Tuesday, December 25, 2012

Manteraguru1 ^^

Assalamualaikum...

Aku pernah crite pasai manteraguru2 kan? haa~ sekarang ni aku nak crite pasai manteraguru yang nombor satu pulak..bukan aku yang kasi gelaran ni, tapi akak2 senior tempat training aku kasi name manteraguru kat auntie cleaner ni..

Boleh kata tiap2 hari aku nampak auntie ni menyapu, tapi tak ade sape pun hiraukan die, atau tegur die..aku pun pelik..

Auntie ni, salu pakai dress up yang agak same, legging steng (setengah) die dengan t-shirt atau blouse tiap2 hari..


Photobucket


Di sebabkan aku orang baru, jadi aku cuba bertegur sapa dengan auntie ni..ye la, bergossip dengan makcik cleaner memang best, kebanyakan rahsia tempat kerje deorang tau haha, lagipun aku kesian kat dia, tak da sape tegur ..so aku pun tegur la die, satu pagi tu...


Photobucket


Seyesly!!! muka die macam ni...
Macam ade aura scary kat belakang..haha


Photobucket

Lepas tu aku cerita la kat akak2 senior, deorang kate, deorang pun mane ade tegur auntie nie, deorang gelarkan auntie ni manteraguru, sebab ade aura dan kalau die nak sapu sampah, semua orang lari keluar dari bilik, walaupun doktor..hahaha


Photobucket

Dan yang tak leh blah..manteraguru1 nie pernah sound akak2 senior, die suruh akak2 senior jangan amek air sembahyang kat toilet, nanti basah (almaklumlah, deorang kan istinjak guna tisu je..), die suruh akak2 ni pegi semayang balik dari kerje je..erkk  die ingat kite sembahyang macam deorang sembahyang ke aper..hurm..

Tu la asal usul manteraguru1..haha...manteraguru2 pulak aku yang kasi gelaran, sebab watak meraka berdua ni nak dekat sama..haha

p/s: yeayy..berjaya upload gambar , walaupun quota dah nak abis...slow giler..haha =p



6 comments:

enonimous said...

ko tak rase auntie ni mcm auntie kat cheras ke??

Tantan^^ said...

enonimous:

ko wawa ek? stalker blog aku kunun..haha..ha'ah aku pun rase mcm auntie kat cheras tu la..haha

enonimous said...

ko rasa aku wawa ke?hahahaha

Tantan^^ said...

enonimous: abis tu sape pulak??ahaha

Rafiq Naemah said...

best post kalo ade byk gmbr nih... haha...
http://rafiq-icelemontea.blogspot.com/

Tantan^^ said...

Rafiq Naemah:

makan mase jugak nak lukis nye..hoho (^~^.)/