Sunday, July 14, 2013

Tak Lama Lagi La Tue..

Assalamualaikum..

Harap anda sihat2...

Cuti 3hari diluangkan dengan keluarga kat kampung..
Hehe..most of makcik saya terkejut tgk saya.. mungkin dah hampir 7bulan tak jumpa...

Sehingga sekarang tinggal lagi 10% je berat yang saya kena turunkan untuk dapatkan goal ideal weight..hoho..

Tau tak mak cik saya cakap ape?

Makcik A: intan tu mesti ada sape2 tu yg buat dia nak turun berat mcm tu..
Makcik B: tak lama lg la tu nak kawen..mesti ada sumber inspirasi
Mak cik C: sikit lg ade menantu la Jah(nama ibu saye)..

Erkkk sembang kat meja sebelah saye..mcm ls saye tak leh dgr...erkkk

Truly..ni bukan sebab nak kawen duhai makcik2 ku sekalian..hoho..saye pun tak da calon lagi..ehehhh...it just..my turning point...


P/s: nape ek..orang nak kawen je ke yang bertungkus lumus turunkan berat ek?..erkk



Friday, July 12, 2013

Ramadhan 1434 Day3

Assalamualaikum...

Salam penghulu segala hari...selamat berpuasa semua, harap sihat2 hendaknya..bagi yang kurang sihat; syafakillah syafakallah saya ucapkan, makan ubat yer...

Saya ni pun xbaik2 lagi dari batuk selsema...ujian dua minggu yang penuh dengan batuk selsema dan (demam kejap2)..sampai berat pun turun hampir 3kg dlm 2mgu ni..hoho..

Bulan puasa ni..saya tak exercise pun..pergi terawih tu la exercise saya..hehe..ye la..masjid dalam 570m dari rumah..kat kawasan ni da la byk kes ragut..pegi terawih sorang2..memang jalan laju la saye tiap mlm..takut..tapi tawakalkan saje..Allah ada..teringat masa belajar dulu..terawih ngan kawan2..sekarang ni pegi sorang2..sedey..teringat kat korang2...rase nak nanges tau..huhu

Siape lagi yang nak hidupkan suasana bulan yang penuh rahmat ni...sedey bila tengok orang melayu masih ada yang jual makan pagi ..xrasa suasana bulan Ramadhan langsung kat sini..kat masjid jela auranya terasa..huhu

Ok...jangan bazirkan bulan Ramadhan ini..mungkin ini bulan rahmat yang terakhir buat kita..

P/s: maafkan jika ada kesalahan yang telah saya lakukan kepada yg membaca..may Allah bless all of you...



Monday, July 8, 2013

Ramadhan's Special...

Assalamualaikum...

Harap yang membaca sihat2 belaka...syafakillah syafakallah bg yang kurang sihat tu...jgn lupa  mkn ubat yer...selamat menyambut bulan Ramadhan ...moga bulan ni kita dapat beribadat semaksima yang mungkin..hehe

Jadi untuk progress aku pun masih di teruskan...cuma kurang sikit la...ni la plan aku..



Hehe...kurang sikit..terawikh kan dah ada...leh jadikan sebagai senaman...untuk diet pulak ..



Ok..ni gambaran kasar saje..hehe...basic la ni kan...ha3...

K la tu je..haha...update pakai phone tak best..sebab aku jadi malas nak tulis panjang2 :p 

P/s: kepada pembace semua...selamat berpuase...(^_^.) V







Wednesday, July 3, 2013

To Arney with Luv

Dear Arney,

I noe u will read this, happy bufday, please be happy, be in good health, meet someone special soon..hehe
sent my regards to your beloved parent...May Allah bless uoll always.. okey..get to go..

p/s: actually, I, MC today..huhu not feeling well...huhu..xoxo..

Sincerely,
Intan and blanket tebal..jaa~