Tuesday, October 12, 2010

2 Days 1 Night trip

sign kat dlm surau kat hentian..hehe

Mulakan penulisan dgn peringatan buat diri dan rakan2...
'Allah sentiasa melihat apa yg aku lakukan'
bear in mind...okey~

Kelmarin (ahad 10.10.10) kami sekelas pegi trip 2Days 1night ke Hospital Sg. Buloh...bermalam sehari di UIA gombak...best trip nie...buang stress sikit daripada study je kat dlm cls tu..hehe
kalau b4 this ak lalu je kat tepi hospital sg buloh nie,kali nie ak berpeluang tgk dlm hospital..yeaayyy best coz hopital nie dikatakan sebagai antara salah satu hospital IT..coz sume system gunakan IT daripada patient register kepada storage data patient sume simpan dlm computer...maju3x~..

sepagi di uia
Bertolak dari kuantan koi5.15pm(ahad), after enjoy IKOD kat kuantan...nek bus 16org je dak clss...syok gile..sorg dpt 2seats...hehe..\(n_n)/
smpai gombak,kami dapat menginap kat mahalah Saffiyah. Bilik nye 8 org 1 room, 2org 1 compartment...katil double daker...syok lagi rum ak kat kuantan nie...tapi yg ak tau mhlh kat gombak lain2 design btween mahalahs..hehe

Mlm tu gi mkn kat luar(wangsa maju) and gi sopin kat Uptown ke ape ntah,.. Danau kota nite fair...dlm purse ak ade RM11 je wak2 nie(TT~TT)..haha..ak mls le soping , tapi lepas 5minit jln je...jumpe beg murah RM10..ottoke~(>o<)/..i'm buying w/out thinking again...haha..murah kot~(O.o)..member2 pun beli..hehe...lagipun ak dah lame xbeli beg,dpt la ak beg baru (^~^.)/

beg baru yg xmcm baru hoho

Esoknye koi7.30 kami bertolak ke hospital..smpai je, trus gi sarapan roti capati rm1.30..nyum3x..

habis dimakan..xsempat tunjuk evidence
Pastu ade taklimat pasai hospital dari timb.pengarah hosp. Dr Aminuddin, dari ketua radiographer Pn.Rachel, pastu visit kat IT department,
yang best nye..member2 byk gile bertanya....terkejut org2 kat situ...haha
'kami nie mmg byk bertanya,tapi input nye.. rasenye xkekal lame..haha'...=p

bergambar 1kelas...
Balik je dari hospital gi Tesco selayang(mkn tgh hari)...kat KFC hoho ade kisah menarik kat KFC nie..
ak ngn member trio ak g beli...ak oder snack plate...ak mintak casher tu (name die firdaus xsilap ak) ayam spicy and ak xnak ayam bhgn dada atau kepak...(ak xsuke dada coz isi kering hehe)...
pastu ak mintak tukar air pepsi kpd air ice lemon tea (xnak minum air gas)...v(^~^.)v

yg lawak nye..casher tu sebut..
'okey,nak air spicy,and ice lemon tea ye'...~
ak blur2 skejap..pastu baru gelak..coz die kate air spicy..haha...maybe die org baru kot keje kat kfc...
yg lagi lawak nye..die kasi ayam bhgn dada kat aku...padahal aku dah ckp aku xnak bhgn tu..haha..so, aku mintak tukar le..sian nye kat dia..
wak2 kejadian nie,manager die nampak kesalahan die and geleng2 kepala...ish3 kesian and rase bersalah gak...pastu wak2 kami tgh makan ak tgk die kene denda, kene wat observation , gane kawan2 die deal ngn customer...sian2...hehe

teringt plak ak,mase ak wat xray kat patient, wak2 ak assessment dulu..dekat 10kali ak mintak maaf kat patient tu,coz ak xmahir lagi...nak wat mcm mane,nak berjaya kene ade susah nye dulu...kan3...

No comments: