Thursday, March 29, 2012

Read My Mind...erkk~


Separuh dalam kepala penuh dengan benda-benda merapu....haha....tolong~keje banyak, tapi lambat bergerak...haha!!!!!!!!!!!

p/s: serabut...8]


Tuesday, March 27, 2012

Tidurlah Intan~

Hari ni aku terjumpa buku yang boleh di katakan lagend....dary~ bagi aku haha...
buku ni aku baca waktu zaman aku kecik dulu (aku pun ade zaman kecik okey~ ) haha...
korang pun mesti ada buku-buku yang korang baca zaman kecik-kecik dulu kan....
ni la buku nye...



buku ni keluaran tahun 1987...hoho...
konon2 untuk bed time story aku la nih..haha...
tajuk pun ade name aku...(patut la sekarang ni aku asyik tido jek... dari kecik orang suruh aku tido...haha )
buku bahasa melayu ni beb, kalau sekarang semua nak buku2 english,ish3...


p/s: buku ni aku suke sebab ade name aku jerr, dulu kecik2 ingatkan buku ni ayah buat untuk aku, maksud aku ayah atau ibu publish buku ni untuk aku...pergghhhh dasyat kan aku pikir..hahaha =p

hehe (^~^.)/
i didnt own this video, credit to the owner



(^~^.)/

Dear You,

       Today I washed my car which it take about 1 and half hours..hehe. At night I join my family to pack the snack (kerepek ubi), the work easily done coz my brothers and me giving hand to help.
       Its been 2 weeks already, I've yet to finish reading the novel (by Cecelia Ahern), I always take time to read novel ( plus imagine it erkkk) hehe
<3,      
Me.

I would like you to hear this song...

I didn't own this video, credit to the owner

currently love this song...



Sunday, March 25, 2012

Kak Nini's Special Day~

Dear you,
          My cousin's wedding was held at the Silveritage hall, our big-family always done any wedding reception at there, but today, we come as the guest from the bride-side, so, basically we just came to eat.
          In the hall, the setting ware so nice, the flowers, well the colour just suit with our taste ( its purple of course)...the food was superb until I unconsciously put another ladle of rice.hehe.  My cousin look beautiful with the grey/silver dress. I pray for their relationship last forever, may Allah bless the both of you.
          High heels was killing me. I just bought a new high heels (which is not too high) that I wear it today..owh it been years already since I stop wearing heels. I walk so slow. haha Never mind, someday, I hope I can walk faster with heels (hahaha, can you see? what a determination I have~)
         

p/s: 3month to go~...




        
       

Saturday, March 24, 2012

Surprise

Alhamdulillah, sampai rumah pukul 8.30 malam, setelah bertolak dari kuantan pukul 2.40pm tadi...
seronok surprise kan ibu dan ayah tadi..haha ibu ingat aku balik esok...tup tup dah ade depan pintu rumah..hehe

It nice to be home...just found out Maher Zain -Number One For Me (new single)...love it...(^~^.)/

Thursday, March 22, 2012

The Practical Student~

Dear You,
     I've finish my practical...hoorayy~ Today was my last day at KMC or should I say, my last day as a hypocrite's trying to always smile practical student...I think, I look or act like somebody else, coz today I talk a lot than the other day I was here, and I'm wearing the contact lens which I've stop wearing it about 8 month before. They said that I look a bit 'unusual' and 'wow...she is trying to leave impact toward us'...(which I didnt know what impact it was?) never mind...haha It just my spectacle was eager to increase my lens power which I just realized it yesterday...can you belief it, my lens power have increased 1.0 than before...huhu poor me, I need to meet Mr.Carrot as soon as possible and change into new-old-school spectacle!!! haha
     Today, I do a case, the patient was an old lady, think about it, I always encounter old lady with depression at here (KMC), I need to listen to her...I'm not good to give advice or such, but I'll try to listen more..hurm~

     We (my class) give all the hospital that we had been practical, a gift or souvenir ( it was our class picture), If you go to x-ray department you might find our picture there, I hope they will not forget us. hehehe

     Back from hospital, I drop by the Pelagi laundry, Miza and I sent our whitecoats there. Pelagi laundry remind me of my previous post, which the laundry's lady wrote my name as Dr. Intan, I think the lady already know of our real profession (to-be), so this evening, no more Dr. stated on my resit..hehe...(I'm not sad okey~ ) =p

     Tomorrow, I'll drive back to my hometown with my friend and my brother (which I need to fetch him at Gombak). We will start our journey-to-the-west at the evening, so basically it is a night-drive... huhu...pray for us for a safe journey.
I've to go back as soon as I can coz on Saturday, there will be my cousin's wedding..hehe (^~^.)/ congratulation to her... I bet she will look more beautiful that day..hehe...


okay...I need to go, and packing my bag...

p/s: thank you for read till here...<3


The 20 gorgeous and gentleman maybe...







