Friday, October 29, 2010

niat

Betapa penting nye niat dlm Islam...aku harap aku sentiasa buat sesuatu.. niat hanya kerana Allah...~...k jom study epidemiology+counselling+radio anatomy~..!!yoishh~

sedeh nye tgk video nie~http://www.youtube.com/watch?v=zy0QSK6esLI

selawat dan salaam ke atasmu, Nabi Muhammad s.a.w
(TT~TT)

Wednesday, October 27, 2010

Sila le Cuba~

Tukarkan perkataan KUCING kepada SAYA semasa anda baca~..selamat mencuba~hehe(^~^.)/

       
         KUCING sangat comel, KUCING jugak sgt manja, friendly...mesti awak suka kan??
KUCING suke makan ikan keli..nyummm3..hari2 awak jln2 dgn KUCING ke taman bandar dekat dpn kampus awak tu,
KUCING akan salu teman awak bile awak sedey..KUCINGlah tempat awak luahkan rasa..huhh..
awak sayang KUCING, tapi awak tak kasi taw kat KUCING,coz takut org lain kata awak gila..haha..
awak suke tgk gambo KUCING, siap buat wallpaper utk laptop lagi..hehe..
bile KUCING tak layan awak, awak nangis coz rindu kat KUCING..ehem3...sebab KUCINGlah yang salu teman awak kan~hehe,,,
awak kasi name samaran KUCING,kitty..tapi KUCING buat tak heran sebab KUCING rase name tu tak glamor langsung,so awak tukar name KUCING, jadi 'ujang~'...baru lew KUCING suke..haha..
lastly, KUCING suke bace blog nie,..(yeke??haha)...v(^~^.)/



p/s: ujang tu name kucing aku dulu..hehehe~

Tuesday, October 26, 2010

jahit coffee~

menu musim exam...oat-coffee penerang mata~hik3...
cara pembuatan: 1peket 3 in 1 mild nescaffe+ 3sudu besar oat+ air panas...kacau..and sedia di minum...tempoh berkesan..ade la dlm 5jam..lpas 5jam still xngntuk..tapi..otak xleh focus..haha~=p but it depend on person gak~


nyummm3x..smbil minum+makan=kenyang~..study2 je tgl~ngeh3


ri tu gi menuntut ilmu ngan sifu Izah,ilmu menjahit tudung..1st time wat tudung sendiri,yg purple atas pengawasan sifu,yang ijau sepenuhnye ak wat...tapi tgk le hasil nye..boleh la thn cume,,ade la nmpk gak kesan2 amatur nye jahitan tgn..mane x nye..sibuk menjahit tgh2 nak exam final nie..tapi ak dah taw care nak jahit,pasni musti byk koleksi tudung ak..haha~


2tudung siap sepetang je~...

Saturday, October 23, 2010

Kenangan Darjah 5~

  Bangun dari tidur pagi tadi, lagu di mp4 masih berkumandang~terus..kenangan sewaktu darjah 5 dulu berputar di ingatan...ye~ lagu nie la yg menjadi pilihan ak dan kawan2 waktu tu..lagu nasyid...pilihan antara 2 lagu yg dipertandingkan utk pertandingan nasyid antara kelas2 murid2 tahun 5..hehe..waktu dulu pertandingan nasyid nie ( lagu nie) ak hafal sebab nak menang lawan nasyid je..hehe ye la kekanak kte kan~
  
   Unfortunately, kelas ak dapat no 4 dari 4 kelas yg bertanding (last le~) hikhikhik...lagu ape ek?..emm..lagu oleh Hijjaz-Rasulullah; biasela kan, zaman kte sekolah rendah dulu Usaza suke sgt pilih lagu nie tuk bertanding, mungkin usaza nak kte pahami maksud nye~...hehe
waktu kekanak bkn nye ak pahampun..main nyanyi je,sekarang nie bile dgr balik..oh..indahnye lirik nye~emm mungkin boleh dijadikan janji kite sbgi umat Nabi Muhammad s.a.w

jom hayati lirik nye~

Hijjaz-Rasulullah

**Rasulullah dlm mengenangmu, kami susuli lembaran sirahmu, pahit getir perjuanganmu, membawa cahaya kebenaran, engkau taburkan pengorbananmu, utk umatmu yang tercinta, biar terpaksa tempuh derita, cekalnya hatimu menempuh ranjaunya,

*Tak terjangkau tinggi pekertimu, tidak tergambar, indahnya akhlakmu, tidak terbalas segala jasamu, sesungguhnya engkau rasul mulia, Tabahnya hatimu, menempuh dugaan, mengajar erti kesabaran, menjulang panji kemenangan, terukir namamu di dlm Al-Quran,

Rasulullah kami umatmu, walau tak pernah melihat wajahmu, kami cuba mengingatimu, dan kami cuba mengamal sunnahmu,

Kami sambung perjuanganmu, walau kita tak pernah bersua, tapi kami tak pernah kecewa, Allah dan Rasul sebagai pembela,
*
**


kan..?? jika pahami..sgt2 indah~...selawat dan salam ke atasmu, wahai Nabi kekasih Allah...

Thursday, October 21, 2010

Gu Mi Ho = Fox

sekarang nie layan cte my girlfriend is gumiho~kyaa~..sweetttt~...tapi bahaye..coz ak xleh tgk skip2 cte nie...hoho..hehe nak exam final tapi still xsedar diri....study2..movie2..hehe~



ak jadi gini ble tgk cite nie..hehehe :) (^~^.)/

Short Term Memory Loss Cinderella...ecece~


mlm nie (smlm) ak relax je...haha..mls wat keje...tgk cte korea 'cinderella's step sister'...sedey dowh cte nie dr ep9-20 meleleh ayo mate tgk nye (TT~TT)...itu pun ak tgk skip2...xlarat tgk btoi2...20 episod nak mampus ngabisnye..haha(*_*)...chuwaaa..eun jo yah~haha(^~^.)/
credit to the cartoonist (^~^.)/

huwaa..dua tiga hari nie ak dpt penyakit LUPE....loss short term memory kot \(o.0)??...kene mkn kismis bebyk nie...ak kene tulis note ape yg ak nak buat, kalau x ak lupe...sejak kunci ak ilang nie,..byk lagi benda2 yg ak lupe letak kat mane..emm bahaya2 nie..adoi~...

Wednesday, October 20, 2010

Ayah nomu nomu bogoshippoyo~

Smlm aku mimpi,mimpi buruk..huhuuhu...
hari nie aku sgt rindu kat ayah aku..hoho,mungkin sebab dah dekat sebulan lebih xbalik kg...tambah lagi sebab mimpi tu..lagi la aku rindu~
tgk gambo ayah pun,aku dah rase nak balik tenung muke ayah je..hehe

my ayah n ibu...ade org ckp gaye rambut ayah mcm 'dr. yg kluarkan product lansingkan bdn tu'...teettt haha

mlm nie (koi10.30) tadi ak pun nekad tepon ayah,..salunye aku akan cari no hp ibu dulu,ckp ngan ibu, kalu ibu xangkat baru tepon no ayah,tapi mlm nie mmg niat ak nak ckp ngan ayah hehe..

mesti ayah pun pelik,haha, aku saje2 je tepon nak dgr suare, salu kalau tepon ayah pun sebab nak mintak duit..tapi kali nie bkn sebab nak mintak duit...hehe,saje sembang2 ngan ayah...

ade gak org kte mcm muke plakun..j---- h----,haha =p

Ayah cakap ibu pergi kursus (kursus tuk guru2 bahasa melayu la kot) kat ipoh, ayah tny aku..duit cukup x? aku jawab cukup je...hehe padahal duit ak mmg cukup2 je tuk sem nie,dah patut kene wat catuan mkn dah haha...ayah ckp abang(adik lelaki aku) ade msg mintak duit tadi..haha sian kat die, die nye PTPTn dpt sikit je..padahal die dak design(kene byk duit beli brg)..hoho

dlm 10 min sembang ngn ayah,..yang penting lepas gak rindu aku kat ayah nak dgr suare die...hehe..ye la suare ayah le yg ak dgr 1st skali kat dunia nie...'ayah..nomu..nomu..bogoshippo~'

