Wednesday, December 7, 2011

Budak U


    1. Bile stress dekat nak exam, minum nescaffe 4peket sampai pening2
    2. Bile makcik cafe dlm U kasi murah daripade member2 yang lain, 50sen pun dah gembire bagai~
    3. Bawak pecut kereta/moto tak tentu pasai dalam U (akibat overslept)
    4. Buat origami kapal terbang (dalam kertas tu tulis luahan hati) pastu campak kat tingkap bilik; harap2 dapat membantu hilangkan keresahan hati
    5. Mendengar kucing bergaduh hal umah tangga kucing, dan paham pulak turr~
    6. Tak suke lecturer yang banyak soal student dlm kelas
    7. Menyanyi lagu2 terkini dalam toilet, supaya leh cover 'bunyi2an' dlm toilet itu
    8. Makan choki2 dah rase macam gangster U
    9. Muke macam panda pukul12 tengah hari, akibat stay-up tak tido malam, tapi bukan study, tengok cite~
    10. Sanggup berlapar atau mkn biskut je, kalau tibe2 dapat penyakit malas gi cafe.
    11. Takkan duduk diam dlm kelas, belek2 notes subjek lain, tido, atau tulis nota kecik pas2 kat kawan sebelah (sembang), atau melukis.
    12. Pakai baju yang tak payah gosok terutamenye bile hari Isnin class 1st, coz malas gosok baju
    13. Baju yang baru setengah hari pakai adalah baju yang leh 'recycle' pakai balik 2 hari kemudian
    14. Termenung kat tingkap room member
    15. Tak boleh tengok ampaian kosong, mesti sibuk2 nak basuh baju nak penuhkan ampaian tersebut (biasenye perempuan la ni)
    16. Bile bosan dalam kelas, boleh nampak lecturer yang ngajo kat depan tu dah macam mamat/kakak2 Korea je, untuk amek aura nak study
    17. Bile kene marah ngan lecturer, muke sume seposen, cuak, bersalah, buat muke innosen jek
    18. Kalau junior sombong, senior kasi tau kat lecturer, padan muke korang~
    19. Sanggup pegi McD tengah2 malam,akibat kempunan
    20. Masuk kampus/hostel lewat, pastu kene tahan ngan pak gard, pastu belakun baru balik dari terminal, padahal, mulut ade kuar bau McD
    21. Malas rejister barang2 elektrik, pastu mengamuk bile kene saman coz tak bayar rejister
    22. Tak reti kire jam 24; contoh jam 16.58 tu berape dalam 12hours???! dem~
    23. Kumpul baju2 yang tak basuh sampai penuh giler bakul, coz nak jimat duit bayar mesin basuh yang 7kg tu~
    24. Jerit2 depan room member (kat hostel) bile stress musim exam
    25. Basuh kepala 3kali sehari; nak kasi kepala sejuk...konon2 kepala panas sebab banyak study
    26. Memory dlm otak hanya ade 3GB...pas kuar dari dewan exam , memory lame kene delete..hohoho
    27. Mase lapang, potong rambut, harap2 ilang tension
    28. Tido kat katil member, bagi die stress tengok kite tido tempat die
    29. Kalau ade program kat luar dari U, atau luar dari kawasan sekitar U, dah gembira semacam, bukan sebab program tu, tapi sebab leh jejalan ngan member, ronggeng2
    30. Main game dalam handset semalaman pastu lupe save





googled







No comments: