Thursday, August 2, 2012

Buat Kuih...

Assalamualaikum, ape khabar semua? huhu lame dah tak meng'update' kat blog ni, sibuk dengan aktiviti harian dalam bulan puasa ni.

Sepanjang bulan puasa ni, aku banyak belajar (memasak)...hoho, antare nye apam cupcake, kuih seri ayu, kuih tako, kek choclate (ni dah biase buat dah haha), dan ayam percik. hohoh kebnyakan nye aku buat ikut resepi internet jek..haha

Emm cakap banyak pun tak best...jom tengok gambar je la..

cupcake yang tak jadi tegak, coz tak beli acuan die...haha jadi kembang...tapi rase okey dah...haha =p


esoknye pulak buat kek coklat...nampak je huduh huhu tapi sedap...hantu coklat~=p


kelmarin buat kuih tako pulak...walaupun sibuk dengan gerai ayam percik...huhu kuih ni aku buat dlm bekas je terus, senang ...xpayah nak lipat2 pandan..ehehe jadi la jugak, 1st try, cuma bahagian atas tu ibu cakap pekat sangat...hehe

sejukkan...baru best, makan waktu berbuka...


hari ni aku buat kuih seri ayu pulak...hehe...oppss...comot sikit...buat rushing giler sebelum bukak gerai jualan petang tadi,hehe


hurmm ...best buat kuih ni..tapi jadi banyak la kuantiti nye..hoho...

next post: tentang ayam percik...hehe^^


p/s: saye tabik la kat makcik2 yang selalu jual kuih-muih...bansai3x...










1 comment:

ajeni said...

Hebat la wat kueh..leh x sy msuk meminang?hehe