DeHearty-Ayah

Oh ayah..6x
di sisi ibu kau setia menanti, lahir anakmu menambahkan seri,
bersama alunan memuji Ilahi, di telingaku kanan dan kiri,
hari2 makin mendewasakan, hidupmu telah menongkah cabaran,
dalam mendidik amanah Tuhanmu, sabar melayan kerenah yang seribu,
*titisan keringatmu menyubur kehidupan, berhujan berpanas tidak kau endahkan,
dirimu tetap gigih menuai rezeki,menjadikan mimpi satu realiti,
**biar ku tawan wang yang berjuta, biar ku hampar selaut mutiara tak mungkin terbalas segala jasa yang tidak ternilainya,
oh ayah akan ku bukti padamu, curahan kasih tidakku sia kan,mencapai cita jua kejayaan kan ku bela nasibmu dihari tua...oh..ho...oh ayah~
*
** 


p/s: lagu nie best..berkumandang kat telinge ak 2 3 kali~..hehe
bogoshippo=rindu ,missing u
nomu nomu= sgt sgt dlm bhs korea~hehe..

Tuesday, October 19, 2010

RM50 yang penuh makna

Ari tu gi kenduri...wedding classmate kat Pekan ngan gi pektikal tuk MRI ptg tu... bile balik je dari pektikal baru ak prasan yg kunci room ak xda...ottoke~jenuh ak mencari..
'tercicir kot kat Pekan' (my mind keep on think like that) tapi ak still xpercaya..dekat 3kali ak slongkar beg..xjumpe...betoi la firasat ak, yg ak xjmp kunci tu dah,...terpikir waktu ak nek kete sblm pegi Pekan..adoi~ RM50 ak melayang akibat ke'careless'an ak...hoho (TT~TT)

RM50 nie denda dari mahalah opis coz ilang kunci..xleh diskaun dah..kalu leh ak dah try apply..huhu

RM50...mungkin ade yang rase nilai nie sikit je, ade gak yg sengsara nak dpt RM50...huwaaa...
bagi student mcm ak, byr RM50 tu byk oooo~...tambah lagi kne denda sebab careless...huhu sedey..
dgn 50 hinggit ak leh beli buku, dua buah buku pun dapat..dah rugi kat situ...ilmu..
dgn 50 hinggit gak leh beli kain lebih tuk buat tudung...huhu(TT~TT)
dgn 50 hinggit, daripade kene denda, ak bleh wat benda baik lain,sedekah ke, apeke...mula le ak terpikir...


kunci room yg bernilai rm50 hohoho


"itulah manusia bile kenikmatan ditarik, baru terasa,..intan..intan...", ak berbisik sendiri..hehe..Hikmahnye, pasni jge kunci room baik2...huwawa...hujan lebat plak..seperti memahami kesedihan aku..hehuhehu~

Thursday, October 14, 2010

good look and luck..hehe

"Good luck.. final exam.."

somehow this word give me strength...tQ,
anyway..aja2 hwaiting kawan2...good luck 4 ur final and presentation yg belambak~(^~^.)/

task to do:
1)epidemiology nye assgment
2)digital imaging assgmnt
3)MRI assgmnt and presentation
4)CT Scan presentation
5)counselling presentation
6)entrep. presentation
7)tgk crite..muahhaha~=p


paper crane yg ak wat seniri...khas tuk korg yg tgk bertungkus lumus study and siapkan kerje2 yg belambak~hehehe

Wednesday, October 13, 2010

Syarat Menuntut Ilmu

Syarat menuntut ilmu
"Kamu tidak akan memperolehi ilmu, kecuali dengan enam perkara yakni kecerdasan, semangat waja, rajin, tekun, perbelanjaan yang cukup, bersahabat dengan guru dalam waktu yang lama"
-Imam As-syafie'-


Terbace kata2 nasihat dari buku yg baru ak beli..tajuk buku: Tazkirah Asy-Syafi'i...
dalam musim2 menjelang final exam nie..byk yg sibuk study kan..hoho..tension,stress..sume ade, byk post ayat2 gini dlm facebook...

