Wednesday, June 29, 2011

Ketenangan Dari Kata-kata

yeaay dah nak masuk 1bulan pektikel kat sini...
terus terang...minggu awal hari tu mmg down gile @ homesick..ala biase la kan dah 1bulan cuti...

tapi homesick saya hilang selepas masuk minggu ke2 kat sini,,,macam mane ek~..
aha...sume nye saya nak ucapkan trime kasih bebyk kat kak M yg kasi nasihat...yg betulkan niat sebenar kami (student2 pektikel) dtg  pektikel@ tuntut ilmu kat sini...

nasihat kak M banyak ke arah agama...sungguh~ saye rase tenang selepas tu...nak ckp kat kak M, cam segan je..hehe

"Korang dtg jauh2, belajar le habis2, ade hikmahnye Allah tempatkan korg kat sini. Masa jadi student la kite belajar betoi2...kalau dah keje nnt tapi xtau buat keje, korg gak yg akan rase down, mula le korg rase nak marah kat student2 adik2 yg baru nak belajar nnt~" kata beliau.

ohh~trima kasih bebanyak~

betoi la...manusia itu perlukan nasihat..selalu~

p/s: nasihat kan saya, jika saya  ade buat silap~

Layan nasyeed jom~



sedap lagu ni~..
mari kita berselawat keatas junjungan Nabi S.A.W =)

Thursday, June 9, 2011

Dapat Jugak akhirnye~

Esok cuti..haha...kekok rasenye cuti hari jumaat~..hehe
hari ke-5 kat sini...banyak yg aku belajar..seronok gak..hehe
byk keje gak...hoho...

nway..tadi aku beli dah buku yg aku nak tu,yg aku cite dulu..
'Aku Terima Nikahnya' edisi kompilasi 3 buah buku Ust Hasrizal..kyaa~
dan oleh sebab hargenye RM55..budget aku dah lari..seminggu punye budget tu..huhu (TT~TT)..tapi xpe la...seronok2~


okey...seminggu dah kat hospital nie...ade lagi 7minggu~erkkk..hahaha..
intan gambatte!!!aja2 hwaiting~

p/s: n3 aku kali nie pendek2 je haha....=p

Wednesday, June 8, 2011

BTR



dgr lagu nie,smlm~..hak3...tergelak3

Tuesday, June 7, 2011

1st impression is everlasting~

huwaa...homesick sekejap haha...
ambo kat klate le nie,.. molek ja dlm husm...xdop pitih (TT~TT)..huhu

haha...nak balik~haha

aku blur 2 hari nie..bukan sebab ape...sebab aku xpahe org kecek klate...aku boleh lagi paham kalau ckp slow...tapi kalu ckp laju...sorry la aku susah nak tangkap..haha

hari nie hari kedua kat sini, belajar dari pengalaman~...
malu bertanye sesat jalan..
-first impression is everlasting-
ingat tu tan2~

kat sini aku on9 kat libry je...aku xleh nak gune wifi coz aku bukan dak usm..plus malas aku nak beli Brukband..xdop pitih dah..so...aku on9 kat libry je..tu pun xleh bukak FB..kui3..

kat sini ...nape ek?org tgk dak uia nie mcm pelik je?..haha...
entah le, aku pun xtaw sebab ape.....haha

nway..tgh cube menghilangkan perasaan homesick erkkk~
tantan Gambatte!!!hahaaha =p

Saturday, June 4, 2011

Persediaan Practical Budak Radiography hahaha~

Biasenye nie la barang2 yg budak2 Kos Radiography perlu ade untuk pektikel~
Antara nye:

1.   White Coat (xsemua U yg pakai..
tapi kebanyakkannye pakai la~erkk)

(KAHS = Kulliyyah of Allied Health Science)


