Sunday, June 23, 2013

lukis sakura-kura

Assalamualaikum..

Maaf..dah lama tak update..harap yang membaca sihat2 belaka, yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat ye..

Jarang update, sebab saye dah ada gadjet baru hehe..jadi saye melukis kat handphone je..pastu malas nak update, kalau sebelum ni terus update kat blog, tapi sekarang lukis masuk FB dulu..hehe

Meh saya tunjuk satu contoh gambar..hehe..



Haha..ok2..sebenarnye saye tengah layan lagu istikharah cinta..duk dengar2 sambil melukis..mula2 lukis pokok sakura..nak cuba dapat tak hasil nye..tetiba tertambah la pulak gambar gadis tu..hehh..

ni dia lagu nye..




p/s:  terasa semakin tua..(-_-.")/



Thursday, June 6, 2013

Jualan ??

Assalamualaikum..

Ape khabar semua? harap sihat2 belaka, mental dan fizikal...bagi yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah ...jangan lupa makan ubat yer..fighting (^~^.)/

Tempat keje aku yang bangunan lama nak tutup sepenuhnye dah...sejak 2bulan ni, aku memang duduk kat bangunan baru. Tadi manager aku suruh aku pergi amek barang2 yang boleh pakai lagi untuk bangunan baru kat tempat lama..jadi aku pun pergi la..pukul 10pagi waktu tu..

Sampai je dekat ngan tempat lama..aku pelik..betul ke ni tempat keje lama aku???
ade 4meja makan (yang macam kat kedai makan)..dengan ramai orang..aku tengok ade satu meja, letak makanan ( nasi lemak, minum2an)..
.'ahh sudah..baru sebulan lebih tutup dah ade orang meniaga plak depan ni' kata aku dalam hati...

pastu aku tercegat kat situ..deorang kat situ duk tanya.."dik nak cari ape ek?".."emm saye nak bukak kedai ni kejap..nak pindah barang.."

pom pang2 deorang ubah meja...sian pulak aku tengok..tapi kejap je aku nak amek barang je..

dah amek barang yang aku perlukan...aku pun tutup balik kedai...aku pun tanya la person in charge..

"emm..ni jual sampai pukul berapa ek?"
"dik oii..ni bukan jualan la..ni ade shooting drama dik oii"...kata brother tu dengan nada yang emm paham2 je la..haha
"haha la yeke, saya ingat ade jualan"
"orang kedai sebelah kata, kedai adik ni tutup, so kami tumpang tempat nak makan la.."
"owh..yeke..sorry2..sila2kan.."
"its okey..btw..are u chinese, or mix..or cina masuk Islam?"
"-___-" tak la..haha"
"hahaha mata you sepet la..haha."
"erkk" 

*hari ni mata aku lg sepet sebab aku ngantuk, tak minum nescafe..hoho*

Bila aku tengok kat situ, aku ade la nampak 2-3 orang yang smart n lawa..tapi aku tak kenal..haha..maklum la.. retis malaysia ni aku xkenal sangat...hehe
drama ape la deorang shooting kat sini..mesti tv3 nye..haha


p/s: segan aku..slumber je ckp org shooting buat jualan..haha seb bek aku tak tanya nasi ni berape sebungkus..haha =p