Sunday, September 29, 2013

Oppa Sing This Song for Me??

hehe  jyj..
this song was nice..
luv it..

I didnt own this video, credit to the owner..

P/s: hwaiting...lets us solve our problem one by one...hehe




Thursday, September 26, 2013

Rambut panjang..

Assalamualaikum

Harap yang membaca sihat2 belaka...bagi yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan...jangan lupa makan ubat ye. ..

Hari ni buat xray kat customer. ..
Sorang lelaki ni...rambut dia panjang...kalau nak buat chest xray..bahagian chest memang kena clear..jadi saye suruh la die ikat rambut die yang panjang tu...




Die boleh kata die tak reti ikat...huff3...
Habis kau nak saye ikatkan ke???!..
Last2 saye suruh die pakai sepit rambut (ketam rambut) warne merah yang saye dah sediakan untuk customer perempuan...haha. ..

Sakit perut saye tahan gelak...sape suruh simpan rambut panjang tapi tak reti jaga..




P/s: opismate saye kata saye akan jadi 'guru disiplin' bila masuk bilik xray...erkkk 

Wednesday, September 25, 2013

Putus...

Assalamualaikum

Harap semua sihat2 belaka..Bagi yang kurang sihat tu...syafakillah syafakallah aku ucapkan...jangan lupa makan ubat ye. .hehe

Okey..ri ni aku nak cerita pasai sorang bestfriend aku ni...putus cinta...its not funny bila putus cinta masa umur jubli perak ni..hoho..boleh meroyan di buatnya..haha

Jadi..sebagai kawan..aku jumpa la dengan Yoorin ni..(bukan nama sebenar)..
Yoorin cerita la kat aku pasai lelaki tu..aku dengar je la...pot pet pot pet yoorin cerita semuanye..

Yoorin: intan..ce ko bygkan..sape la nak kat aku ni..da la tua2 clash plak tu..

Aku: *dalam hati* aku tua dari ko la..aku lahir dulu bhai~..

Yoorin: Nanti bila tua aku duduk rumah orang2 tua ko jangan lupa lawat aku tan..nanti aku sunyi..ko datang tau dengan cucu2 ko lawat aku..

Aku: Beb..ko jangan risau la...aku sentiasa ada dekat ngan ko nye...

Yoorin: ye la tu...tah2 ko lupakan aku..tinggal la aku kat umah orang tua2 tu..habiskan sisa hidop..huhuhu

Aku: Beb..aku nak lupakan ko macam mane..kalau dah aku duduk kat katil sebelah ko kat rumah orang tua2 tu..*forever alone*

Yoorin;  erkk..hahahaahahahaa... (die gelak sampai keluar air mata ..)

nway...aku berjaya buat yoorin gelak..


Ni la yang aku bayangkan masa tu...


Sian kat kawan aku ni...tapi sekarang die dah okey sikit kot...jangan risau la yoorin...dengar cakap Abg Afgan tu..Jodoh Pasti Bertemu...mane la ko dapat idea nak duduk rumah org tua2 tu..ish3...

Nah dengar lagu ni...

I didn't own this video...credit to the owner..

P/s: oppss jiwang lagu ni...




Tuesday, September 24, 2013

Pedih...

Assalamualaikum

Harap semua sihat2 belaka. ..pada yang kurang sihat tu syafakillah syafakallah saya ucapkan. ..Jangan lupa makan ubat ye. ..

Malam ni saye paksa diri tido awal...
Pedih...
Ape la penyebabnye...
Intolerance...
Naik merah2 kat badan...tido sekejap ...saye terjaga balik...huhu...
Sebab cuaca panas ke?...puteri lilin sangat kau ni...erkkk...

Dulu saye penah post pasai intolerance nie...malam ni jadi balik...udang dan cendawan tak da pulak saye makan...huhu

Hari ni tak dapat nak exercise. ..kalau saye peluh nanti mesti lagi pedih...huhu..

P/s: ottoke~




Monday, September 23, 2013

Teringin..

Assalamualaikum

Harap korang sihat2 belaka...syafakillah syafakallah bagi yang kurang sihat tu...

Teringin nak pegi melancong...

Antara tempat yang saye teringin nak pegi:

1) Ladang tangerine kat Jeju Island Korea
2) Tengok sakura blossom kat Japan
3) Aya Sopia Istanbul Turki



Agak2 dapat pegi tak? Hurmm...
Tetibe fikir tempat2 macam ni plak kan...kat Malaysia pun tak habis teroka lagi..hoho...

