Monday, May 30, 2011

Berkelah di Teluk Batik (annual event, ecelly~)

Musim2 cuti skolah..kat sana jugak le muke kami~

Semalam family aku pegi picnic kat Teluk Batik...
korg percaye x kalu aku cakap kat teluk batik nie...
byk org buat batik ukir tangan kat sepanjang pantai??


haha sebab aku penah ditanya kawan aku,
kenape name nye, Teluk Batik?
aku main jawab je,
sebab ade org buat dan jual kain2 batik byk kat situ..haha
kawan aku tu percaye~hehe...





ecelly...xda pun org buat kain batik kat sini...
ala macam teluk Cempedak gak le...xkan kite gi teluk cempedak byk cempedak kat sana..btoi x?hehe



kalau korg dah ter'biase' dengan pulau2 kat pantai timur...mesti korg rase pelik ngan pantai2 belah barat..hehe... tgk je la... angin pantai tak kuat sangat...

kalau kat teluk cempedak..fuhh layang2 xpayah main lari2 nak kasi terbang...
tapi kat pantai sini macam sengal je lari kehulu hilir nak kasi layang2 terbang,
terbang jugak la...tapi belari gak la~ hahaha ..
so xpayah la beli layang2 adik2 oii...
(semlm nampak 2 org budak lari2 nak kasi layang2 terbang)

kat pantai belah timur ..beli belon sabun tu xpayah tiup dah kuar belon..hehe
kat sini...hahaha~kering ayo lio kome dibuatnye~



sonok nye la bebudak nie mandi kan..hehe~





nie la koje aku..main pasir je la...~~hoho~


nie bukan aku~..hehe


kat teluk batik nie dah makin best~..kalau dulu mane ade banana boat, speed boat, round beach naik boat...sekarang dah ade dah..xpayah susah2 pegi pulau pangkor..hehe...

 kami balik hari je... picnic nie..cousin aku yg dok 2mlm tempah chalet (kaksu amboi..cuti sakan la yer~ hehe)...chalet kat sini besar (mcm homestay) RM250 ave per day~huuu~


moh le ke Teluk Batik~~hehe
(jadi tour-guide sekejap~ =p)







No comments: