu boss..hoho'







P/S: 
1.  Boss is always right
      2.  If boss is wrong, refer to rule no. 1

(^~^.)/



Thursday, October 25, 2012

Neoraseo~


used Paint SAI hehe


p/s: when i'm drawing, i feel calm and relax...(^~^.)v



Red...





Loving him is like driving a new Maserati down a dead end street, faster than the wind, passionate as sin, ended so suddenly,
Loving him is like trying to change your mind, once you’re already flying through the free fall, like the colors in autumn, so bright just before they lose it all

Losing him was blue like I’d never known,

Missing him was dark grey all alone
Forgetting him was like trying to know somebody you've never met
But loving him was red

Loving him was red
Touching him is like realizing all you ever wanted was right there in front of you

Memorizing him was as easy as knowing all the words to your old favorite song
Fighting with him was like trying to solve a crossword and realizing there’s no right answer
Regretting him was like wishing you never found out love could be that strong

Losing him was blue like I’d never known
Missing him was dark grey all alone
Forgetting him was like trying to know somebody you've never met
But loving him was red
Oh red burning red
Remembering him comes in flashbacks and echoes, tell myself it’s time now, gotta let go
But moving on from him is impossible
When I still see it all in my head
Burning red!

Darling it was red!


Oh, losing him was blue like I’d never known

Missing him was dark grey all alone
Forgetting him was like trying to know somebody you've never met
Cause loving him was red yeah yeah red
We're burning red
And that's why he's spinning round in my head

Comes back to me burning red, yeah yeah
Cause love was like driving a new Maserati down a dead end street.


i didnt own this video, credit to the owner..


p/s: merah .




Monday, October 22, 2012

Big...





I didnt own this video, credit to the owner..
this video, ost from korean drama "BiG"


p/s: I didn't know myself anymore.....*feeling down*



Saturday, October 20, 2012

the time of my life ^^


The Time of My Life...

I'll always thinking of you.


p/s: gonna read this when i have time...hwaiting! (^~^.)/




Tuesday, October 16, 2012

Dah Habis Training...

Assalamualaikum...

Aku dah tamat tempoh training aku sebagai radiographer, mula-mula nak belajar memang take time, 2-3 hari jugak la aku memang blurr...tapi Alhamdulillah , aku ade ramai kawan2 di tempat training yang sudi membantu. Thanks a lot. Terus terang, inilah 1st time aku kerje, jadi aku memang newbe serba serbi...hehe jadi, aku sgt bersyukur, sebab adenye kawan2 yang freely memberi tunjuk ajar....

Semasa tempoh training, aku pergi ke tempat kerje kat Cheras, naik kereta, aku selalu sampai 1jam awal...haha, jadi aku selalu lepak je dlm kereta bile sampai kat tempat keje. 

Sebulan lebih duduk kat Cheras, buatkan aku selesa n aku dah tahu la flow kerje kat sana, jadi ..bile dah pindah kat tempat baru, flow kerje sangat berbeza. So, aku kene blajar balik benda baru, flow kat tempat kerje sebenar aku sekarang...hehe...

Sejak kerje ni, aku sedar banyak benda. aku sedar, betape susahnye ibu ayah cari duit untuk anak2, penatnye mereka, yang anak hanye tahu mintak duit saja, besarnye tanggungjawab. 
Sejak kerje ni, aku belajar untuk berjimat, simpan duit untuk masa depan. 
Sejak kerja ni, aku belajar membantu keluarga, tolong adik2 yang masih belajar. 
Sejak kerja ni, aku tahu semuanya aku perlu alert, kalau tak siape lagi yang nak ingatkan aku....

Di sini, suasana agak lain, maksud aku, orang di sini...dari segi dress up, bahasa, merokok...memang aku rasa culture shock sekejap erkk... mungkin, dah ramai wanita yang smoking...aku xperasan ke sebelum ni??emmm xcantik la kalau perempuan smoke...hohoho

p/s: akan bersambung....



Friday, October 12, 2012

Nasihat...


Pesanan buat kami, semasa di dewan konvo...hehe

Gambar dari video saje...huhu...-takdacameracanggih-


"..It about not being in prisons by our own fears and self-limiting, you do not let resources and you should not rely on luck, but what you often need is wisdom and efforts to be near as many pertinent opportunity as possible, the university has equipped you with all the tools, at least essential to used to succeed in life, but it is up to you to put yourself in the right place at the right time. It is your responsibility, now, to identify an area in which you have the necessary skill and knowledge to capitalize on opportunities and to benefit from what Allah has endowed upon you..."

Prof. Dato’ Sri Dr. Zaleha Kamaruddin


p/s: 1st time face to face ...hehe sian kan, kami anak angkat, duk kat kuantan hehe...




Tuesday, October 9, 2012



I'm thinking that sometimes you just have to make the decision to be happy. 
Just realize that things aren't ever what you hoped they'd be. Not ever. For anybody. 
The only thing that separates one kind of person from another is that there are some who stay angry about it and there are some who accept what comes their way.
-just quote-


p/s: thanks for all the wishes from all of you, i'm officially graduated now...
you've make my day, just by a simple wish.



Monday, October 8, 2012

The C-Day...after 6years~





TAHNIAH...
Hari ni (2pm) convocation kami ^~^....yeayyy 
6 tahun belajar jadi student UIA.....hehe
tahniah semua, good luck in your future....^~^
tempat duduk aku dalam dewan sebaris ngan besties....mieza and arney hehe^~^...azni n miera jauh sikit...

p/s: leh tak kalau aku wat 'peace' sign waktu amek scroll???haha





Thursday, October 4, 2012

Toward Our C-Day

Assalamualaikum...

Melihat jubah convo yang tergantung di bilik aku ni....ish...teringt kat kawan2 semua....

Kenangan semasa ambil ijazah dengan kawan2 memang tak mungkin berulang...sedeh....ukhuwah yang terbina moga berterusan hingga ke syurga.

Aku suka belajar kat UIA sebab adanye kawan2 dan warga UIA...hehe kami rapat dengan kawan2 sebab majoritinye duduk dalam campus...hehe..rapat dengan lecturer, dengan pakcik driver bus, dengan staff2...dan lelain.

Ingat lagi tak lagu ni...




Kenangan semasa kami mula2 menjejak kaki di bumi UIA PJ...matrik waktu tu...hoho...will never forget...
Hari Isnin nanti (8hb Oktober 2012) hari convocation kami (untuk course aku)...hehe seronok sebab rindukan kawan2 yang dah hampir 2bulan tak jumpe...haha baru 2bulan, kalau sebelum ni, cuti panjang okey je tak jumpe pun, tapi kali ni,...memang susah dah nak jumpe satu batch...hehe

Di hari terakhir di UIA Kuantan, sebelum melangkah keluar, sempat lagi snap gambar....bila agaknye aku nak ke sana...hoho


Semoga berjaya korang semua,...ade yang sambung belajar dah...good luck...
yang dah keje, bersabar dalam  tempuhi cabaran, 
yang masih mencari kerje,  InsyaAllah, rezeki tu ada...rezeki masing2..
yang baru kawen, tahniah Barakah Allahu lakuma...tahniah semuanye..hehe




Semoga berjaya korang~

p/s: harap kita kan terus bersama~