Saturday, June 4, 2011

Berat Mata Memandang Berat Lagi Bahu Memikul~

ahaa...mari tgk koleksi gambar kat kampung aku..hehe..malas nak cite panjang..tgk gmbar je la ek~

kat bawah nie bunge2 yg nenek tanam...nenek suke bunge orkid...ape yg unik ngan bunge nie?
aha~...die still hidup lawa je walaupun lepas banjir teruk kat Johor hari tu...
rumah atok dan nenek aku nie antare rumah yg terawal naik air banjir....
kate atok banjir start lepas isyak...so kelam kabut la nak pindah barang2...

nampak x reban ayam kat belakang tu?
haa...abis ayam2 mati sebab xsempat nak selamatkan...
banjir naik cepat...mlm pulak tu~

 



air banjir paras atap nie..hoho tinggi tu~ 



lawa kan bunge2 nie..
boleh lagi hidup walaupun dah terendam dgn air banjir lumpur 3hari ..hoho
surut lepas 5hari~



haa...nampak x kesan banjir kat paras tingkap tu...huih dalam tu...
kalau aku tenggelam kowt~...
atok ingt banjir nye xda la sampai naik rumah atas (tingkat atas)...naik jugak la sampai paras lutut~..byk la barang rosak~




tilam ,tikar, kipas..byk la...sian kan...

ape nak buat~...kite bako je la ..usiiinnn~

hermm~ dah la atok ngan nenek xlarat dah...
seb bek la cuti sekolah nie ramai yg balik tolong2...
padahal banjir dah 3bulan lebih berlalu..tengok je la..keje2 bersih nye masih xabis2 lagi~


tu dia...haha adik aku (naim) tgh cuci lumpur kat dinding ...
kene tembak air baru hilang~


lepas tu kene pasang tikar baru..uisshh keje nie nampak je senang..
tapi nak angkat almari la..nak kene susun balik barang...

macam mane la nenek mengemas mula2 hari tu??....
terpikir gak kat rumah2 kampung yg lain...hurmm~




okey dah siap...ceh..padahal dalam 2jam jugak la pasang2 tikar nie~...
siap jamu air sirap lagi erkkk =p



haa..rumah atas dah siap kemas~ngee~

lepas mengemas...ayah ajak kait buah jambu(muke lagend hati cute)...haha.








korg panggil jambu ape nie?
hari tu aku tny member2..
mcm2 name keluar, antare nye jambu air, jambu payung, jambu utan, dan lain2 lagi~...ye la..
lain negeri, lain plak name diberi..ewahh~


tu je la cerite 4hari 3mlm kat rumah nenek kat segamat johor...hehe..okey
hari Isnin, aku start la pektikel~ngee~
fightto oh~








1 comment:

Zuwairi Aiman said...

Salam kunjungan, Blog menarik.. senang2 singgah la ke blog saya ;)

http://www.zuwairiaiman.com