Friday, December 21, 2012

Ini Semua Sebab Durian!

Assalamualaikum..

Hari ni datang seorang uncle, yang dalam 50 lebih umurnya..emm dah lama aku tak mendengar keluhan atau luahan orang yang sakit ni, kalau dulu masa prektikal kat hospital memang selalu dengar, tapi sekarang kat tempat screening center memang jarang..

Jadi, cerita uncle ni..satu hari tu, dia makan pagi macam biasa, makan tengah hari dia makan durian banyak, durian semata-mata katanya, lepastu dia makan malam, makan mee dengan bir tiger ...erkk keesokan harinya dia sakit teruk, 100degree suhu badan, admit hospital terus, doktor tak nampak apa-apa masalah yang teruk kat dia, doktor cuma suggest dia buat blood glucose test, mungkin ada diabetes ..katanya..

Dia salahkan durian yang dia makan tengah hari tu, katanya dia selalu ke gym, i'm a healthy person..it all because of that durian..emm aku yang tercegat je depan die, dengar je la dari mula sampai habis die cerita...tapi dia betul-betul nampak tak sihat..hurm..


Photobucket
1st time lukis pakai 'mouse' erkk dan guna paint basic je hoho..huduhnye..haha =p


Moral of the story: -Jangan makan banyak sangat...tu bukan makan, tu mentekedarah namenye..
                              -Jangan minum arak ..(tentunya Haram buat yang Muslim)
                              -Jangan mencela makanan yang kita ambil, salahkan pemilihan atau diri kita sendiri yang
                               salah cara makan.


p/s: Take care of your health...please be healthy..I will also try my best..aja-aja hwaiting~



4 comments:

ijat said...

dah tuh selama nie ko dok lukis gambar2 nie sume pakai ape klau bukan mouse

Tantan^^ said...

ijat:
ahaa~..aku dah agak dah..mesti ade yang tny soklan ni..haha...aku guna jari telunjuk ngan thumb..dekat lappy nye touchpad...amacam...try lukis pakai dua jari nih..haha..selamat mencuba~

Uncle Jonni said...

uncle pon suka durian... tapi sayang pook durian tinggal sebtg je kat umah... huhuuhuhu..

uncle lagi ah... x reti langsung lukis2 pakai sofware.. pernah cuba tapi x pernah menjadik... selesa lukis manual... huhuhuhu

Tantan^^ said...

uncle Jonni:
woww..uncle jonni dtg lawat blog ni..hehe thanks..xpe uncle xperlu tukar pakai software pun..itu imej uncle..saye suka tgk lukisan2 uncle tu..hehe thumb up! hehe (^~^.)v