Wednesday, April 27, 2011

Kisah Ulat Bulu Dan Lipas..euww~


Korg taw x...aku paling 'geli' dgn 2 binatang nie....
kalau korg suh aku pegang ular ke mcm kat zoo tu, aku ok lg....
kalau gajah lalu dpn aku, aku ok lagi...
kalau katak melompat kat kaki aku...aku leh maintain lagi....
BUT...if binatang 2 ekor nie ade dkt aku...euuww...i dun loike~

 
ape binatang nye??aha~ Ulat Bulu dan Lipas.....


kisah ulat bulu...aku penah kene 'gatai' ulat bulu..ahaha...:p
abis satu badan aku gatai, gatai nye bukan mcm biase...gatai sampai sakit kowt...dah la xleh garu....muke aku pun kene...mate aku xleh bukak kot...bentuk bengkaknye mcm 'ring' sikit....eiii xleh byg waktu aku kene dulu...
mcm mane leh kene ulat bulu??

owh... waktu dulu2 depan umah aku ade pokok 'mempelam' manis atau org bandar panggil 'mangga'...(gile manis buahnye, mcm tumpah gula je~),  bile pokok tu berbuah...
ulat bulu yg byk bulu tahap gabannye punye la byk weh...smpai panjat dinding umah aku...euuwww...bile pikir balik...aku sgt geli~so disebabkan aku bukak tingkap ...sekor ulat bulu nie masuk~...mlm bile aku tido...aku sedar sok pagi tgn aku dah bengkak~..
mula2 gatai biasa2, pastu gatai lg...pastu sgt gaTAi...huwaaaa (TT~TT)...
tu la kisah fobia aku kat ulat bulu...binatang nie kecik je pun...
tapi fobia punye pasai~aigoo~
tapi sekarang pokok mangga tu dah kene tebang ngeh3~so xda la ulat bulu~

and sekrg nie gak~aku siap tido ngan ulat bulu lagi~
tadaa~memperkenalkan~



namenye Caterpillarward (sebab idung die mcm squidward..hahaha...ikin yg kasi name okey~)


kat lipas plak...
dulu seingt aku, aku xda la geli kat lipas pun...aku xtaw nape aku geli kat binatang nie skrg....hoho korg taw x nape?? aku pun xtau~..::princess syndrome kowt::..muahaha =p




2 comments:

Linawannie said...

okeh....ulat bulu awak mmg comey!! i like!! :):)

tantan said...

hehe TQ..ulat bulu nie byk jual kat pasar payang ganu~...