Tuesday, August 11, 2015

Kerja Jauh-jauh

Assalamualaikum

Di meja makan.

Aku: Ibu ayah, along ada dapat panggilan interview untuk kerja, separuh gov..tapi..posting dekat Sabah atau Sarawak.

Ibu: ... (diam)

Ayah: Emm boleh la cuba, tapi bagi ayah, dah alang2 kamu nak pergi keje jauh, baik cuba apply pegi Arab terus..

Ibu: kerja macam tu dekat semenanjung ni tak da ke?

Aku: Tak da ibu..setakat ni kosong nya dekat Sabah atau Sarawak saje.

Ayah: Kamu buat la istikharah along..mudah2an dapat jawapan nya. Mana tau, pergi sana jumpa jodoh sana..hahaha.

Aku: erkkk..

Nyatanya, ibu nampak berat hati nak kasi..
Ayah sempoi saja.


p/s: perkara paling menggembirakan hati ialah, bila dapat bekerja dan tinggal bersama keluarga.