Enam perkara untk dpt ilmu:
1)kecerdasan
2)semangat waja
3)rajin
4)tekun
5)perbelanjaan yg cukup
6) rapat dgn guru (lame tempohnye)

kalu tgk kat sini..hehe...no5 je kot yang ak ade...perbelanjaan yg cukup,Alhamdulillah..duit utk belajar tu mmg ade,kalu nak dibandingkan dgn org2 yg xbernasib baik dinegara2 yg tgh berperang kan~...

tapi yang selebih nye..(TT~TT)
kecerdasan ak kurang..yoish..kene jogging selalu nie..utk sihat bdn n otak..btoi x..hehe(^~^.)/
semangat waja..aigoo..patut ke ak beli kete Waja?..hehe..xlah..semngat ak salu dtg mlm b4 nak exam huhu...moge ade smgt dgn cepat kali nie..
rajin..hehe rjn tgk crite ade la..hoho..kene rajin wat nota nie..kalu nak senang study last min..muahhaha =p
tekun..ak mmg tekun kalu mlm b4 nak  exam..cett..haha
rapat dgn guru..emm...ak  xrapat dgn ramai guru nie..emm mcm mane nie???ottoke~

overall kata nasihat dari Imam syafi'i nie byk berguna, terpikir gak nape imam suruh rapat dgn guru dlm tempoh yg lame..kenape ek??sebab nnt kalau ade prob. leh refer balik ngn guru kot~..and hornat guru kite smpai bile2..

 nway gambatte neh!!!

p/s: lagu inteam ade pasai pesanan imam syafie..dgr la..~

Tuesday, October 12, 2010

2 Days 1 Night trip

sign kat dlm surau kat hentian..hehe

Mulakan penulisan dgn peringatan buat diri dan rakan2...
'Allah sentiasa melihat apa yg aku lakukan'
bear in mind...okey~

Kelmarin (ahad 10.10.10) kami sekelas pegi trip 2Days 1night ke Hospital Sg. Buloh...bermalam sehari di UIA gombak...best trip nie...buang stress sikit daripada study je kat dlm cls tu..hehe
kalau b4 this ak lalu je kat tepi hospital sg buloh nie,kali nie ak berpeluang tgk dlm hospital..yeaayyy best coz hopital nie dikatakan sebagai antara salah satu hospital IT..coz sume system gunakan IT daripada patient register kepada storage data patient sume simpan dlm computer...maju3x~..

sepagi di uia
Bertolak dari kuantan koi5.15pm(ahad), after enjoy IKOD kat kuantan...nek bus 16org je dak clss...syok gile..sorg dpt 2seats...hehe..\(n_n)/
smpai gombak,kami dapat menginap kat mahalah Saffiyah. Bilik nye 8 org 1 room, 2org 1 compartment...katil double daker...syok lagi rum ak kat kuantan nie...tapi yg ak tau mhlh kat gombak lain2 design btween mahalahs..hehe

Mlm tu gi mkn kat luar(wangsa maju) and gi sopin kat Uptown ke ape ntah,.. Danau kota nite fair...dlm purse ak ade RM11 je wak2 nie(TT~TT)..haha..ak mls le soping , tapi lepas 5minit jln je...jumpe beg murah RM10..ottoke~(>o<)/..i'm buying w/out thinking again...haha..murah kot~(O.o)..member2 pun beli..hehe...lagipun ak dah lame xbeli beg,dpt la ak beg baru (^~^.)/

beg baru yg xmcm baru hoho

Esoknye koi7.30 kami bertolak ke hospital..smpai je, trus gi sarapan roti capati rm1.30..nyum3x..

