Thursday, May 31, 2012

Outing

Had a nice outing last night...hehe, bought the present for our friendship, and bowling was owsem...hehe don't be mad mieza,,, I've win the game... =p


p/s: excited~ waiting for the friendship gift-exchange (^~^.)/ The most surprise gift will be by Azni...kahkahkah =p

Monday, May 14, 2012

Positive~

(googled)

Where the heavy rain end...
Rainbow will cherish the land…




p/s: be positive~

Sunday, May 13, 2012

Ayam Penyet...








23 April ritu (baru nak update haha)..aku, miza ngan aznie, gi dinner kat ayam penyet...boleh tahan la gak..(sesekali boleh la kot) hehe...sedap2...pegi la rase~
kitorang order; ayam penyet set rendang, bakso, ngan mee kari (udang die xsame besar pun mcm dalam gambar) haha

air: lemon coke, ice tea, ngan blanded choc.









Susah Senang Kite Bersama

   Pagi, bagun tido miza kejutkan dengan call, suruh amek die kat bandar coz moto die rosak (she's sound urgent )...so aku rushing giler (baru bangun tido katekan)...aku gosok gigi dan basuh muka...ayat mudahnye aku tak mandi haha aku terus ke bandar, rupenye moto miza still ade kat tepi jalan,  kene la pergi bengkel moto (3 bengkel)...satu je bengkel yang leh baiki moto miza, tu pun jauh...
so miza mintak tolong classmate ktorang, (2orang), tolong tolak moto die...
Jam dah pun koi12~..sampai je moto miza kat bengkel, ktorang pun gi makan kat nasik kukus ...,miza blanje la kan...

Pastu petang tu aku gi Lab buat FYP aku, sampai koi 6.30 kitorang nak gi pasar malam hari sabtu kat wisma pahang...1st time nak gi (dah 4 tahun kat sini)...6.45ptg tapi dah gelap,..aku ingt memang gelap sebab nak malam dah...rupe2nye mendung....sampai je kat pasar...jalan2 je, rintik dah...aku ckp "jangan risau ni embun je haha"..tetibe hujan selebat2nye pulak...lenjun giler weh....sempat beli nasik kerabu, kopok lekor ...tu pun berkuah semuanye...memang kerje giler, kitorang xtunggu hujan benti pun, berlari kat tengah2 lorong pasar malam tu sambil gelak2, nak balik cepat, coz takut lewat maghrib...hohoho...masuk kete, memang basah habis...


Pas makan, aku gi Lab lagi, sampai la koi11.30 mlm masih di Lab (walaupun terasa seram) hohoho

Kepala aku dah pening , banyak sangat kena hujan, dan berjemur panas tengah hari...dan berfikir~...huhu...(T~T.)

p/s: kerje aku hari ni, keringkan seat krete...haha =p

i didnt own this video, credit to the owner...~






Thursday, May 10, 2012

I Love You So...

I didnt own this video, credit to the owner~
what a beautiful song~


"Optimislah dan jangan berputus asa. Jangan pula menyerah kalah tanpa berusaha dan selalulah berbaik sangka kepada Allah. Tunggulah segala kebaikan dan keindahan yang akan segera Dia berikan."

- Dr. 'Aidh Abdullah Al-Qarni-


p/s: peace~ Hari ni aku sangat berterima kasih kat semua orang,..Alhamdulillah~TQ.




Saturday, May 5, 2012

Weakness





What is my weakness?

I have so much weaknesses that i can't even said it, as a human, i always do wrong, i always make mistake; sometime without i even know it; i'm not perfect. But, i can always accept advices to do better in life that is my strength.

I wish i could say it, but my mind was so blank~..... I laugh~







"Lying in bed, remembering a conversation in your head, and imagining what you should’ve said instead"


-Quote-

I didnt own this video, credit to the owner...
I love Taylor Swift songs~


Thursday, May 3, 2012

Tomorrow~

Big day~...fighting!!!

Cry~


Saw a girl, who was crying in the Monorail,
Then saw a girl, who was crying in the Putra LRT,
Then saw a girl, who was crying at the bus stop,
Then saw a girl, who was crying in the bus,
Then saw a girl, who was crying in the mosque~

P/s: Why there are so many girls cry today...hurm~

Tuesday, May 1, 2012

Vacation: Redang Island Day 3 (Last Day)


27 April, huhu oleh kerana hari ni, hari last, kitorang bangun awal, nak tengok sunrise, sambil main sand castle (pepagi main pasir dah haha), pastu breakfast …lepas breakfast, apelagi~ snorkeling for the last time at Redang…

Pukul11 boat sampai, huhu sedey dah nak balik, sayang nak tinggalkan pulau yang cantik nih…perjalanan yang sekejap naik speedboat tu buat aku rase lagi sedey nak tinggalkan Redang…sampai kat jeti, kami beli souvenir …dan pulang….habis dah 3day 2night trip to Redang Island…bagi aku, trip nih aku dapat hilangkan stress aku haha dan sempena birthday aku yang baru lepas (hadiah untuk diri sendiri hoho)..hehe..nice~

