Friday, July 20, 2012

Jom tingkatkan ibadah...

Selamat Berpuasa semua...moga bulan puasa kali ni, kita boleh tingkatkan lagi ibadah...tapi jangan dalam bulan puasa saje tau~bulan2 lain kena le teruskan juge hehe ^^

p/s: nasihat untuk diri dan rakan2 yang membaca...hehe^^


Saturday, July 14, 2012

I'm Happy For Them~

Assalamualaikum, hari ni (Jumaat) banyak mendengar berita gembira...Alhamdulillah..keputusan UPU dah keluar, adik aku Siddiq dapat masuk UIA, die jadi junior Naim (adik aku bawah Siddiq),haha.. so kami 3 beradik semua keluaran UIA hehe..Kabarnye kezen aku, iki (sebaya Naim) dapat UKM bio-Med...good luck to both of you, 4 years from now on...

Tengah hari tadi pulak, dapat msg dari Arney, kabarnye die dapat kerje dah, Alhamdulillah, I always pray for my friends and I to get jobs...(Rezeki masing-masing, InsyaAllah ada, cuma masa yang di beri berlainan)...

For my happy story today...aku gembire bile tgk gambar ni...gambar ni bukan sekadar gambar 4 buah buku tapi, menggambarkan hasil penat-mengantuk-tak tido/makan-ulang alik hospital-pikir ayat-penin dalam menyiapkannye...proudly present my thesis hard cover....yeayyy...dah pun dihantar...



Sepanjang aku belajar 4tahun ni, aku selalu dapat topik yang berkait dengan kepala (brain, skull)...haha sampaikan thesis aku pun study pasal brain...aku pun dah terminat pulak bab2 otak nih,hehe...



Terima Kasih banyak2 kepada sesiape yang telah banyak membantu dalam aku menyiapkan thesis ni ( harap2 anda2 bace blog saye hahaha)...


p/s: sekarang kene cari kerje pulak...^^




Wednesday, July 11, 2012

Ros Si Pokok Bunga Matahari



Hasil usaha azni menanam pokok bunga matahari yang nampak macam bunga kekwa je...hehe..
azni, aku selamatkan 'ros'...tanam kat bawah terus...hehe...aku rase seminggu lagi kalu tak hujan kat sane, mati la...huhu...

p/s: pokok bunga yang tak cukup nutrien...hoho....


Pavement


Rainy.Sunny.Day.Night.Early.Late

20min.15min.10min

Class.Seminar.Talk.Meeting

Happy.Sad.Friends.Laugh.Humble




I didnt own this video, credit to the owner..




p/s: Plez don't get me wrong...



Sunday, July 8, 2012

Complete

FYP
dengan jayanya, sudah aku siapkan~ tunggu hard cover siap, dan hantar...yeayy...
so, ape aku nak buat sekarang???erkk i've no idea yet...
good luck kawan2 yang masuk kerje esok, hehe^^




Layan~...

p/s: aku bebas~~~hurayyy~ FYP complete!


Sunday, July 1, 2012

Domya~

Bosan2 tak de idea nak buat slide, aku pun on9...nak belajar buat baju kurung la (x reti buat sendiri, salu tempah je)... aku pun meng'google'...emm...banyak jugak step2 nye...kene buat terus kalau tak, x paham kalau teori je...

Aku pun gi tengok2 kain2 perca...haa...ade lebihan buat baju kurung aku dulu hoho, pastu aku gi cari anak patung kepunyaan adik aku yang dah lame tersimpan dalam kotak...(adik aku pun x main dah)...
Dengan anak patung ni, aku leh blajar care ukur baju ni, nanti senang la kalau nak ukur buat baju kurung betoi2...hehe 

Ade la dalam 4jam aku belajar ukur, potong kain dan jahit tangan~ erkkk siap pun (baju kurung yang perlu banyak perbaiki lagi ... gambatte~)...emm comel pulak aku tengok anak patung barbie nie...aku pun terus buatkan tudung untuk nye...haha muslimah ~ (tak pasai2 aku main anak patung pulak)

ayu je, berbaju kurung...


tukar style tudung lilit plak...

comel kan~


haha...collections~ ...


comel je anak patung ni pakai tudung, emm terfikir plak, kan bagus kalau kanak2 pompan main anak patung yang pakai lengkap gini~~~

btw, buat baju kurung , bagi aku yang susah nye part ukur dan potong kain...hahaha...aku rase aku still kene tempah je buat mase ni..takut plak nak buat sendiri...beli kain mahal2  pastu xjadi plak kang, buat  rugi je...hoho


p/s: domya tu maksudnye doll, dari perkataan arab.