Saturday, June 30, 2012

Yoishhh~

Motivated!!!....tantan fighting!!!

p/s: tukar header baru...lawa x?? hehehe penat melukis nye~...


Friday, June 29, 2012

Tanam Anggur

Assalamualaikum,

Dah seminggu aku jadi penganggur yang berdedikasi..hoho...(risau sebenarnye), sabar menanti panggilan interview atau offer kerje dari mane2 pihak yang berbaik hati...
InsyaAllah, rezeki kite ade, cume waktu kite perolehi nye yang berbeza (cuba sedapkan hati)...

Ibu tentunye orang pertama yang paling risau, kerisauan ibu sebenarnye menambahkan lagi kerisauan aku...(erkkk...) hahaha

Aku merupakan penganggur yang menanam anggur...(siyes tanam sendiri depan rumah)...jadi betul la kate orang, tanam anggur = penganggur  erkkk (ape yang aku merepek nie)


Buah anggur yang masih hijau...nanti bertukar warne ungu baru kite petik yerr~


 
Tanam di pagar depan saje~

 
Cepat2 la tukar warne~ nyummy~


Ni la hasil pokok anggur depan rumah aku...


p/s: selalu berdoa, agar aku dan kawan2 dapat job offer yang sesuai... (somehow i have a thought that it was a funny cycle, we were struggling for 4 years, yet...)






Sunday, June 24, 2012

(^^,)/

Assalamualaikum...

hai semua...,

jom lunch...ujung minggu salu lambat lunch...hahaha sebab tadi dah breakfast (tak tanya pun, aku cerita)...

p/s: erkk aci tak post gini...nampak sangat bosan nye...haha


\(^^,)

i didnt own this video, credit to the owner...

sambil buat slide untuk presentation....hoho (ecelly baru tulis tajuk~)...layan indon jap,...lagu ni aku dengar kat filem wali band ..baik-baik sayang...baru la aku kenal sape wali band ni...hoho



Hikmah~


"Carilah HIKMAH dalam setiap ketentuan TUHAN, supaya timbul rasa KESABARAN dan KESYUKURAN, setiap yang payah pasti ada KESENANGAN, setiap kesabaran pasti ada GANJARAN...Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita, tiada siapa yang boleh memberi HALANGAN, namun jika sesuatu itu ditakdirkan bukan untuk kita, pasti tak akan kita dapat walaupun sudah dalam GENGAMAN"
~kata-kata~


p/s: Terbaca kata-kata diatas dalam sebuah buku, seingat aku dua orang rakan aku pernah hadiahkan kata-kata ini untuk aku waktu aku di matrik dulu...hehe ayat yang penuh dengan nasihat, harap2 dapat memberi manfaat pada yang membaca...





Saturday, June 23, 2012

Himawari~

setelah dua bulan...tinggi dah pokok2 bunga matahari yang ibu tanam depan rumah~


satu pokok ade lebih dari 3 bunga...hoho

Tapi... hari ni pokok2 nih semua nye di cabut...(ibu nak tanam pokok lain pulak)..hoho...so, sekarang ni aku tengah banyak biji benih pokok bunga matahari..hehe...
dan bilik aku pun tak pasai2 ade bunga~

daripada dibuang baik jadikan hiasan bilik..hoho


comelkan...ni bunga yang xdan nak besar lagi huhu


hehe .. ni la akibat kalau petik bunga petang2...
tapi kan, name pun bunga matahari, mestilah kembang waktu tengah hari/ pagi...hehe
yang besar2 ni aku letak kat dapur je la~


To Azni : jangan jeles....bunga2 kat rumah aku besar2...tapi mak aku buang je...teringat susah payah ko jaga pokok kat room ri tu...hehehee

P/s: jom makan kuaci...hehe





Thursday, June 21, 2012

Flavour of Four~

Nak pergi main bowling....bowling tutup...nak pergi tengok wayang...tak ada cerita yang menarik....tapi hikmahnya, kami luangkan waktu sama2 dengan sepenuhnya~

Agak geli2 gitu name flavour of four nih...haha, aku yang kasi name waktu 1st year dulu....ala sebab tgk cite jepun banyak ngat....haha waktu 1st year gak kami terkenal ngan geng tudung batu, coz waktu tu kami gi Ganu banyak beli tudung bawal yang ada batu2, dan supplier nye Mieza jugak, so memang selalu pakai tudung batu...tak pasal2 kawan2 lain dok panggil kami geng tudung batu pulak...hahaha

