Tuesday, May 1, 2012

Vacation: Redang Island Day 2

           26 April, kami bangun, tengok sunrise kat depan resort ni je...nice~, tapi aku tak sempat tengok dari awal, aku keluar bilik je matahari dah seinci naik haha, kami makan pagi, lepas makan pagi terus cebummm masuk air snorkelling lagi kat depan chalet kitorang…aku nampak baby shark, stingray, sotong pun ade, ikan2 lain memang banyak…




Lepas puas snorkelling depan chalet tu, pukul 9.30pagi kami siap2 untuk ke Marine Park atau Pusat Taman Laut (untuk pergi kesini kene bayar RM5, sebab perjalanan amek mase dalam 15-20 min)…kat Marine Park nih, kitorang bawak roti, nak kasi ikan2 makan…giler banyak ikan (naik geli aku bile banyak yang duk keliling kite nak makan roti hehe), Snorkelling kat sini, aku jumpe ikan todak, dan ikan2 yang so colourful gitu…hehe





muke excited nak gi Marine Park~

teka ni foreigner ke tak? haha



dah sampai Marine Park~


jom kasi ikan makan roti~ krukkk3~





kat tengah tu ade tempat rehat...nampak je dekat...tapi dalam giler air kat situ

penat lepas berenang sakan~

bergambar itu mesti...haha walaupun muke dah gelap~ haha


Lepas balik dari Marine Park (dengan muke yang lebam) kami pun penat dah, makan lunch tak hengat dunia punyer, pastu mandi…pukul 2.30 tu sepatutnye ade snorkelling kat pulau lain pulak tapi aku dah flat~ penat kot…haha aku punyer la tak nak tidur, last2 aku tertidur gak,

Pukul 4ptg aku bangun, bukak2 je pintu chalet ade 4orang mat saleh , dalam hati
(“Where am I? What a beautiful view~) ahaaa~ gatai gitu~…
Rupe2nye omputih nih tumpang lepak depan chalet kitorang, deorang nih datang naik cruise besar kat tengah laut, baru la aku sedar ade cruise besar kat tengah laut baru berlabuh kat Redang nih, patutla aku nampak tetibe je banyak foreigner petang ni…haha

berangan nak naik cruise nih satu hari nanti...~~~ brape ringgit ek semalam? haha =p
Petang tu kitorang jalan2 sekitar resort, sambil tangkap2 gambar (amek gambar sampai 3GB tak hengat punyer~)
tak dapat naik (cruise) dapat tangkap gambar pun jadi la kan..haha




haha...sengal tak gambar ni?...Alohaa~ erkk~

dimana bumi dipijak, asal usul tak lupa punyer...semangat batch nih~
Dinner malam ni, tak da BBQ dah…semalam dah lahab habis ikan bakaq, so malam nih dinner simple, tapi kenyang gak boh~ pas dinner kitorang jalan2 kat tepi pantai, tengok orang karoke kat resort sebelah nih yang melalak jek, tengok ade orang yang buat propose kat tepi pantai  (berlilin bentuk love, siap ade firework lagi…giler romantic) haha pastu kitorang main ting-ting…ting-ting nih zaman kekanak salu main, kali ni main kat pasir pantai so tak da la sakit kaki (aku tak main pun, tak nak lompat sangat, kawan2 main la)
Dah penat2 tu kitorang balik chalet dan main Scrabble pulak sambil makan koci , (hahaha dasyat tak permainan kitorang, haha malam2 menguji minda) kali ni main 4 orang…aku dapat no.2 yeayyy~ gembira…pastu tido koi 1 pagi~

hik3...lame betoi aku tak main scrabble...~


Day 3 next post~




No comments: