Wednesday, August 3, 2011

Terharu dek Kuih Gelang

Salaam...amcm semua pose ke3 ri nie?...

Tadi beli lauk berbuka kat bazar...semua nye sebab adik aku Ikin, dah 2 hari die tunggu nak pegi bazar, coz 2hari kami masak sendiri, xpegi bazar..so hari nie ikin dapat pegi bazar...die punye la sronok..coz die nak beli air blue lemon, katenye...

Waktu berbuke tadi kami mkn kuih...


Lepas tu ibu kate, "setiap sorang anak ibu, ade kuih kegemaran masing2, mcm2 ragam bile pegi bazaar, ade je order ..."

Yang syok nye, aku sendiri dah lupe, ape kuih yg aku salu beli/mkn time2 kecik dulu...

Tetibe Ayah terus jawab "Along suke kuih gelang, naim suke kuih burger mesia, abg..bla bla bla~"


kuih gelang a.k.a kuih keria

Dgn serta merta aku ingt  ' Ha'ah laa..dulu aku suke gile mkn kuih ni...memg dari jaman skolah rendah dah jd kuih kegemaran aku...smpai skrg tapi xda la smpai slalu sangat mkn..' hehe..
waa terharunye, ayah leh ingt mknan yg kami suke..Ayah chuwahae~


kuih burger malaysia

Tapi aku jugak xlupe kuih kegemaran ayah, aha~ ayah suke kuih Seri Muka yg warne coklet..hehe..tapi skrg sume2 nie kene jage makan..hehe



kuih seri muka


k tu je la...selamat berpuasa~ (^~^.)v


2 comments:

Mohd. Ramadan Bin Ab.Hamid said...

Selamat berpuasa? Shuld be Selamat berbuka. :p

p/s: entri ni bahya dibaca waktu siang. ha5

Tantan^^ said...

haha..Selamat berpuasa dan berbuka..hehe

p/s: btoi tu...entri nie akn menyebabkan tuan punye blog xkan bukak blog waktu siang..harap maklum hahaha