Tuesday, March 27, 2012

Tidurlah Intan~

Hari ni aku terjumpa buku yang boleh di katakan lagend....dary~ bagi aku haha...
buku ni aku baca waktu zaman aku kecik dulu (aku pun ade zaman kecik okey~ ) haha...
korang pun mesti ada buku-buku yang korang baca zaman kecik-kecik dulu kan....
ni la buku nye...



buku ni keluaran tahun 1987...hoho...
konon2 untuk bed time story aku la nih..haha...
tajuk pun ade name aku...(patut la sekarang ni aku asyik tido jek... dari kecik orang suruh aku tido...haha )
buku bahasa melayu ni beb, kalau sekarang semua nak buku2 english,ish3...


p/s: buku ni aku suke sebab ade name aku jerr, dulu kecik2 ingatkan buku ni ayah buat untuk aku, maksud aku ayah atau ibu publish buku ni untuk aku...pergghhhh dasyat kan aku pikir..hahaha =p

hehe (^~^.)/
i didnt own this video, credit to the owner



5 comments:

quja said...

hahaaa....patot la tdo je pn bile besar....ki3,,,,
btw, aku bace iqra' je mase kecik2 lu...ngeh3....

Tantan^^ said...

quja: cehhh...bagus2~ haha

noradzlina.kamdani said...

1987 ke? rasanye tahun 1985 dh de buku nih sbb ms sy accident thn 1985, ayah belikan 1 complete set dr no 1-6 n after few years ade dr 7-10...tp seronok baca buku tu..ade lagi ke copy buku nih? mcm nk belikan utk ank2.

Tantan^^ said...

Noradzlina.kamdani:
saye tengok kat buku ni, keluaran tahun 1987, mungkin akak punye keluaran awal lagi kot...tak tahu pulak, ade ke tak lagi buku mcm ni..hehe saye ade satu copy ni je..haha

Nur Farhanah Zainal said...

Assalamualaikum wbt,


Cik/Puan,


Saya Nur Farhanah Zainal, pelajar Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIA).Saya sebenarnya memang mencari koleksi buku Tidurlah Intan sebagai rujukan untuk kajian dalam menulis tesis Sarjana Muda saya. Saya cuba dapatkan di kedai buku serta di Internet, akan tetapi saya masih gagal menjumpainya.

Oleh itu, bolehkah sekiranya saya dapatkan senarai lagu di dalam buku-buku tersebut daripada Cik/Puan? Sekiranya Cik/Puan perlukan sebarang surat rasmi atau ada sebarang pertanyaan yang Puan hendak ajukan kepada saya, Cik/Puan boleh menghubungi saya di emel ini: farhanahzainal131@gmail,com

Maafkan saya sekiranya menyusahkan Cik/Puan. Kesudian Cik/Puan membantu saya, saya dahulukan dengan ucapan terima kasih.



Yang Benar,

Nur Farhanah Zainal
Kulliyah of Languages and Management
International Islamic University Malaysia