16 Jun 2012.. setelah 6 tahun kami berkawan,...huhu hari ni kami keluar untuk tukar2 hadiah dan makan2. Semuanye sebab azni dah nak balik dah, mak azni memang on the way nak sampai Kuantan (kami dah nak grad....huhu)...dah lama plan, nak main bowling berempat, tapi dalam banyak2 hari, hari ni la deorg nak renovate bowling huhu..jadi kami teruskan pergi makan malam kat noodle station..tak pernah makan lagi kat sini...


makanan yang kami order...nyummy~

air nye memang kaw2 kitorang order..hahaha...mocha, choc, i love you lemonade, i miss you lemonade and the highlight~ Banana split.....slurrrppp~

muka puas....kami sudah bebas dari segala2nye...hahaha

azni dan mira....oder sakan~

aku dapat hadiah dari Mieza...hoho tQ

Azni pulak, dapat dari aku...hehe mieza interframe~ 


Mieza dapat hadiah dari miera~ azni nak interframe gak~

Mira dapat hadiah dari azni....hadiah azni tak surprise langsung...hahaha

This is part of our memories~...first: black-book/ diary...tempat kami berempat tulis2 sejak 2008 lagi...second: gambar sejak dari zaman matrik lagi, third: hadiah yang kami tukar2...hehe


Lepas kami habis makan2...kami pergi solat kat Masjid Tok Sira....ahaa~ masjid dekat dengan Teluk Cempedak...hoho...pastu terus ke TC...kat TC memalam, lepak tepi pantai, memang touching habis...kami luahkan rasa, plan untuk masa depan (yang xpasti~) huhu...

Tetibe aku teringat, lecturer aku pernah cakap...

"Did you know..., cahaya bintang yang kita lihat masa ini, adalah cahaya yang terpancar dari 10 tahun yang lalu, cahaya bintang ambil masa 10 tahun untuk kita nampak..."

kami tengok bintang hari tu...wonder how will we be 10 years from now...jadi kami berjanji akan jumpe (reunion) 10 tahun lagi kat TC (16.06.2022), tapi tarikh tu hari khamis...haha kena ambil cuti la nanti..hahha...insyaAllah jika umur panjang....


Dear friends, thank you so much for this 6 years we've been together...will never forget you all, pray for the best for all of us....sorry for everything and good luck in your working life~...hehe

p/s: on the way balik ke rumah semalam, aku dengar lagu UNIC-Tika Itu....mata berair lagi~...bawak kereta kat highway sesorang dengar lagu ni, teringat kat korang~ jumpe lagi~

I didnt own this video, credit to the owner~...


p/s lagi: sorry baru dapat update~ busy 2-3 hari ni...hantar FYP...dan....gambar ehsan dari kamera miera..hehe TQ~




Sunday, June 17, 2012

We are onion??


"A friend is like an Onion, which has many layer’s and which add taste to your life, but when you try to cut it you will get only tears"


p/s: setelah sejam menangis....
bye Azni...see you again next time...
good luck in your independent life from here on.huhuhu


Saturday, June 16, 2012

Maaf

Allah lebih tahu apa yang benar, apa yang tidak.

Hairan...dan aku tak tahu apa2...

Aku doakan dia baik-baik saja, maafkan aku...


p/s: terasa diri bersalah sangat2, rasa nak ucapkan maaf banyak2 kali sehingga di maafkan..
(sungguh hati ini takut, jika tiada maaf sehingga pengakhiran waktu) huhuhu


Birthday ibu~ 14Jun2012

Happy Birthday ibu....hehe
Lambat update...14 Jun hari lahir ibu yang ke...15...haha...Happy belated birthday ibu, sorry along tak dapat balik celebrate same2...
adik aku belikan hadiah, (adik lelaki), depe pegi beli jag~ haha aku dengar pun gelak dah...hadoiyai~

p/s: you are no one for me~ (^~^.)/

Friday, June 15, 2012

Kemas

Assalamualaikum,
selamat hari jumaat semua, huhu hari jumaat last aku kat U ni, lagi beberape hari aku dah nak angkut barang balik kampung...hurmm... kat sini pun dah tinggal sikit je member2, ramai jugak yang dah balik...giler sunyi, siap boleh park kete melintang kat parking box tu (kalau berani la...pak gad jeling2 nanti baru tau) haha...wifi pun laju giler...hoho...
Btw, thesis aku dah 80% siap, Alhamdulillah...
k la...tu je kot...haha nak kemas barang2...
nanti aku update lagi ek~ hahaha


p/s: rase2nye aku nangis tak bile korang (kawan2) balik rumah sebelum aku? huhuhu...