Monday, March 19, 2012

Song that remind...

Terdengar lagu ni dalam kereta balik dari hospital tadi...
emm...flash back begin~ =p

I didnt own this video, credit to the owner~


P/s: lagu ni dengar zaman matrik dulu...hoho <3

Aja~

Terasa hujung minggu ni, sekejap je~...aku habiskan dengan bace novel je, dan siapkan hadiah-hadiah untuk hospital2 yang kami sekelas pernah prektikal...(emm dah sampai minggu last kami pektikel, huhu...sedey ade, gembire pun ade hehe)

Duduk kat U ni pun, dah macam orang asing je, banyak benda yang aku tak tahu, kalu tahu pun last2 yang tahu...huuuhu...kalau dulu salu join talk2 bile ujung minggu, sekarang ni...satu talk pun aku tak pergi sem ni...hurmm...

Sekarang ni, ade interbatch sport ...tapi aku rase 4th year memang tak ramai ( maksud aku perempuan hahaha =p)..hurm ape nak jadi la kan...haha

Esok (Isnin), minggu last aku dan kawan2 pektikel...dan aku kene kat KMC, khabarnye ramai student lain kat sane...hopefully aku leh masuk ngan depe2 ni...haha
P/s: 'All you do, was giving me nice words, all I thought was there were hopes.'

Can't wait for our vacation~ kyaaa~

Friday, March 16, 2012

Die dah start dah~

Spending my weekend with ...

'Where Rainbows End'

sometimes fate just cant stop meddling...

-Cecelia Ahern-



Thursday, March 15, 2012

Dilemma~

minggu ni, banyak ditanya:

"nanti dah grad nak kerja ape?"

 biasanya di jawab:

"...., kerje ape2 je la, dapat je, kerje~"

memang nampak macam tak ada pendirian (mungkin), tapi itu la hakikatnya jadi budak radio, (dengar cerita nursing dan medic pun begitu)...

hurm, doa dan usaha sajelah jalan yang ada, rezeki itu, InsyaAllah ada...keep telling myself.



p/s: happy birthday to Amirul Faiz...goodluck PMR tahun nie hehe (^~^.)/



Tuesday, March 13, 2012

Chinese Girl^^

Berhenti kat Shell, datang sorang budak cina...lelaki, tegur kawan aku (driver), nak mintak derma untuk autism society...

"haii, apa kabar? ehhh...awak macam orang cina?"
"ehhh..." kate kawan aku
"aiii, kawan awak pun macam orang cina~ mix ka?"
"haha...kami mix la...haha" kate aku pulak....

haha....dah biase dengar orang cakap mate sepet, tapi ni la 1st time orang cina cakap depan2, kebetulan member aku pun sepet, tapi die kulit putih hahaha aku gelap huhuhu

budak cina ke? haha




Monday, March 12, 2012

Happy Birthday SiddiQ~

Happy Birthday Siddiq...
Along, harap kamu dapat U yang kamu nak,
Good luck...
sanah helwa~





Saturday, March 3, 2012

The Truth ^^

haa~ kantoi aku~ hehe


atas ni gambar ayah dan ibu...hehe
tapi kawan-kawan aku dah tau dah, yang aku bukannye lukis...haha aku tekap je~


but still...its take a lot of time to finish it...hehe


atas ni, gambar Lela bibir pink gitu erkkk, hasil kerje tekapan Mieza...haha...
(mati aku kalo Lela tau aku post gambar die kat blog) haha =p



Mood : emm...patut ke aku pos, ke tak payah je?...hurm~



Friday, March 2, 2012

Please Smile !

       Belajar dari practical...

      Melatih diri supaya tinggikan lagi tahap empathy...aku selalu nampak, kadang-kadang ada orang yang kurang sabar bila deal dengan patient yang dah berusia, yang payah nak bergerak, yang sentiasa merungut, yang banyak kerenah. Aku selalu fikirkan, setiap manusia itu semakin tua, bukan muda, mungkin suatu hari nanti kita akan tempuhi perkara yang sama, siapakah yang akan membantu kita?

       'Senyum itu sedekah'.
       Maafkan aku, muka aku bukanlah muka yang sentiasa tersenyum. Terus terang, aku selalu rasakan yang aku dah senyum lebar, tapi masih ada yang menegur aku "senyum laa sikit". Maafkan aku, muka aku memang sentiasa kelihatan garang, bukan niatku~huhuhu.