Sila la datang kat Pulau Redang, sungguh kagum dengan ciptaan Tuhan.




kalau tak da gambar sengal tak sah la kan~ haha

duyung bibir 3D punyer haha~


muke2 baru bangun tido main pasir~ haha
snorkelling last pagi nih~
this is our swimming pool~  haha



okey....gambar sengal lagi~...

depan chalet...kenangan~


barang2 angkut naik mini tractor~hehe

boat sudah menanti huhu~
angkat barang kome~




masing-masing dah penat...tido tak hengat punyer~


sampai dah kat jeti~


sape2 nak booking, datang la kat brader nih...hehe


jangan lupe beli souvenir...hehe




comel kan binatang nih...aku beli satu~hehe

bye2 Redang Island~~


p/s: sorry, banyak sangat gambar...nih baru sikit...banyak giler yang lawa2 tak tau nak pilih...kalau korang pergi Redang pun aku rase mesti banyak gambar yang korang tangkap..hehe...

...



Vacation: Redang Island Day 2

           26 April, kami bangun, tengok sunrise kat depan resort ni je...nice~, tapi aku tak sempat tengok dari awal, aku keluar bilik je matahari dah seinci naik haha, kami makan pagi, lepas makan pagi terus cebummm masuk air snorkelling lagi kat depan chalet kitorang…aku nampak baby shark, stingray, sotong pun ade, ikan2 lain memang banyak…




Lepas puas snorkelling depan chalet tu, pukul 9.30pagi kami siap2 untuk ke Marine Park atau Pusat Taman Laut (untuk pergi kesini kene bayar RM5, sebab perjalanan amek mase dalam 15-20 min)…kat Marine Park nih, kitorang bawak roti, nak kasi ikan2 makan…giler banyak ikan (naik geli aku bile banyak yang duk keliling kite nak makan roti hehe), Snorkelling kat sini, aku jumpe ikan todak, dan ikan2 yang so colourful gitu…hehe





muke excited nak gi Marine Park~

teka ni foreigner ke tak? haha



dah sampai Marine Park~


jom kasi ikan makan roti~ krukkk3~





kat tengah tu ade tempat rehat...nampak je dekat...tapi dalam giler air kat situ

penat lepas berenang sakan~

bergambar itu mesti...haha walaupun muke dah gelap~ haha


Lepas balik dari Marine Park (dengan muke yang lebam) kami pun penat dah, makan lunch tak hengat dunia punyer, pastu mandi…pukul 2.30 tu sepatutnye ade snorkelling kat pulau lain pulak tapi aku dah flat~ penat kot…haha aku punyer la tak nak tidur, last2 aku tertidur gak,

Pukul 4ptg aku bangun, bukak2 je pintu chalet ade 4orang mat saleh , dalam hati
(“Where am I? What a beautiful view~) ahaaa~ gatai gitu~…
Rupe2nye omputih nih tumpang lepak depan chalet kitorang, deorang nih datang naik cruise besar kat tengah laut, baru la aku sedar ade cruise besar kat tengah laut baru berlabuh kat Redang nih, patutla aku nampak tetibe je banyak foreigner petang ni…haha

berangan nak naik cruise nih satu hari nanti...~~~ brape ringgit ek semalam? haha =p
Petang tu kitorang jalan2 sekitar resort, sambil tangkap2 gambar (amek gambar sampai 3GB tak hengat punyer~)
tak dapat naik (cruise) dapat tangkap gambar pun jadi la kan..haha




haha...sengal tak gambar ni?...Alohaa~ erkk~

dimana bumi dipijak, asal usul tak lupa punyer...semangat batch nih~
Dinner malam ni, tak da BBQ dah…semalam dah lahab habis ikan bakaq, so malam nih dinner simple, tapi kenyang gak boh~ pas dinner kitorang jalan2 kat tepi pantai, tengok orang karoke kat resort sebelah nih yang melalak jek, tengok ade orang yang buat propose kat tepi pantai  (berlilin bentuk love, siap ade firework lagi…giler romantic) haha pastu kitorang main ting-ting…ting-ting nih zaman kekanak salu main, kali ni main kat pasir pantai so tak da la sakit kaki (aku tak main pun, tak nak lompat sangat, kawan2 main la)
Dah penat2 tu kitorang balik chalet dan main Scrabble pulak sambil makan koci , (hahaha dasyat tak permainan kitorang, haha malam2 menguji minda) kali ni main 4 orang…aku dapat no.2 yeayyy~ gembira…pastu tido koi 1 pagi~

hik3...lame betoi aku tak main scrabble...~


Day 3 next post~