Saturday, March 16, 2013

23 Jenis Bau...(*___*.)"

Assalamualaikum..

Hari ni keje half day...dan hari ni, pertama kalinye aku kena jage counter registration...huhu aku paling tak suka jage registration...sebab kelam kabut, tambah lagi hari ni hari sabtu...perghh customer berduyun2 datang nak buat blood test. 

Sebelum ni, tugas aku, tolong kak nurse pack sample2 darah dan urine je...hari ni sangat la ramai customer..staff pulak 3 orang tak da...jadi tinggal  la 5 orang ni buat keje..tak cukup tangan beb..seb bek tak pakai kaki...haha

sejam sebelum balik, kene pack sample...
haa...amek kau~

23 jenis! bau hancin yang aku hidu hari ni, tak da mask =p...haha aku kene masukkan urine dari urine container ke urine tube...tak sangka, this so called dirty job , aku akan buat selepas 4tahun betapa study radio..hahaha =p seb bek ri ni tak da stool sample..haha


urine in urine container


Balik pun dah dekat koi2 tadi...dasyat pekerja2 ni stay back tanpa OT...haha baguih2...kalau la boss tengok ni, mesti menitik air mata..terharu..haha

lapar...tak duduk, tak minum, tak makan ri ni lagi..haha dasyat kerje ri ni...


p/s: Kena hidu bau nescafe kasi pulih deria bau..haha =p





7 comments:

ida said...

Tan..ko sanggup tangkap pic tu weyh..sanggup tan..aku kalo buat senafas..x sanggup

Tantan^^ said...

haha...dah lali dah masa tu...erkk

arney said...

Antara byk2 sample..sample ni la yg aku xkan tlg org lab buat..aku rela main ngan darah..wuu~

Tantan^^ said...

untung la ad lab..ha3..

ida said...

Aku kat sini kene kot...aishh bilala Nak start x-ray

ijat said...

hmmm bende nie kalau tumpah mesti ko trauma kan?? >.<

Tantan^^ said...

ijat: mula2 aku buat ri tu ade gak la, dua tiga kali tumpah..erkk byk kali la aku tukar glove haha geli kot..tukangmenghabiskanglove haha =p