2.   Film Badge (yg warne biru), Marker (untuk Right and left),
Kad Matrik (utk tau korg puak ape..erkk =p)


3.   Beg (eceh..nak tunjuk  beg baru beli lettew~..hahaha*blush...ing*)


4.   Kasut Hitam (yg comfort gilerr sebab korang bakal sakit kaki ...haha
paham2 je la....budak pektikel katekan~)


5.   Log Book (nak salin kes2 yg menarik~hehe),
punch Card (benda alah yg wat korg terkejar2 pepagi~)


6.   Duit ngan IC (takut silap warganegara plak~) jgn lupe..hahaha


7.   Buku Nota kecil (yg muat2 tuk letak kat white coat...
atau utk korg senang conteng2 kalu bosan)haha



8.   Buku rujukan (Mr. Bonrenger, Mek kulen..etc) tiada dlm gambar~haha


9.   Baju Kurung / Kemeja + baju ala2 Batik (utk pakai ari khamis)

10.   Nescaffe~~~ (bagi mate korg terbukak sikit..
tambah lagi kalau on-call a.k.a atas panggilan~haha)

tu je kot..yg lain pepandai la ye~
yg penting ade skill lembut hahaha softskill, communication...
tapi aku tu yg problem haha..nway cuba perbaiki lagi..fighting!!!

~~Selamat Berpractical~~

Berat Mata Memandang Berat Lagi Bahu Memikul~

ahaa...mari tgk koleksi gambar kat kampung aku..hehe..malas nak cite panjang..tgk gmbar je la ek~

kat bawah nie bunge2 yg nenek tanam...nenek suke bunge orkid...ape yg unik ngan bunge nie?
aha~...die still hidup lawa je walaupun lepas banjir teruk kat Johor hari tu...
rumah atok dan nenek aku nie antare rumah yg terawal naik air banjir....
kate atok banjir start lepas isyak...so kelam kabut la nak pindah barang2...

nampak x reban ayam kat belakang tu?
haa...abis ayam2 mati sebab xsempat nak selamatkan...
banjir naik cepat...mlm pulak tu~

 



air banjir paras atap nie..hoho tinggi tu~ 



lawa kan bunge2 nie..
boleh lagi hidup walaupun dah terendam dgn air banjir lumpur 3hari ..hoho
surut lepas 5hari~



haa...nampak x kesan banjir kat paras tingkap tu...huih dalam tu...
kalau aku tenggelam kowt~...
atok ingt banjir nye xda la sampai naik rumah atas (tingkat atas)...naik jugak la sampai paras lutut~..byk la barang rosak~




tilam ,tikar, kipas..byk la...sian kan...

ape nak buat~...kite bako je la ..usiiinnn~

hermm~ dah la atok ngan nenek xlarat dah...
seb bek la cuti sekolah nie ramai yg balik tolong2...
padahal banjir dah 3bulan lebih berlalu..tengok je la..keje2 bersih nye masih xabis2 lagi~


tu dia...haha adik aku (naim) tgh cuci lumpur kat dinding ...
kene tembak air baru hilang~


lepas tu kene pasang tikar baru..uisshh keje nie nampak je senang..
tapi nak angkat almari la..nak kene susun balik barang...

macam mane la nenek mengemas mula2 hari tu??....
terpikir gak kat rumah2 kampung yg lain...hurmm~




okey dah siap...ceh..padahal dalam 2jam jugak la pasang2 tikar nie~...
siap jamu air sirap lagi erkkk =p



haa..rumah atas dah siap kemas~ngee~

lepas mengemas...ayah ajak kait buah jambu(muke lagend hati cute)...haha.








korg panggil jambu ape nie?
hari tu aku tny member2..
mcm2 name keluar, antare nye jambu air, jambu payung, jambu utan, dan lain2 lagi~...ye la..
lain negeri, lain plak name diberi..ewahh~


tu je la cerite 4hari 3mlm kat rumah nenek kat segamat johor...hehe..okey
hari Isnin, aku start la pektikel~ngee~
fightto oh~