habis dimakan..xsempat tunjuk evidence
Pastu ade taklimat pasai hospital dari timb.pengarah hosp. Dr Aminuddin, dari ketua radiographer Pn.Rachel, pastu visit kat IT department,
yang best nye..member2 byk gile bertanya....terkejut org2 kat situ...haha
'kami nie mmg byk bertanya,tapi input nye.. rasenye xkekal lame..haha'...=p

bergambar 1kelas...
Balik je dari hospital gi Tesco selayang(mkn tgh hari)...kat KFC hoho ade kisah menarik kat KFC nie..
ak ngn member trio ak g beli...ak oder snack plate...ak mintak casher tu (name die firdaus xsilap ak) ayam spicy and ak xnak ayam bhgn dada atau kepak...(ak xsuke dada coz isi kering hehe)...
pastu ak mintak tukar air pepsi kpd air ice lemon tea (xnak minum air gas)...v(^~^.)v

yg lawak nye..casher tu sebut..
'okey,nak air spicy,and ice lemon tea ye'...~
ak blur2 skejap..pastu baru gelak..coz die kate air spicy..haha...maybe die org baru kot keje kat kfc...
yg lagi lawak nye..die kasi ayam bhgn dada kat aku...padahal aku dah ckp aku xnak bhgn tu..haha..so, aku mintak tukar le..sian nye kat dia..
wak2 kejadian nie,manager die nampak kesalahan die and geleng2 kepala...ish3 kesian and rase bersalah gak...pastu wak2 kami tgh makan ak tgk die kene denda, kene wat observation , gane kawan2 die deal ngn customer...sian2...hehe

teringt plak ak,mase ak wat xray kat patient, wak2 ak assessment dulu..dekat 10kali ak mintak maaf kat patient tu,coz ak xmahir lagi...nak wat mcm mane,nak berjaya kene ade susah nye dulu...kan3...

Sunday, October 10, 2010

Ronggeng day at iium kuantan~

Hehe hari nie(8/10/10) ade Open Day UIA (IKOD) kuantan, best la, sambutan kali nie pun menggalakkan n meriah, ramai org dtg, ye la kali nie ade mcm2 aktiviti yg dijlnkan berbanding ngan tahun2 lepas...tabik spring kat committee members sume...(n_n)\

paintball yg meriah kat padang...xleh tdo..bisingnye..haha

Bile tgk festival gini...teringin plak ak nak gi high school festival yg bdk2 skolah kat jepun wat...mcm best gak...hehe pengaruh anime kuat nih...lalala~(^~^.)/

Sekeping kertas yg meremukkan hatiku...


Emmm...tadi ak gak pegi screen hearing test....kat booth bdk2 Audiology...emm..tlinge ak mmg ade prob b4 dis...otitis media (external ear) fungal infection...so wak2 test nie ak nak taw le..ade improvement x kat tlinge ak...b4 dis sebabkan otitis..my eardrum slightly perforate...but sad to say...gegendang nie xelok tumbuh lagi...uhukhukhuk p(TT~TT)q so ak kene follow up ke clinic ear kat JHC plak..for futher exam..hukhukhuk..

Doakan lah ek..agar eardrum ak nie tumbuh balik...sedey la...
tetibe rase mcm dapat pahami perasaan org yg abnormal sekejap~..hehe

best buku2 nie..byk kate2 nasihat~

nway kat IKOD nie ak abis dlm rm60 tuk soping..aigoo~..ak beli buku(emm pantang nmpak buku)..hehe..baju,mknan, earphone(mati ak kalu dak audio taw..hehe)...

koleksi headphone aku..ngeh2..the latest..yg bintang tur~

Mlm plak ade concert(kump. nasyid Mestika) n persembahan zapin,angklung,dll....sebut pasai angklung...ak sgt jeles ngn dak gombak ..ade kelab angklung dan kelab2 yg lain, yg byk kat gombak...main angklung nie, feveret ibu jaman dulu2..tu pasal ak nak try main..but sedey xdpt...ye la..my family byk yg seni2 nie~...

