Friday, April 19, 2013

Perangai Pelik Minggu Ini 1

Assalamualaikum..

Harap korang sihat2 belaka..yang tak sihat tu, syafakillah, syafakallah, jangan lupa makan ubat ye...

Slot ni terpikir setelah tengok cite hagemaru..perangai pelik minggu ini..hikhikhik

Aku ade satu habit ni...sejak aku kecik lagi...sampai sekarang...
Balik kerje, lalu depan kedai2...



*Pagi yang gelap, kini sudah petang*..lalalala~




sedia..



blueehh...lega~


hehehe..ni la habit aku...aku selalu tahan nafas bila lalu depan kedai makan cina..aku tak tau kenapa..tapi memang aku dari kecik macam tu...
cuba bayangkan kalau aku lalu kat dua tiga deret kedai makan cina je...ade gak yang SOB (short of breathing) hahaha

p/s: ni aplikasi kat kedai makan cina yang biasenye ade display, daging salai...erkkk
p/ss: dah lame xmelukis..hancur lukisan..haha =p







Monday, April 15, 2013

Saengil Chulkaheyo (^~^.)/ 25

Assalamualaikum,

Dear you,

How are you? I hope you are fine and in good health, for those who not well, syafakillah, syafakallah , do take your medication.

Today is beautiful day, my special day, yes, i'm the type of person who really make her birth date is the most special date every year...

I've planned this year for my birthday, i want to go Broga Hill, sadly it was cancelled coz my friend couldn't make it... never mind next time i'll go there.

I'm 25 this year, old old old...erkk.."When i'm 25, i already have one daughter...", my mom.. erkkk just ignore it...haha =p

My dad was the 1st person who wish me..*teary eyes* then followed by my mom...(I love you ibu ayah..)

Thanks to my besties , they always there went I need, and always support me... sometime too supportive..erkk hehe

Yesterday, my birthday celebration..(^~^.)/..Ecelly they didnt told me to where-on-earth they want to bring me..until i saw that tall building called KL tower..lol..
here some pictures..hehe

Waiting before go to KL tower, at KLCC..*clean-eyes* cuci mata hehe


erkk

trio ddir hehe


here we are...from the KL Tower..sadly the weather not that clear that day...but still nice..the ticket cost us rm50 each.. included the blue coral and animal zone tour. 

stalking swimming pool..beware if you go swimming near any tower...haha

Searching for the Lucky One..ehem3...*didnt found* (T~T.)

4girls..




emm..hwaiting..haha


then we having lunch at Saba Restaurant , setiawangsa, near jalan jelatek...
Arabic cuisine , I choose the Mandhi chicken rice..deabakk...blurrpp..RM17.
I ecelly open table today..erkk..I pay for them on my birthday celebration haha ..funny~ shouldn't it suppose to be vice versa..haha

somehow trying to eat like that..lol

then for tea-time..we go to Wangsa Walk for ChaTime haha =p

Then at night..we met Miera..pizzahut..erkk..see what they did to me...I need to change my handphone into smartphone as soon as possible..haha they even didn't realize that I've taken their picture...how dare all of u..=p

half of this is for miera..haha full..nasi arab punyer pasal..

They give me this present which i open it at 12am.. surprise... 

hehe..they know what i need..thank you friend..my supporters...i luv you all..my 25 birthday gift is for tuffy2...no more fluffy2..miss you taeyang-teddy..haha

Today, I met Miera again,Miera off day today, and I take annual leave on my birthday, somehow i'll feel unhappy if i work on my birthday..
I renew my MyKad..then we go to time square, we watch movie..Dua Kalimah...this movie is good..except certain2 part, coz it make us insaf..hehe
Then we go to Wangsa Walk again..but today with Miera..hehe..I Indulgance a lot..hehe miera belanja..yehoo..(Miera belanje kek dan muvie sahaja..haha)





p/s:  Thanks for being with me and for all the wishes from all of u, I might be nothing to you, but believe me, you are everything to me...(.^~^.)/ kamsahamida, arigato, namaste, terima kasih, thank you..
p/ss: Arney give me scarf and my auntie ask me to redeem my present...yehoo...nak hadiah byk2..yeppi~





Friday, April 12, 2013

(Song) If...

