Friday, August 5, 2011

Ape Yang Saye Makan di Klantan~

AWAS !

Okey entri kali nie mmg akn wat aku xbukak blog aku sendiri bile siang hari (bulan pose gini)...
dan sesiape yg terbukak entri nie siang hari tu..harap maaf..hahaha
ni aku nak tunjuk mknandan minuman yg aku mkn mase pektikel kat kelantan/husm ri tu...~..hehe

:: Megi Ketam...::
sedap tapi~~haha harge ikut saiz kowt...100g=rm5
ri tu aku kene RM18 tuk 1pinggan tapi puas gak r mkn ketam nie...
pas mkn esoknye tepuk dahi,  lari budjet duit blanje hahaa~




:: Chicken cop::
 kat harmoni (cafe dlm husm~)




::kuih - muih::
nie kuih pulut kot..entah, aku xtaw name nye ape...
tapi bagi aku agak manis~hehe




::celup tepung::
mkn nie mase aku berjalan ke tumpat ri tu,
tepi pantai (tempat festival wau)



::Minuman::

Air Bandung Special
RM2.50 mhl kowt haha
ade ice-cream..beli kat mydin mall kat kubang kerian~hehe


Banana ice-blanded
RM1.50 je~
beli kat hostel usm..best oo~


cendol pulut tapai
RM1.20 xsilap aku...
paymes kat sana ngan cendol tapai,,but i'm not so into it,
coz xbiase minum ngan tapai, salu mkn je~..hik3


Cendol lagi haha
cendol nie kawan aku yg order, kat rantau panjang ritu..
bile sampai je order..kami blurr je...
mane gule perang nye xda pun..siap mintak lagi,...
rupenye nie style cendol org sini..ala2 thai sikit kot...
byk jeli..xmanis..hehe




Radix Fried Chicken
ramai kawan kat sini kate, xpayah le try RFC nie,
but ktorg saje nak rase..ye la..dgr ckp org je xrase sendiri xleh gak kan...
so kalu nak tau ape rase nye, kene jmpe aku sendiri..xpun rase sendiri..hahahaha



lastly, kalu xda nie xsah dtg klate hehe
Budu dan manisan...emm kat sini gak salu makan nasi kerabu..
deabak nasi kerabu~hehe



Actually byk lagi mknan best, Nasi kak wook,...
byk la...mane2 ade je mknan yg special kat sana..xcaye pegi la travel sana..hehe..
and kebanyakan nye dijual dlm kertas coklat yg salu balut utk nasi lemak tu..xgune polistren...
aku pun kekok nak bungkus nasi lauk utk lunch..haha



5 comments:

pena said...

banyak nya makanan.. paling x boleh tahan, air bandung tu.. nasib bukak blog ni waktu malam.. hehe..

Tantan^^ said...

pena: aha...naseb baik ..haha..^^

3p4h said...

Wahhh skrg kul 7.44am. Slh timing. Terliur je... huuu~

p/s: Ni sume tmpt mkn area husm la eh?

Tantan^^ said...

ahaa...sorry la ek..hahaha~^^

yup dkt2 husm leh je dpt...hehe~

3p4h said...

Hahaha... no worry la. Dah mlm bole mkn puas2 =P