Friday, December 31, 2010

Ayah Ku Pulang Dari Kota~

dah lame x update~..haha...

mgu lepas (23/12/10) tarikh yg aku xleh lupe~...1st time jumpe dgn aegy~...hehe my little car~..ayah ngan ibu dtg hantar~...kisahnye aku mmg xpenah drive kete nie coz beli smgu b4 aku balik kuantan, kete 2nd hand kancil..and purple is a must~..haha...so 23/12 mmg 1st time aku drive kete nie~...yg syok nye dah berbulan2 aku xbwk kete (ayah xtaw...ayh ingt aku salu bwk kat kuantan hehe)...hari tu aku bwk sesorg~..kete auto je~..maybe org ckp cam tu..tapi bagi aku yg dah lame xbwk, mmg shaking 1 bdn~...tmbh lg kene hon ngn org...haha...tapi take time..now aku tgh mahirkan balik kemahiran memandu aku..hak3....tapi masalah aku..aku xtaw nak kawal speed kete aku...laju~..bahaye2...haha =p

so semenjak ade kete nie...aku asik berkire je...kene jimat...sedey~...bape byk aku telan megi n oat je..haha...coz nnt bln 2 start pektikal..bln 5 plak industrial placement~..duit lagi~...botak kapla kalu pk byk +mkn megi...hohoho

Ayah ku pulang dari kota, ayah ku belikan kereta, kereta kancil warna ungu, boleh ku bawa ke sekolah, pon pon pon pon pon pon pon pon pon,kereta kancil ku berbunyi, marilah kome mari naik~..musim ujan gini...hahahahaahaha~merepek~

Monday, December 20, 2010

my aegy~

emm~ waiting for this thursday~....kyaa~ my aegy is coming to me <3

Thursday, December 9, 2010

bi...

waa~ pagi nie hujan lebat...best nye...nyaman je rase~erk~ hehehe~

Wednesday, December 8, 2010

Perasaan yg bercampur baur~..erk

Betapa aku menahan kesabaran...Ya Allah...kuatkanlah kesabaran ku ini~sungguh aku tahu... mengharapkan benda yg bukan milik kita (yang xmampu dimiliki)..adalah sifat tamak manusia...perasaan jeles yg membuak2 dlm diri sgt menggunung tinggi tika ini...

"intan~ade rezeki nanti..intan pergi le ye.." sentiase aku bisikkan dlm hati~huhuhuhu
(TT~TT)...aku teringin nak ke luar negara...hehehe~

emm tinggalkan je la cite nie..biar saje aku simpan dlm hati...huuuu

telah pun bermula tahun baru Islam...azam tahun baru??tentunye nak buat yg lagi baik dari tahun lalu...~(^~^.)/  hwaiting!!gambattemasu~

result exam pun dah kuar...Alhamdulillah~..result hasil study last minute aku adalah= MAINTAIN!!...erk...xda yg naik pun~hadoiyai~tapi aku still puas ati coz aku dah wat the best...bukan ape..sem lepas mmg sgt killer subject bagi aku...aku mmg target menurun sem lepas, sebab ade paper yg mmg xcukup peluru aku nak tembak..erk..tapi,Alhamdulillah dpt maintain~haha sengal~ =p

Saturday, December 4, 2010

Preparation Family Day Haji Abdul Rahman & Hajjah Umi Khaltum (^~^.)

yeaaaaaaaaaaayyyyy...xsabar nak gi hari keluarge kat Teluk Batik isnin nie (6/12/10)....hari keluarge nie melibatkan sume adik-beradik ibu, (pak long,maknyah,paklang,makyang,maknah,ibu and ucu...dgn ank cucu mereka skali~)...kami sewa chalet kat sane...sume 7 buah chalet di'booking' oleh kluarge kami je..yeaaaayyy...
and ayah jadi ajk incharge in sukaneka..hik3..so kami kene la balut hadiah and pikir nak main ape...so preparation pun dah siap...

balut hamper nie dgn ibu...kalu beli yg dah siap, mahal...so buat sendiri murah n banyak ..jimat~

kalu jual nie mau dapat RM50 each hamper nie...buat sendiri Rm30 je...jimat kan~


emmm stakat tu je kot...t aku kasi lagi laporan hari keluarge Haji Abdul Rahman& Hajjah Umi Khaltum dgn lebih lanjut~....tungguuu~~~