Wednesday, July 22, 2015

Tantan's events for 2015

Assalamualaikum

Events yang sudah/akan di sertai tak lama lagi..adeh..fitness kena naik balik ni

8 Mac 2015 Malaysia Women Marathon dekat Shah Alam 21km DONE

31 Mei 2015 TM Fan Run dekat Putrajaya  15km Marathon  DONE

16 Ogos 2015 RunWithUs dekat Putrajaya  12km Marathon

13 September  2015 FitMalaysia dekat Ipoh 10km Marathon

24 Oktober 2015 BSN Night Marathon dekat Putrajaya  21km Halfmarathon

29 November 2015 Larian Sultan Nazrin dekat Kuala Kangsar 15km Marathon

Nampak tue..tahun ni tahun Halfmarathon..cemon Tantan u can do it..

P/s: tengah single and available nih senang la nak join...hoho




Tuesday, July 21, 2015

Kisah Sehari Sebelum Raya

Assalamualaikum  

Ni cerita sehari sebelum raya pertama..

Mood rajin nak buat semua benda..

Puding koktail + Agar-agar + biskut Cornflakes +Kek coklat

Mula2  buat biskut Cornflakes . .sorang2 buat..asyik punyer buat tak perasan yang oven setting dia untuk panggang ayam..maka...hangus terbakar~bak kata kak Ziana


selama hari ni buat cornflakes  okey je..tah kenapa la jadi begini  

So teruskan mood dengan buat agar2..
Agar2 plak segan2 nak keras..edit resepi baru la menjadi..

Pastu buat kek coklat..okeh..kek coklat okey la..dah biasa buat..hehe

Mood dah mcm penat buat sorang2 semua benda..tapi xpe la..last nak buat puding koktail sebab orang surau nak datang takbir malam raya malam kang...



Siap pun puding koktail..dengan penuh teliti ikut sukatan..janji dia boleh mengeras..
bila dah sejuk saya mintak adik masukkan dalam peti ais..



Tercegat depan peti ais..tak terkata..haha

Orang kata " Jika benda tu memang di takdirkan milik kita, jalan mana pun tetap kita punya..tapi jika bukan milik kita, biar dalam gengaman pun terlepas jua"

Menguji kesabaran..terus masuk bilik, habiskan seJuzuk baru lega hati nih..haha

Akhir kata..
Selamat Hari Raya
Maaf zahir dan batin