Saturday, February 12, 2011

Padi Yang Masih Tak Berisi 1

7/2/11 hari nie setelah sekian lame,dtg balik kat Hospital Sultan Haji Ahmad Shah HoSHAS ,temerloh pahang, kali nie jadual pektikal aku byk ngan Mieja~
sampai Hoshas, ramai yang aku dah kenal, so senang la sikit; hari nie aku gi OT (operation theater) atau kat sini panggil II, aku on duty kat OT, kat OT nie gune fluoroscopy c-arm , hari nie aku join 2 kes kat OT nie, mule2 sampai kat dewan bedah, aku kene tukar baju hospital, emm trase mcm doctor plak...baju biru yg biase doc pakai waktu surgery,
1st time dlm idup aku tgk live doc wat surgery live dpn mate, salu nye tgk tv atau drama je..kes 1st tu, die wat masukkan skrew kat tibia plateu(tulang kat betis), tgk doc potong, trasa nak mkn daging steak plak ;p...haha
2nd kes plak nak msuk kan k-wire kat tulang tangan (rad/ulna d/e) tapi condition patient dah ok after doc 'kepak2' tgn patient tu (ayat ganas cikit haha)....so doc letak plaster of paris (POP) atau bahase biasenye simen tgn hehe...so aku n radiographer bertugas (abg faiz) pun duk dlm dewan bedah tu amek gmbo utk senang doc locate skrew n kedudukan tulang yg betoi...lame mase kat dewan bedah nie~ dlm 3jam gak aku tgu...sume nye bergantung pade skill doc utk jahit balik ...
pas II aku gi MRI plak~emm blajar lebih jelas penggunaan coil2 dlm mri..MRI pun lame gak..1 patient nye exam dlm 45 min kene tgu...
hari nie walaupun xbyk berjalan, tapi aku byk berdiri je...tumit pun sakit...hoho~
balik je dari hospital...berjalan ke rumah sewa UIA...sampai umah tido jap...penat~mlm bgun jap koi 12 tido balik...gitu la life student rdio kalu pektikat...adoi...cam ne la kami nak study and wat portfolio~..penat xilang~~...

No comments: