Sunday, September 7, 2014

Pagi Ahad dan Selsema

Pagi ni bagun..hidung tersumbat sebab selsema rasa tak sihat..tapi cadangnye nak jog..tido kejap pas subuh koi7.30 kang bagun la...

Tup tup bagun koi10..erkk..seronok tgk kawan2 yang post ade marathon la..fun ride la..huhu..ape la aku ni tido je pagi ahad..hoho

Hari ni nekad nak gi survey gym yang berdekatan..ewahh..haha


Thursday, September 4, 2014

Tak Sihat...

Bila sakit tekak dan demam..
Makan ubat...
Nanti sihat la tu...
Cakap kat diri..

Kepada yang membaca blog ni,
Jangan skip makan, minum air banyak, jika tak sihat makan ubat, saya doakan anda cepat sembuh,..tentu ramai lagi yang mendoakan jugak. Anda tak kesorangan. Just be strong.
*wish to say this to the person who in pain, hurt or such*

P/s: agak mengada2 nak tulis kat sini..hahaha aku bukan jenis yang demam terus kasi tau ibu, bila teruk baru ibu tau. Hoho tapi kat sini mengada2 plak..haha


Tuesday, September 2, 2014

nan ajik midoyo...

Bought new lovely long skirt, wish to wear and meet special person someday. Lets keep it till then.

You noe what..I've been watching Korean drama back, and somehow I feel young...haha..those time when I didnt sleep at night just to watch drama..really missed it.

Just hope you (my lovely reader) be happy and be healthy,  thanks for still following this blog. Somehow this blog change along my age...hehe (>. <.)/

P/s: Hope, please dont give it, if oneday you'll broke it. -just human-

xoxo

Percutian Merdeka TanTan

  Merdeka tahun ni aku lepak dengan azni plak..hehe..vacation yang aku tunggu2..cuti 4hari yang dari awal aku apply. Cadangnye nak drive ke sungai petani (umah sewa azni)..tapi azni ckp baik aku naik bas..sebab nanti dia yang bwk aku jln2..hehe

Tiket beli on the spot..naik bus..lalu Butterworth...nampak laut...waaa...seriusly..aku dah lama tak tengok laut...rase teringin nak lepak2 tepi laut..

Sampai Sg Petani..azni amek..lepak tempat keje azni..well nice..banyak spek mata yg aku try..as azni keje kat kedai cermin mata..hehe..

Malam di ambang merdeka kami makan tapau je sebab restoran penuh ngan orang...so duk umah bukak drama korea...heaven enough for me..thanks azni.

Jalan2 kat mall..bagi menampakkan masih agak2 remaja..kami tengok la movie..Lucy..damn..cite ape la ni..aku ingat ade lawan2..haha..but still nice sebab aku tak tengok movie sorang2 mcm sebelum ni..haha

Fadz pun ade..jalan2 kejap..pastu balik umah..sembang2 ngan deorang ni memang tak penah stop..hehe..malam tu beli nasi kukus plak..waaa...rindu nasi kukus kat indera mahkota dulu..

Simple kan..kejap je vacation la sangat..haha sebenarnye rindu nak jumpa kawan2..

Balik perak naik bus..tapi bus benti kat RnR 1jam..pastu aku cakap kat pakcik bus tu aku nak gi toilet...kuar toilet..aku tgk bus tak da dah..damn it..kene tinggal bus..aku punye la lari..dah la sorang2..malu aku..pakcik bus baru sedar bile bus da kuar RnR..jauh la jugak..hampes...spoiled my vacation..

Cuti 4hari yang best..tapi diet aku dah terabur dek azni n fadz..hahaha..

P/s: thanks azni and fad..btw..orang Utara ni ramah2 belaka..haha..cepat je aku leh masuk sembang2 ngan deorang...