Monday, November 26, 2012

Rainy Day

Assalamualaikum

Ade satu pagi tu, aku nak pergi kerje...hujan rintik2 pagi tu...tapi aku rase cergas je..tak ngantuk pun sebab dah  tidur cukup..hehe lagi pun hari tu aku pakai baju kurung yang paling aku suke..hehe

Jadi aku pun keluar awal, dalam pukul 7.00 macam tu..jalan kaki je pun, bukan jauh, jadi kire awal la kan..hehe...

googled

Macam ni la aku pagi tu...haha bayangkan macam ni jugak~ haha XD...



Photobucket

Hahaha okey2...ecelly, macam ni la gambaran pagi hari tu...bayangkan la ade hujan rintik2 ek..hehe...Di sebabkan aku awal, tak banyak kereta dan orang pun pagi ni..tak pe la...janji aku heppy..hehe

Lepas tu...



3





2







1






shhhhruuuuussshhhhhhhh~~~



erkk okey2...


Photobucket

Ayakkkkkk!! aku jerit...
Hampessss betoi...basah lenjun aku....nak je aku campak payung pink aku kat kereta tu...hampessss kau...baju aku~~basah pepagi...erkkk sejuk...

Kepada pemilik kereta W_X xxxx....siap kau...
Punye la besar jalan, die nak jugak langgar air tu sampai kena aku...huhu habis baju kesayangan aku...hahaha..

First time kene simbah dengan air ni...lawak pun ade...geram, sejuk, sume la..haha

p/s: nenkali jangan duduk dekat tepi jalan sangat bile hujan...haha tu la akibatnye...erkk







Saturday, November 24, 2012

Kembali

Assalamualaikum..

Semalam saye tukar desktop wallpaper saye, gambar raye kami sekeluarge dengan atok dan nenek...hehe gambar ni memang saye suke..gembire...saye teringat kat atok yang ade kat hospital segamat...


Photobucket

Pagi ni saye bangun macam biase untuk pergi kerje, hujan renyai2...saye pergi keje pun pakai payung...somehow, cuaca pagi ni...suram...

Then before saye bukak pintu kedai, saye dapat call dari ayah saye..

"Along, along kerje ke hari ni?...Atok dah pergi..."

Innalillah...

The last time saye jumpe atok kat icu...saye gembire sebab atok sedar mase saye datang dan pegang tangan atok, sebelum tu atok unconcious seharian...

The last words yang saye ucap kat atok...

"atok..ni intan,,atok kenal tak?"

atok ngangguk

"atok selawat banyak2 ye~"

atok ngangguk lagi..die cube untuk cakap sesuatu, tapi mulut tertutup ngan ventilator tube..huhu

That the last time i met him...

He was a nice person , walaupun die agak tinggi dengan prinsipnye...hehe die kuat bekerje..

'Kalau Buat Sesuatu Kerje Biar Sampai Habis dan Berjaya'

will be missing atok punye tapai ubi...

Ya Allah...mate aku merah awal pagi ni...layan customer pun dengan mate merah..huhu..

Moga Atok di tempatkan dikalangan orang2 yang beriman di sana...

Al-Fatihah...buat Rosmin Bin Karto..

p/s: tiada lagi atok...
Driving back ke kampung dengan hati yang berat, lepas habis kerje...






Thursday, November 22, 2012

Takkan Hilang...

i didnt own this video, credit to the owner..

p/s: memories...




Wednesday, November 21, 2012

Manteraguru2 Is Funny~

Photobucket

Hari ni aku terkejut!!...sebab manteraguru2 datang tempat keje aku, kasi sample darah...pastu bile die nak blah...die kate:

'Okey ...Bye-bye~' 
erkk

mood die baik la tu kot..haha...pelik aku~selalu nye bengis semacam je..hehe



p/s: changing~



Tuesday, November 20, 2012

Ringan Kepala~

Neves giler hari ini...

Usaha
Doa 
Tawakal

Kita hanya merancang; Allah penentu yang terbaik. 

p/s:  Thanks a lot kepada sesiape yang mendoakan dan wish me luck hari ni....really appreciate...thank you (^~^.)/



Monday, November 19, 2012

Here

Esok

20.11.12

Masjid Negara, KL.

Pukul 9.00pg.



Sunday, November 18, 2012

.

Stress...banyak benda yang berlaku, dan memikirkan benda yang akan berlaku...wahai hati dan fikiran...tenanglah hendaknye...

Masing-masing dengan masalah masing-masing. Let face it~

p/s: dah lame tak menangis...terapi hati.



Friday, November 16, 2012

Make-Up

Assalamualaikum...
hari ni aku keje macam biase sampai koi5..hehe hari ni ade benda yang berlaku...
seperti yang korang tau, aku duduk kat kedai ni (tempat keje aku), aku sorang2 saje (memang xda staff lain) sebab kat kedai aku ade x-ray je..yang lain dah pindah kat bangunan baru. Jadi kebanyakan yang berlaku kat kedai lame, nak xnak aku kene gak bertanggungjawab...okey la...cerite nye macam ni..

Tiap kali orang datang kedai, aku akan layan dengan baik...tapi ramai jugak yang datang kasi flyers dan jurujual...ini yang paling aku tak reti..(aku ni lemah lembut sangat ker erkkk haha)...

Petang tadi datang la sorang akak ni, aku ingat die nak datang buat blood test, so aku jemput masuk, siap salam lagi...die kate die nak duduk jap...so aku kate sila kan...sekali~ die pot pet2 ade dalam 1jam cerite pasai satu jename make up yang feymes nih...die buat promotion make -up rupenye...tapi agak2 la...aku ni bukan nye pakai make up sangat..tapi die bedal wat grooming kat muke aku...die make-upnye aku tadi *blushing* hehe...tapi best gak natural make-up...=p

Lepas pot-pet2, sekali~ die suh aku tulis detail diri aku kat borang...erkk aku tak kata nak beli pun...baru die kate hargenye dua ratus, lepas offer...erkk dua ratus tu belanje makan aku hampir sebulan...susah gile aku nak tolak die baik2...aku tak nak beli...nanti bukan nye aku pakai pun...pastu die cakap 'ala, sesekali manjekan diri..' ayat manis sales la kan hoho...tapi aku tetap tak nak...die pakse gak aku tulis detail aku kat borang..kejadahnye...

nasib baik la ade staff lain datang kedai aku sebab ade keje sikit kat kedai aku ni...aku mintak staff tu tolong cakap kat akak ni yang aku tak nak...

baru la akak ni tau yang aku ni baru je keje...mane ade duit beb...haha...aku takat pakai bedak simple2 je la..mane nak adekan dua ratus untuk muka..hoho...tak mampu hoho...



p/s: Aigoo~ susah duduk sengsorang...aku paling tak reti halau orang haha...
Moral: Ukur baju di badan sendiri hehe *blushingg*







He


P/s: -_-" too much~ ha3




Thursday, November 15, 2012

Baju Hitam

Hari ni, aku telah mengejutkan boss aku...haha sebab aku pakai jubah hitam dengan tudung merah...die kata macam hantu sebab aku duduk dalam bilik gelap...



Balik keje lepas mandi, aku pakai baju hitam lagi, kali ni housemate aku pulak terkejut...haha lagi horror kot...

seram sangat ke muka aku..haha


p/s: hari baju hitam.



She



p/s: perghhh...byk sangat tgk cerite =p




Wednesday, November 14, 2012

Happy New Year 1434


p/s: tahun baru dah...cepat je mase berlalu hoho~




Monday, November 12, 2012

Hari ini Hari Isnin

Hari isnin memang rase malas je, tapi sebabkan esok cuti deepavali, jadi hari ni aku heppy je la... macam biase hari ni aku keluar rumah awal, sebab aku kene bukak kedai..


gembira la kan...rumah aku kat tingkat empat..hehe...penat woo turun naik tangga, haha separuh jalan nak sampai tempat keje, aku terase pelik...jadi aku pun benti jap, macam ade yang tak kene je ngan aku ni....


mak aii...aku lupe pakai kasut..haha...semuanye sebab sabtu dan ahad asik berjalan pakai selipar je, sampai hari ni pergi keje pun aku pakai selipar...erkk nak patah balik dah tak sempat...risau pulak big boss datang terjah kang aku pakai selipar je ni, sah2 nanti kene  haha...

Nasib baik la rumate aku keje masuk koi 8.30, jadi die bawak kan la kasut hitam aku..haha...lawak je pepagi ni...sengal boleh lupe...haha

p/s: nenkali nak berjalan pun pakai kasut hitam, tak da la lupe..haha =p nway, thank you roomate haha ^^