Ikod kali nie ak bagi 4 bintang dari 5..hehe....

Friday, October 8, 2010

My Thumb and Toe..itai...100x huhu

'Ape kene dgn aku hari nie~'....


smlm terjadi nye peristiwa yg xleh dilupekan..hehe....


ptg smlm gi clss kat jhc, tumpang kete member, bile nak tutup pin2 tu, ak pun tutup dgn bergaye..
tup tup..ak pelik jari ak melekat between the front and back door...coz kawan ak yg duduk belakang pun tutup pin2 gak wak2 tu....

alamak~jari (ibu jari tgn kiri) ak terkepit pintu....pintu kereta..adus..sakit nye xyah ckp lew...ibaratnye kalau ak menjerit mmg buleh jd gempa bumi..hohoho..tapi ak xjerit pun..sebab ak ayu~..ecece~
yg best nye ak dgn muke slumber mintak tolong member ak tu bukak pintu balik...tapi last2 ak bukak sendiri...lepas dah bukak pin2 balik...terasa sakit gile...

buleh dikatekan terkepit pin2 nie penyakit yg ke-4 paling sakit after (mati-bersalin-sakit telinge)hehehe~ ade la kuar darah sikit..trus balut pakai pluster,seb bek member ak lagi sorg bwk pluster..thank 2 her....

OBLIQUE view of my ibu jari yg debab nie..huhuhu

lawak gak bile pikirkan balik..dah tua2 pun terkepit jari lagi..hehe....



nak di jadikan cite..mlm tu, sblm ak tdo..ak nak minum air masak dari bekas air ak (2L full)..then suddenly bekas tu terlepas jatuh tepat kene ibu jari kaki kiri ak pulak~..huwaaa~sakit gak..and now it is internal bleed..ade darah beku sikit..sakit gak~..adoiyai~

PA view of my thumb

so smlm mmg hari jari ak trauma~...hoho...


ubat nye ak bubuh minyak but-but...ak xpenah jmpe minyak sapu nie...kawan ak kasi kat ak(xda ubat gamat) tapi yg lawak nye ak sebut name ubat tu 'but' dlm bahasa english...tapi member ak ckp sebut die but dlm bahase melayu..haha...lawak2


sorry ,ak dah try adjust..rotate it...tapi xleh gak..nie la minyak but but...

Thursday, October 7, 2010

Beruk

tertekan dgn beruk yg byk kat mahalah...bile nak ade solution nye ek....dah le suke kejar org and buat sepah kat mahalah..aiyoo~..sian gak kat makcik2 sapu...

plus suke curi ,pecah masuk bilik org...ptg2 tu kalau dgr dak2 jerit..tau la ade beruk..haha

Kimi ni Todoke~



crite anime nie sweettttttt~

credit to dis pic dat i get frm deviantart: gmbo nie lawak je...



pasai dak skolah, love, pemalu,
heroin nye...org ingt die nie ade paranormal ny kuase..ala2 seram..padahal die baik je...cte nie mcm drama...name heroin Sawako~

hero pun comey..caring and baik...name hero Kazehaya...

kalu tgk cte nie musti..terlintas dlm kepala 'kyaa~'...hehe~

rase nye tuk peminat anime (pompan) kalu xtgk cte nie...pelik~


cte nie ak bagi 4.5 stars dri 5 bintang..hehe~

Tuesday, October 5, 2010

Japan song vs Korean song..pilihanku??

