Sunday, February 26, 2012

Fade Away~

Esok ke Temerloh...
3 minggu ni asyik jalan jauh je...haha =p

Aku tengah busy...atau aku saje buat-buat busy...haha
Aku nak dengar lagu-lagu yang rancak saje sekarang ni...
Aku nak enjoy 3 bulan ni dengan kawan-kawan...
Terasa ringan otak bila dah tak pikir hal yang satu tu~ toink3x...




Saturday, February 25, 2012

Melly Goeslaw-Tanyakan Pada Rumput Yang Bergoyang~



I didnt own this video, credit to the owner..(^~^.)/



Lela yang suh aku dengar lagu nih,...haha,
kenape tanya pada rumput ek??pelik~ hehe

p/s: opsss aku melukis lagi~ hehe =p

New Header ^^

yeay...aku berjaya buang masa lagi...erkkk =p...haha

bosan dah dengan header lama ( yang mieza kate, die asik buat peace bile bukak blog aku haha)...
gambar bawah ni aku lukis a.k.a tekap pakai microsoft excel~ hehe 1st time cuba waktu tu...


gambar asalnye...



so, aku buat header yang baru untuk blog nih...tapi still gambo aku yang ayu jugak la yang melekat kat situ kan~...erkk =p hahaha
basically same je header ni, cuma aku lukis pakai paint Sai yang Lela kasi...hehe TQ Lela (^~^.)/


gambar asalnye...


 
okey la...nak stop melukis untuk seminggu nih, haha banyak kerje nak di buat, tengah excited dapat Paint Sai, bahaye takut kerje tak siap ngeh3x...hehe =p


p/s: nak melukis kene ade mood ^^

Wednesday, February 22, 2012

Happy Belated Birthday Miera~


Gambar (Miera, Mieza, Aznie) atas ni dari Paint Sai, (trial version)...huhu trial version aku dah abis...ade sape2 nak belanje software nih tak??huhu sedey~~aku nak lukis lagi~~

btw, bufday Miera dah lame lepas...Happy Belated Bufday Miera...wishes for you~


Tantan:
Sanah Helwa Miera, happy 24th bufday, harap ko sihat2 selalu, harap dapat jumpe lagi..huhu, dok kat HUSM tu leklok ek...kawen nanti jangan lupe jemput aku dan yang lain...erkk (jauh la nak pergi nanti)...Dah 6tahun kenal ko rase macam baru je aku masuk geng miera waktu kat matrik ri tu haha,  harap kite still in contact..good luck (^~^.)/...


Mieza:
Semoga cepat bertemu jodoh dan cepat kawen...nanti nak kawen jangan lupe jemput aku, lap u! Selamat Hari Lahir...


Aznie:
- die tido...jap gi aku update...haha =p-






Sunday, February 19, 2012

Sila Bayar Bil...

Here we are back at Bentong's house~...hehe...minggu lepas mula la 6 minggu  pektikal, aku  kena kat Bentong minggu pertama, susah nye sebab kitorang kena balik kuantan sebab hari jumaat ade kelas...aku, lela dan fiqa kene kat Hospital Bentong untuk 2 minggu, jadi kami kene balik kuantan pastu balik Bentong semula minggu ni..huhuhu banyak belanje, sebab kami bawak kereta..hoho 

Sampai je kat rumah sewa (yang di sewa khas oleh universiti), kami bukak je kipas, erkkkk...tak ada elektrik...tengok2, rupanye kulliyah kami tak bayar bil elektrik...erkkkk...semalaman bergelap dan kepanasan...ni di sebabkan, tak de pelajar yang duduk kat rumah ni, baru je bukak sem pulak tu...

Petang tu kami beli lilin, ubat nyamuk yang hijau lingkar tu ( dah macam rumah kampung je..hehe tapi best)

Malam tu, aku betoi2 rase nak report kat technician macam yang kami selalu buat kat mahalah (kolej) bile tak da letrik...hehe




Malam tu jugak aku bukak buku log pektikel bawah lilin, dan lela pulak duduk bertentangan dengan aku, die tarik lilin betoi-betoi depan aku....tibe2 aku gelak...hahaha...korang tahu tak sebab ape....sebab aku terbayang yang kitorang ni tengah shooting slot Bersamamu, terngiang2 lagu bersamamu dalam kepala aku, haha 'Berbumbungkan angkasa kelabu~...lalala' .. dah macam kitorang ni, budak pandai yang miskin...haha...kami gelak giler2 dalam gelap tu...haha

Pukul 3 pagi aku di kejutkan dengan gomelan kawan2 yang kepanasan, aku baru je boleh tido pukul 1 pagi tu dek panas..aku bangun pukul 3 pulak ...perghhh panas, bukak tingkap...bising lagi dengan bunyi anjing jiran2 yang menyalak (perumahan yang ramai bangsa lain)...hohohuhu...




Satu pengalaman yang tak boleh lupe, atau yang mungkin takkan rasa lagi...hehe

Esoknye dah ada letrik, hehe dan minggu ni, Alhamdulillah ade letrik...tapi bagi aku, tak ade letrik tak pe lagi, dari tak ade air...hehe


mood minggu: confius...confius...confius...I'm here~



Friday, February 17, 2012

The Sad Ending~

'"Never mind I find someone like you", Now I totally agree with Adele's song...hurm, I hope you will be happy, even though I slightly believe that you know what my heart had been said, don't you?...I hope, you can stop being nice to me...goodbye~'



I didnt own this video, credit to the owner~


'It is the sad ending, if I know it, I'll never start it'




GoodBye Days by Yui ^^



Aku suke lagu ini...hehe....
Today, its Friday~~~ sadly tomorrow I'm on call...





