Monday, January 13, 2014

used to it..

Kadang-kadang kita boleh mainkan perasaan orang tanpa kita sedari...aku paling tak suka orang yang mainkan perasaan ni..well sape2 pun tak suka kan..

Entah lah... tak semua yang kita nak kita dapat..
Kadang-kadang aku rasa "I'm used to it.."

Sebahagian lainnye..mungkin ada hikmahnye...sabar je la..what u give u get back...and what goes around turn around..mungkin aku yg kurang memberi...

Sedih...

P/s: masa2 macam ni la aku nak sgt ada 'orang' utk aku luahkan stress...entah la..pikir kang tambah stress plak...


Sunday, January 5, 2014

Larian Ketiga : 10km

Assalamualaikum...

Harap anda sihat2 belaka. Bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah aku ucapkan. Jangan lupa makan ubat ye. 

28hb Dec 2013 dah pun berlalu...jadi ni la cerita tentang aku punye 3rd run.

"10km je", kata officemate aku...
ok 10km sekarang ni memang ujung minggu pun aku boleh buat..tapi kena improve timing la..

Event nye malam..tapi petang tu aku siap gi makan kenduri classmate aku lagi..haha

Gambar ehsan dari arney...hehe


Tapi 28hb punye event ri tu..was really unexpected. It wasn't marathon. Kahkahkah aku ingatkan event ni yang biase2 marathon putrajaya night run tu haha kadang2 aku rasa aku ni sengal gak...haha terang2 dia tak tulis pun marathon.  Dia tulis trail . haha tak pasai2 aku jadi kejutan budaya malam tu..Event Petzl night trail 10km..dekat taman cabaran putrajaya. 

Trail ni macam merentas desa. Yang best nye dia buat malam..sekali dengan jungle track lagi.erkk...mula2 dalam 3km kitorang kene lari dekat padang yg berumput tapi xrata dan byk batu2..ko boleh terpeleot (terseliuh) bila2 masa je kalo salah langkah...dah la tak rata...becak plak tu...aku lari sambil membebel dek kerana kasut aku memang dah basah dan kotor kene becak2 bagai..ye la..aku dah la jaga kasut ni setahun kot..tambah mind set, tak expect nak lari challenging macam ni..haha

Headlamp ni harga asal rm90..got it as goodies...


Pastu start plak jungle track..seriously,  masa 1st time aku jungle track dulu kat Pulau Kapas..aku janji that was the 1st and last time jungle track in my life...hahaha tup2 malam tu ade jungle track.. really down..bukan ape..aku takut xdapat habiskan on time..cut off time nye 2jam..aku dah niat nak habiskan je..tak kesah pasai masa dah..haha

Jungle track yang sangat laju..
Kami di beri headlamp untuk event ni..dan headlamp tu sangat2 penting...haha..memang ko kene lari tunduk...ye la..banyak gak akar pokok..lubang2..hoho..tapi kalo siang pun gerun jugak..leh nampak curam2..hehehe



The things yang aku belajar masa marathon ni..passion nak habis kan larian,  do the all out best, timing was really important..



Aku masuk event ni dengan adik2 aku. .siddiq dan naim..fee rm85 sorang..aku bayarkan adik2 aku nye sekali..so aku habis 2ratus kot...hoho...sepanjang larian..aku lari ngan naim..haha kitorang group yang tengah2..tu la sebabnye masa lari kat padang dah becak2..sebab orang mula2 dah banyak lari kat situ. Alhamdulillah we safely finish run dalam 1jam 48min...haha siddiq plak habis dlm 1jam 30min...

Simpan la medal ni tunjuk kat cucu ekau nanti...erkkk


It was nice experience but never again....hahahaha




Resepi: Nasi Beras Perang Goreng

Nasi goreng beras perang

-nasi beras perang
-mix vege
-telur 1biji
-bawang merah
-perancah nasi goreng

Tumis bawang, masukkan mix vege, nasi, perancah nasi goreng, kemudian masukkan telur dan kasih sayang ecehh.
Dah siap. Hahaha...
sangat simple masakan orang bujang.. tu pun nak post kat blog..haha ..ecelly saje nak tunjuk rupe nasi beras perang goreng ni..

Tadaa~