Sekarang nie tgh musim preparation for final exam sem1 yr3 (prepare le sgt)haha..tapi byk keje homework or presentation yg serabut kat otak ak nie..biase la dah nak akhir2 sem gini la..asik2 presentation~hurm..

utk menaikkan semangat..smbil wat keje,sambil dgr lagu...(padahal ak nie mmg 20jam sehari dgr lagu pun),..lagu yg ak dgr musim2 smgt kurang nie, biasenye lagu jepun...coz lagu2 jepun byk pasai suntikan semangat, kalau korg betoi2 tau maksud lirik lgu2 jepun musti korg perasan benda nie..beza dgn lagu Korea, korea asyik pasai cintan cintun je~..kdg2 ak bosan gak..hoho

lagu jepun nie byk rancak2..so xngntuk le kalu dgr...tapi kalu ak dgr lagu korea wak2 study, musti dok merewang angau entah kemana..puahaha~

sedikit info, kalau perasan, dlm lagu2 jepun byk sebut perkataan nie : yume, mirae, tsuyoku, mae, ashita, ganbatte, shiyawase,kampe nantenai...etc. sume2 perkataan nie ade sangkut paut ngan penyuntik semangat...hohooho..ganbattemasu!!

emm dlm lagu korea plak byk perkataan : sarangae, apado, nemuri, nappun,namja,yooja, michoso, ka jima, molla, chuwa, bogoshippo..etc, majority lgu2 korea pasai love2..hoho jiwang2 gitu~

xcaye??..try la dgr..hehe~

tu la pasal..ak pilih utk dgr lgu jepun bile study~..hehe..tapi xlupe gak dgr nasyid..ngeh2

p/s: nie pendapat ak la...korg maybe beza~hehe

Monday, October 4, 2010

Family day and Raya gathering~

Semlm jadual hujung mgu dipenuhi dgn aktiviti sosial..erk..
sosial kat sini mksd nye..riadah dan gathering raya...hehe

pagi2 lepas subuh lagi ak dah siap2 nak gi padang..
huyoo...rajin nye la ak nie ke pdg pepagi...hehe..
pegi padang coz ade family day mahalah la~..tapi ak mmg antara org yg terawal dtg haha smgt3x...kte org dok sronok la main2 kat padang nie...paling xleh lupe...

bowling kelapa busuk..haha...benda nie mmg xdi sengajakan..buah kelapa nie kuar air nye yg dah masam..so,kuar le bau yg ala2 ta*k kuncing gitu..haha~
sblm tu, ak main mkn buah apple ngan mmbr ak...ohh..xleh tayang gmbo..agak senset muahahha~..=p

ptg tu plak kte org g beraya umah lecturer..emm..
lawa o..umah nye, kat tepi pantai...t'ingt plak ak kat pepatah...

'kalau takut di lambung ombak,jgn berumah ditepi pantai'...

terlintas le kat kepala ak, lecturer nie musti xtakut dilambung ombak..hahah...sengal..hehe

Saturday, October 2, 2010

Wangi nyer~ bilik ku

Planning ujung mgu nak g berjalan kat Gombak terbatal last minute huhuhu...
nway ak anggap ade hikmah di sebalik nye...
so, disebabkan tertekan,ak ngan member gi shopin mlm smlm gak ,as usual tmpt shopin kami ECM..hoho..kalu bab2 mengabiskan duit mmg master ..ngehhehe

hias kat rum..kyaa~

ak beli potpuri-lavender..emm coz ak bace buku tips sihat, utk terapi kalu insomnia...

ak nie susah tdo mlm..kdg2,sehari ak tdo lme,esoknye plak ak xtdo langsung..huhhurm~

beli bunga gak..emm jiwang sendirik..puahhaha


ujung mgu nie jgak ak berazam nak siapkan keje2 assignment ak...tapi rase mcm lawak je kalu ak siap awl..coz ak nie mmg muke last min...heheh =p

kalu ak kate ak dah siap keje2, musti classmate ak pengsan acutely..puahahaha~

walopun azam ak tggi ~...datang pulak sumber2 crite korea..ngeh2...
mlm nie nak maraton cte presecutor princess-baker king-tdo..hehe
"no komen plez..(refer ayt kat ats nie)haha" =p