Tuesday, July 21, 2015

Kisah Sehari Sebelum Raya

Assalamualaikum  

Ni cerita sehari sebelum raya pertama..

Mood rajin nak buat semua benda..

Puding koktail + Agar-agar + biskut Cornflakes +Kek coklat

Mula2  buat biskut Cornflakes . .sorang2 buat..asyik punyer buat tak perasan yang oven setting dia untuk panggang ayam..maka...hangus terbakar~bak kata kak Ziana


selama hari ni buat cornflakes  okey je..tah kenapa la jadi begini  

So teruskan mood dengan buat agar2..
Agar2 plak segan2 nak keras..edit resepi baru la menjadi..

Pastu buat kek coklat..okeh..kek coklat okey la..dah biasa buat..hehe

Mood dah mcm penat buat sorang2 semua benda..tapi xpe la..last nak buat puding koktail sebab orang surau nak datang takbir malam raya malam kang...



Siap pun puding koktail..dengan penuh teliti ikut sukatan..janji dia boleh mengeras..
bila dah sejuk saya mintak adik masukkan dalam peti ais..



Tercegat depan peti ais..tak terkata..haha

Orang kata " Jika benda tu memang di takdirkan milik kita, jalan mana pun tetap kita punya..tapi jika bukan milik kita, biar dalam gengaman pun terlepas jua"

Menguji kesabaran..terus masuk bilik, habiskan seJuzuk baru lega hati nih..haha

Akhir kata..
Selamat Hari Raya
Maaf zahir dan batin  




2 comments:

Ridha said...

Speechless tengok puding di hadapan peti ais tu =o

Tantan^^ said...

Tu la..ni pun gambar adik yang ambil..haha..tak terkata. (-_-.")