Sunday, June 10, 2012

Our AGD 2012~

Selepas habis practical exam, dengan Br. Z semalam ( aku mengigil kot, buat examination, true story,~) semuanye gara2 Br.Z, haha aura2~...malamnye kitorang ade Annual Grand ( aka graduation) dinner...haha AGD...buat kat dalam U jer..haha, jimat sungguh kali nih, simple giler...tapi tak pe, simple dan murah...haha~

AGD yang paling jimat...haha...thanks to the junior yang bertungkus lumus arranged kan..


tunggu lauk, VIP datang awal~ lapar~


rupe2nye lauk memang dah ade dalam nih, simple je..tapi kenyang, Alhamdulillah~


batch yang ke-5 Allied Health Science...(xramai yang hadir, wakil Audio year4 xda sorang pun huhu, awalnye korang balik~)


my classmate, yang kat kerusi tu, anggap deorg ade la ye...haha, sume busy wat FYP~


dak perempuan kelas aku yang hadir...8 dari 14 orang~


penderaan...suker membuli deorg nih, nampak je muke ayu2 erkkk...haha


aznie-intan-mieza-miera(mane ko...duk tangkap gambar lagi, dah xda dlm gambar)


berangan nak jadi MC,...semacam je gaye pegang mic tu??


TRIO DDIR~(mieza-tan2-arney)


okey, ade pun miera....haha susah ngat nak tangkap gambar sekali..hoho..(ehsan gambar dari kamera miera..haha)

anyway, ni la 1st AGD yang aku gi, haha, sebab yang sebelum nih sume mahal bagi aku (sebab dah hujung2 sem memang semua mahal hoho)...sedey tak semua ade, tapi xpe lah, hargai siape yang ade...hehe...

p/s: never will I forget the memory we've spent together~



Friday, June 8, 2012

2 minggu~

Aku sangat2 busy ujung2 final year nih,
dengan buat fyp je boleh loss some weight...erkkk kalau aku tau, dari 1st year aku buat fyp...haha
malam memang tak tido dibuatnye, memang pulun buat thesis, (ye la, siap analysis data lambat coz nak measure brain memang take time)...aku boleh buat kerje tak dengar music langsung, focus giler , aku tak pernah tak dengar lagu waktu wat assignment sebelum nih~
rumate aku yang lain balik rumah, aku tak balik, barang-barang pun tak kemas lagi, nak bawak balik, sume gara2 tak siap lagi fyp...
bayangkan dalam 2 miggu aku kene edit dan siapkan thesis...haha *giler*

hari sabtu minggu ni dan selasa minggu depan plak aku ade Practical Exam dan VIVA 2nd session...erkkk...memang bilik penuh ngan journal dan note2 dari 1st year- 4th year.
masa rehat kejap2 aku on9...serabut asik tengok journal and note...hehe
btw, kawan2 pun same, good luck kat kite kan~...





p/s: Doakan usaha kite akan beroleh berkat dan kejayaan..tambah lagi last2 nih...(TT~TT)







Wednesday, June 6, 2012

So Soon~



I didnt own this video, credit to the owner....





p/s: take a break, busy with routine of life, and think about the needed, Alhamdulillah...


Tuesday, June 5, 2012

Calm...

I didnt own this video, credit to the owner


p/s: I love this song, I always hear it when i'm doing my data analysis...





Sunday, June 3, 2012

Count...

Dear friend,

15 Days to go, counting, remembering, tearing, tiring, struggling, laughing, loving;
that was what we are doing right now, I personally can see, my friend is behaving like we could make every single day a good memories... 15 days till we grad (most of us will be back to hometown), what we afraid, that we will be independent later, no more the same funny-face friends.
I always think, cant we live near with each other?, cant we go to work together? will there any time spend laughing together? ouhh..what a heavy feeling that I felt.


"It is useless if we have so many friends but never be there when you need em, but it is better to have not so many friends that are always there for you"



p/s: siapkan research dulu~~~ (^~^.)~~~~


Saturday, June 2, 2012

Early June Weekend


        I have so many things to do, luckily this week I'm dating with Mr.E, he help me a lot, I can feel easy with him then I met Mr S., oughh...I need to study him back, after a long time that I've never met him. It kinda make me feel frustrated that I cant remember him well,...

Mr. Excel

Mr. Spss


p/s: data analysis is good for your brain...erkkk...




Friday, June 1, 2012

The Hidden...

i didnt own this video, credit to the owner


Spot the hidden....sape jumpe special code dalam video nih, aku kasi sposen....haha =p

p/s: tgk betoi2 video nih..haha...dah macam hidden mickey plak~ =p