Thursday, September 30, 2010

Koleksi Bacaan 1


buku srikandi yg pertama ak beli..emm xsilap ak ak beli kat MPH kat megamall...waktu nie xsangka pun nak beli buku gini coz salu ak beli komik je..hehehe...

tajuk: Rabiatul Adawiyah:pencinta agung mencari cinta Illahi
penulis: Nurfaridah rubani
beli pada: 19/1/10

buku nie byk wat kenangan kat ak..coz..start dari beli buku nie, ak trus minat wat collection buku2 yg ber'asas'kan tokoh2 agama nie...hoho



buku srikandi Islam yang kedua dan ketiga ak beli...buku sayidah Aminah,best la buku nie, ade crite pasal ayahanda Rasulullah ,Abdullah...sedih bile bace buku nie...menitis air mateku~
buku Zainab pulak cerite byk pasai ahlul bait Rasulullah...nie pun sedih membacenye~

tajuk: Sayidah Aminah:bonda Rasulullah SAW , Zainab:srikandi cucu Baginda Muhammad SAW
penulis: Nurfaridah rubani
beli pada: 11/2/10



buku nie byk crite pasai Saidina Ali Abi Talib gak, again..this book make me cry~

tajuk: Fatimah azZahara:wanita solehah sinaran zaman
penulis:Rosline Harun
beli pada:13/2/10


buku nie bestttt....banyak ilmu yg ak dapat...buku nie crite sume tntng Saidatina Aisyah, dari segi rumah tangga bersama Rasulullah SAW, byk yg ak dpt tahu dan belajar~

tajuk:Aisyah Ummul Mukminin:keanggunan sejati
penulis:Sulaiman an-nadawi
beli pada:18/2/10




buku nie pun besttt...sume best la,crite pasai pengorbanan Siti Khadijah dlm membantu penyebaran Islam,betapa byk jasa beliau..

tajuk: Khadijah:kisah cinta sejati
penulis: Abdul Mun'im Muhammad Umar
beli pada: 22/2/10



p/s: kepada kawan2,kalau nak pnjam feel free ckp kat ak...hehe...moga dpt sme2 tmbh ilmu..hehe

No comments: