Sunday, May 15, 2011

Bisukan Penyelamat =p

Hari tu, sempena hari ibu, ayah belikan ibu enset baru...
emm  jename xyah sebut la ek..hehe..
tapi biase la..benda baru lambat sikit nak adapt...so aku la yg kene explore enset tu..tunjukkan macam mane nak masukkan gambar, terima gambar, terima call, boleh kate sume2 aku kene explore pastu kasi taw ibu tuk paham function nye...

but the funny things was...

bile ibu mule2 dapat enset tu..setting nye dlm bahase cina....
so aku main tekan2 la cari setting bahasa...cari punye cari..jumpe la jugak...
okey dah set bahasa melayu..pastu aku nak set la date and time nye...tetibe aku jumpe...


okey fine!~..aku amek mase 3 min kowt, nak paham kan ape benda nye 'penyelamat skrin' nie...=p
lepas tu baru la aku sedar..LoL...muahahaha (aku betoi2 gelak gile2 waktu tu)...
penyelamat skrin = screen saver~...
SAVER= penyelamat..muahahaha ..::guling2::...(^^,)v

lepas 5min gelak separuh mati~ aku pun tgk plak setting lain...pastu ibu kate nak dgr ringtone nye...ibu pun call phone baru nye gune enset ayah plak...

and yes...sekali lagi aku gelak..bile kuar perkataan 'bisukan' kat skrin tu...muhahahaha...
agak2 la nak me'melayu'kan pun...
bisukan= silent... =p
selalunye enset yg berjename 'N' tulis silent dlm bahasa = senyap..boleh la terime..
nie ,bisukan~ aku mmg gelak habis la...::sorry::..hak3

so last2 aku pun tukar setting english tuk enset ibu..hik3~



aku xtahu la korg gelak ke tak bile jumpe perkataan nie,,,
tapi siyes~ aku **blurr** pikir ape tu penyelamat skrin waktu turr...
naseb baik aku tukar setting english terus..kalu tak mesti aku jumpe perkataan2 yg leh wat aku gelak bagai~

p/S : ibu... Selamat hari ibu...
erkk (lambat??)..wei..hari2... hari ibu, okey~..
ibu~sarangae ~

4 comments:

pena said...

ahaha.. penyelamat skrin..
adoi..

ni betul2x translate ni..

Tantan^^ said...

pena : haha..tu la..

アヌム ちゃん~~ said...

guna english lg senang.hehee

Tantan^^ said...

kak anum: btoi tu..haha..enset gune bhasa melayu, org melayu sendirik xpaham~hik3