Jom kite pegi sama2 ke tempat2 ni nak? Teringin nak melancong jauh2...


P/s: duit pun tak da...duduk je diam2 kat rumah...haha




Sunday, September 22, 2013

Girl out there...

"Hey, girls, you're beautiful. Don't look at those stupid magazines with sticklike models. Eat healthy and exercise. That's all. Don't let anyone tell you..you're not good enough. You're good enough, you are too good. Love your family with all your heart and listen to it. You are gorgeous, whether you're a size 4 or 14. It doesn't matter what you look like on the outside, as long as you're a good person, as long as you respect others. I know it's been told hundreds of times before, but it's true. Hey, girls, you are beautiful.” 

 Gerard Way

P/s: Gerard said it...wow..impressive. .he3...



Friday, September 20, 2013

Kudapan...

Assalamualaikum

Harap semua sihat..syafakillah syakallah bagi yang kurang sihat tu. ..

Snack..

Ni snack yang saya makan malam ni..erkk..saya pun tak tau elok ke tak untuk diet..tapi saya suka makan macam ni..haha. ..


Ok..agak menggelikan tak?..haha epal dengan low fat yogurt..tapi sedap...saya ni hantu yogurt...he3...saya suka makan dengan buah...
Kalorinye dalam 200kcal kot erkk...entah..glupppss hahaha. ..

P/s:  ade ke visitors kat blog ni??..hello~ sorry la..lame tak hupdate..hehe





Tuesday, September 17, 2013

Rajin...

Assalamualaikum...

Harap semua sihat2 belaka..bagi yang kurang sihat tu..syafakillah syakallah...jangan lupa makan ubat ye..


Maaf sorry mianhae...lama menyepi...huhu..laptop saye rosak...nak update pakai phone ni sangat2 la mencabar...banyak typo...haha..*jari besar* erkkk..

Kawan saye dah tanya nape tak update2 blog..haha...

Sesape yang ada follow Facebook saye mesti da tau..progress saye..ade cakap saye dah kurus...ecelly saye rase sebab contra sangat dengan saye yang sebelum ni...saya masih overweight huhuhu...gambattemasu..

Sekarang ni dah slow progress ..sebab stage ni body dah mula lali dengan exercise yang biase saye buat..hoho..
Saye sangat2 nak beli treadmill..hohi..tapi saye duduk rumah sewa..bilik kongsi..haha..xleh la nak beli..ecehhh alasan..padahal xmampu lagi nak beli..huk3

Ada gak kawan yang cakap saye pakai product sliming..sape cakap tu?? Nampak tak tapak tangan saiz xl ni *buat ayat ganas sikit*..hoho bukan ape..saye bersusah payah cuba buat healthy way untuk kurangkan berat...do ask me how if you wanna noe...ecehhh macam slogan satu product tu je...erkkk

Bile saye cakap saye pergi jog untuk turun berat..respons orang 'ooo...bagus2'...tapi saye terfikir..kalau la saye cakap saye pakai product yang ade kat pasaran..xpayah senaman pun..makan pun xyah nak jaga...mesti ramai pegi kedai cari product tu...

See..now I noe...kunci turunkan berat bukan saje Consistent...kunci yang 1st ialah RAJIN...hoho...sebab kalo saye malas je minggu tu..berat saye tak turun pada minggu tu..so sesape nak turun berat tu rajin2 kan la diri...sangat berharap ade farmasi yang jual ubat rajin ni...haha..jadi saye boleh suruh sesape yang tanya saye resepi turun berat nanti beli je supliment rajin ni..haha


Ni je yang saye ade...yang warne pink tu besties yang kasi...thanks to mieza,aznie, arney, dan miera... deorang yang kasi...
Kasut tu sponser by my lovely mum..hehe mase tu saye baru nak start progress..ho2
Ni je yang saye ade...saye tak pernah pegi gym sepanjang progress ni...hoho...I wish too..

Ok..good luck la kat sesape yang nak turun berat tu..lets work harder...ecehh..

P/s: sorry post yang pendek je..hehe
p/s: saye suka 2pm...erkk (^~^.)v

Credit to the owner of this video..
Junhoshwii...;p