Friday, May 31, 2013

Lenchai~

Assalamualaikum..

Harap anda semua sihat, bagi yang kurang sihat, syafakillah, syafakallah aku ucapkan, jangan lupa makan ubat na~

Sejak aku kerja kat bangunan baru ni....sejak dua menjak ni, ramai lenchai2x yang datang kat kedai kami...wooop2x...tinggi, ensem, ala2 korean..erkkk..tapi sadly, lenchai2x ni kebanyakan yang datang nak buat STD profile (check hiv, syphilis,etc) ..ish3x..tak leh percaya lenchai2x kat sini...hurmm...

lenchai ni maksudnye ensem dalam bahasa cina...haha officemate aku selalu cakap, "Intan , your lenchai dah datang , go ask him what test he want to do, tho sure enuff it must be STD" erkk haha...ni di sebabkan deorang tau yang aku suka tengok cerita korea...kyaa~ 


hohoho gong yoo shwi~ nak buat blood test tak? meh aku cucukkan..erkk


 p/s: Hidup aku masih seperti biasa...cuba untuk enjoykan diri dengan kerja, makin lama makin hilang rasa nak sambung study..haha mungkin tawar hati dalam bidang ni..haha cuba bidang lain la plak...haha 






Saturday, May 25, 2013

Macam mana nak lalu...

Assalamualaikum,
Apa khabar semua? harap sihat-sihat belaka, yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat yer..

Hari ni aku pergi KL Sentral, nak beli tiket balik kampung minggu depan..jadi aku naik LRT..emm..aku selalu ade masalah bile nak pass tru token tu..haha
Hari ni pun aku kene banyak kali touch token baru leh jalan..haha

Dah selesai aku beli tiket, aku pun nak balik rumah..aku kene naik LRT lagi..





okey ..ecelly aku tukar hampir tiga laluan, semua jadi merah...



emmm..


tetiba...

"Kak, buat macam ni la.." sambil tunjuk, letak token tu lama2, jangan gerakkan..
*srettt* laluan terbuka..hehe..
aku senyum je la kat budak ensem dan ohsem nih..=p




ehhh...TQ la adikkk~ hahaha..kalau tak sampai bila pun aku tak tau kenapa aku asik susah nak pass tru benda alah ni..hehe (^~^.)/


p/s:  ngeh3x...sengih sambil minum hazelnut choc chatime dlm LRT...=p


Friday, May 17, 2013

10 Botol Air

Assalamualaikum..

Apa khabar semua? harap sihat2 belaka, yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat ye..

Cuba hayati cerita ini..

Aku (baca saya) ada 10 botol air, satu botol ada 5L air...aku sebenarnya memerlukan hanya 15L air sahaja...semakin masa berlalu, air telah tersejat sebanyak 5 botol, jadi tinggal 2.5 botol sahaja air yang aku perlu sejatkan lagi...hehhh 




 Sekarang korang dah paham kan..
jadi cuba tukar, air tu jadi fat...

Bagus tak analogi aku??..hehe..omg banyak lemak ekau... =p

Ecelly, ade kawan aku yang tanya pasal progress aku....progress penurunan berat aku..jadi terdetik nak tulis kat blog. Alhamdulillah , separuh goal aku dah achieved..clap ur hand for me...hehe 

Tapi sekarang aku dah sampai peringkat susah nak turun dah, plateau...betul2 perlukan sokongan... hopefully I will never give up!! hwaitingggggggg..haha

sikit-sikit lama-lama banyak botol...erkk

p/s: saya makan nasi...jangan paksa saya stop makan nasi, saya orang melayu..erkkk, saya tahu, tak makan nasi leh kurus cepat..tapi sanggup ke sampai bila2 makan lauk atau roti je..lain la kalau duduk kat obersea..hehe

xoxo




Sunday, May 12, 2013

Busykan diri...

Assalamualaikum..

Harap yang membaca sihat2 belaka, yang kurang sihat, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat na~ 

Membusykan diri selama dua minggu ini...saya masih ingat jika tahun lepas, masa ni memang bulan yang paling busy selama saya belajar, sebab nak hantar thesis..tahun ni, bulan ni saya sibuk dengan kerja..berderet dari isnin ke ahad...

Saya yang mintak nak kerja sampai hari ahad...kerja hari ahad, tak dapat gaji lebih pun, cuma dapat cuti ganti...kalau saya cuti pun, bukan ade buat ape pun..hoho ayatseorangFA..

esok saye ade buat free health test lagi..minggu depan pun...


"U should noe, that something is going on.."

p/s:  sebenarnya...rindu...sahabat2...saya harap,.. anda semua,.. gembira dan sihat sentiasa...




Monday, May 6, 2013

(K-movie) Love 911 ^^



i didnt own this video, credit to the owner..

p/s: tengok cerite ni di hari cuti ~




Sunday, May 5, 2013

Don't korek hidung..

Assalamualaikum..

Hi there..hope uoll fine and in good health, (^~^.)/
my name is taeyang, a teddy-monkey. I was a birthday gift by my owner's besties a year a ago..hehe..
today is the GE13 for Malaysian, they said dont korek hidung after they put ink at your finger..
just see...some people are stubborn haha..victim~




xoxo

p/s: sibuk nak upload gambar jari juga...hehe...
p/ss: nama dia taeyang sebab rambut macam taeyang korean singer group BigBang hehe