For you..


I didn't own this video, credit to the owner (^~^.)v



p/s: this evergreen song..
teringat mula2 tgk video ni, saye ingat kat oversea pasir laut warne hitam..
and I always sing it like this.."balik, balik you go..." (^~^.)v 
that the answer of my broken english hahaha =p




Thursday, April 11, 2013

Sarapan yang..emm~

Assalamualaikum..

Ape khabar? harap sihat2 belaka, bagi yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah saya ucapkan, jangan lupa makan ubat yer..

...

Ms Z:     Ekau ni pehal intan? jiwang pepagi...
Me:        Ni bukan jiwang kak, ni buang tebiat namenye...
Ms Z:     Ish3..ade2 je la kau ni..



Pepagi buat roti bakar...dah siap di bakar baru perasan dah lambat..kah3 terpaksa bawak bekal..


p/s: nak asah kekretipan le sangat~last2 masuk perut gak..
p/ss: hari ni bad mood sebentar, rasa nak lepas tantrum depan penimbang..haha






Wednesday, April 10, 2013

(Song) Moon..



I didnt own this video, credit to the owner..

p/s: sorry, mood salu hilang bila nak update...dengar lagu ni ek..Saye suka cerita dan lagu ni..child actor/ess die best...sedih...Drama Korea (The Moon That Embrace the Sun)




Sunday, April 7, 2013

Assalamualaikum,

How are you there? Please be in good health, and syafakillah, syafakallah to those who not feeling well...

2 days with muscle cramp...huhu..dear muscle, please get well..
just cleaning my room, doing some laundry, and having lunch...hehe...
have a good rest day everyone...(^~^.)/
anyeong~

p/s:  muscle cramp sebab duduk (macam duduk antara dua sujud) lama sangat masa buatkan free test timbang berat orang, 2hari berturut2 plak tu...sampai muscle aku sakit...hoho...


Thursday, April 4, 2013

Nak Pindah..(-__-.)???

Assalamualaikum..

Ape khabar semua? harap sihat, bagi yang kurang sihat tu, syafakillah, syafakallah saya ucapkan, jangan lupa makan ubat ye..

Ecelly, tak da ape nak di update,...hehe
Let just welcoming April, the lovely and beautiful month ...ecehh...I hope uoll know the reason why...hehe (jangan lupa beli hadiah mahal2 untuk saya ek...*dream2*) (>_<.)v

Okeh, bulan ni saya busy! Sejak bulan Mac, saya dah macam bukan juruxray je (mesin xray dalam maintenance huhu), saya kena buat kerja2 reception ..hurmm walaupun saya sangat neves duduk kat meja depan tu..terima customer yang fussy bagai..kadang2 rasa nak nyorok bawah meja. Kadang2 Doc tetiba MC ke, staff MC ke tetiba, saya kena call balik customer kena set appointment lain...cair telinga kena bebel dengan customer..korang kalau nak MC ke, nak EL ke...kalau bukan urgent tu..ingatlah2..ade orang lain mungkin terkena tempias...

Alhamdulillah, saya dah jadi confirm staff kat company...clap ur hand for me...tak sangka dah 6bulan berlalu, duit gaji sebelum ni pun tak nampak.. habuk pun tak da..haha..
HR ade offer saya transfer...should I transfer??? ke Sitiawan..huhu..tanya ayah, tentunye ayah sokong pindah ke Perak...sayu pulak nak tinggalkan DU ni...ecehh..tapi kalau pindah pun lambat lagi, tunggu orang ganti tempat saye..jadi, kawan2 yang kat KL, jom jumpe selalu, saye tak tau, sampai bila saye akan ade kat KL ni..huhuhu nanti saye pindah kat Perak, susah dah nak jumpe gadis ayu ni erkkk haha (sedey poyo plak, padahal surat transfer tak buat lagi pun)

Okeh la..nak tido dah..esok saye kena pergi kempen, duk buat free test kat pusat bandar damansara...(^..^.)/...

p/s:  sehingga berjumpa lagi..