Friday, September 2, 2011

Tak Sah kalau Tak Da


              Empat hari tinggalkan blog nie...kene vacum sawang2 kat sini...haha...dalam raye2 nie..dah masuk raye keempat dah ek, raye ke-12 nanti dah nak masuk sem baru...huk3...macam2 aku pikir hadoiyai..kerje aku xsiap lagi~ macam mane nih~3x!!!! =p aku dah terasa macam nak jadi bunga kat bawah ni je dah...hurmmm...alangkah indahnye kalau kerje aku ade  prince charming buatkan, erkk...grrrr...abaikan~haha




currently mood...


Ecelly aku baru je balik dari kampung kat Johor tu...3hari raye kat sane..hehe...so nak mencapap la sikit gambo2 kat kampung tu...sikit je pun...yang banyak2 gambo tangkap tu, tak cuci masuk laptop lagi..hik3


Di suatu petang yang aman damai kat rumah atok ~ sebelum pengumuman 'esok hari raye'~...


erkkk okey fine, aku tak landing je tau..baru lepas masak lauk berbuke nih~tetibe aku terdoga atok, ayah, pakcik dan adik2 bising2 kat halaman rumah~...aku pun turun la tengok...sekali..omakau~





Tahu tak apekah benda merah ni?? aha...nie la meriam buluh a.k.a besi jaman sekarang hak3...nie keje2 orang lelaki la nie..nak main meriam buluh moden...siap pegi beli besi...cat merah lagi~gluppp...okey besi...bukan adik aku yang beria nak beli...ayah yang support erkkk aku tentunya tak setuju dengan situasi nie...koje giler kome~bak kate orang perak haha


Yang best nye..atok pun senpoi join tengok depe setting meriam nie..siap sponsor kabaid..erkk ...tengok je la..bekas air pun.. pakai bekas tadah getah atok..hak3...kampung style memang rock hak3~ ^^


Kite bako je yop~...korang tengok api keluar dari meriam tu...nampak gempak kan??kan??kan??hahaha...nampak sangat aku lari...tengok dari jauh...padahal...meriam nie tak jadi pun bunyi nye haha..api je lebih...=p

Ayah kate, maybe die punye pencucuh api tu jauh sangat...entah le..asalkan tak menjadi, aku gembira, takut aku tengok nye... haha...

Lepas tu  mereka pun poyo2 jer dengan meriam merah nie... kalau nak tau, meriam nie bunyi macam gas tempoyak yang meletup dari balang je..hak2  =p (dasyat bebeno analogi aku yek..tempoyak kau~)

Tu je la kisah meriam merah adik aku yang tak menjadi tu..haha...okey malas nak pening2 pikir dah..assignmen oh assignmen~..bile aku nak buat nie~


gambo di pagi raye-1


p/s : " Jom kutip duit raye selagi masih available~..nyeh3x" - tantan^^-




3 comments:

al_hakim said...

dasyat..

アヌム ちゃん said...

aa takot aa main meriamm..mercun pun x berani.bunga api ok.heee.selamat hari raya jugak..

dhiera said...

sronok x beraya? saya pun dah lama xupdate blog~sobs.. kecian blog.

salam perkenalan dan salan lebaran!