Saturday, February 11, 2012

Scream Out Loud^^

Hari ni, aku dan tige orang kawan aku (Mieza, Aznie, Arney), pergi ke Gambang Water Park...Ini la pertama kalinye aku pergi ke taman tema air ni...hohoho...excited habis~ hehe... sebenarnye dah lame plan nak pergi, baru ni, Mieza dapat kupon diskaun tiket masuk, itu yang  pergi jugak akhirnye~ haha

Sesape nak datang water park ni, better datang pepagi,...tak ramai orang...enjoy gilerr...haha kitorang sampai sini koi9 pagi, terus pegi naik slide yang 4 orang sekali naik tu...naik 2 kali, pastu naik couple slide pulak 5 kali ,...aku rase, kalau selalu naik, memang boleh turun berat badan, coz, untuk naik slide tu, kene naik tangga, pastu meluncur, pastu naik tangga balik...erkk, penat jangan cakap la, tapi best~....siap jerit giler-giler lagi,...aku ni susah nak jerit, tapi hari ni...memang all-out..erkk~ sakit tekak~ haha...



Pastu kitorang main kat 'river ke apetah~' (lupe namenye)..kat sini kitorang naik tube tu keliling water park...deabakk~ best....

Pastu aku ngan mieza  pergi meluncur, aznie ngan arney tak nak ikut....meluncur nih...aku suggest kalau sesape yang tak kuat semangat  tu tak payah la...haha kalau yang badan berat pun agak bahaya sebenarnye,....muahaha...sebab, nanti korang akan terbang terus...bukan meluncur lagi..haha =p tapi aku taram je, cuba je...udah le aku tak pakai spek mate...memang kabur giler...haha...aku rase 2 kali aku terbang~ erkkk =p




Hampir 6 jam kitorang main dan habiskan masa kat sini...deabakk~...muka dah jadi sunburn...tekak dah kering, asyik jerit-jerit je...haha...
hari ni habis RM26 kat water park sahaje..hoho...(padahal duit blanje tak masuk lagi ni~)

Papepun, hari nih memang best...best la...best sangat~ haha...tambah lagi pergi ngan member, kalau lagi ramai lagi best kot~...
Habis dah mase untuk bersuka ria....minggu depan, mula la pektikel 6 minggu...huhuhu...
Hospital Bentong here I come~....erkkk
sem ni aku kene (2 minggu kat Bentong, 2 minggu kat HTAA, 2 minggu kat HoSHAS)...
basyaaaaaa~


p/s: Mieza, sile kasi gambar (real) kat aku, hehe nak letak kat blog nih...=p

Thursday, February 9, 2012

The Silent Gap ^^





Kalau pergi ke kedai makan, yang ramai orang sekalipun, jangan bersembang kuat-kuat..tambah lagi kalau benda-benda yang persenel nih...haha coz, kat tempat yang bising ni, kadang-kadang ade mase jadi senyap sunyi, dan yang dengar hanya suara kite....'silent gap' maybe =p...haha erkkk....segan giler weh~ haha perghhhh~...aku tak boleh lupa sampai bila-bila....di sebabkan segan...terus bayar dan balik, nasib baik dah abis makan ...haha



Wednesday, February 8, 2012

Sem Akhir Startto~ ^^

Kereta aku dipecut selaju yang boleh ( laju manalah sangat kereta kancil aku tu kan....hehe), singgah di UIA Gombak hantar barang-barang adik aku, singgah solat di Masjid Sultan Haji Ahmad Shah, UIA Gombak, dah lame aku jadi pelajar UIA, inilah kali pertama aku jejak kaki kat masjid ni...hehe (sesat nak cari pintu untuk female mulanye haha)...rehat sejam, aku terus perjalanan ke Kuantan dengan kawan aku sorang ni, (bertuah kau, tido sepanjang karak-gambang) haha dua tin nescafe aku minum...sebab semalam nye aku tido 3jam sahaja (tak boleh tido huhu)..Alhamdulillah 7jam perjalanan, sampai la aku kat UIA Kuantan...

Semester baru bermula, namun kelas mula pada hari Jumaat nanti...fuhh jangan ingat aku 'free'...huhu aku kena siapkan chapter 1 dan 2 untuk Thesis, dan aku juga dah mula 'data collection' untuk research aku...Alhamdulillah, setakat ni 'research flow' masih dalam 'track' lagi...hehe macam tu la sem-akhir aku ni bermula...hehe

UIA Kuantan terasa semakin panas...mungkin cuaca sekarang ini yang panas terik, tambah lagi banyak pembangunan yang giat dijalankan, (hospital dan kolej-kolej kediaman)...sedeh jugak, sebab dulu waktu aku dan kawan-kawan datang (first year) tempat ni, hijau je, dan banyak tempat-tempat yang biase lalu dah bertukar wajah....dah tak ade dah court tenis tepi mahalah, padang lama tepi masjid...laluan ke KOS dah berubah wajah...hoho...tapi ada kebaikan nye jugak kan? hehe...

Hari Jumaat ini jugak, baru nak buat perjumpaan dengan junior-junior course aku. Sebenarnye, dari sem lepas sepatutnye buat perjumpaan ni, budak-budak course lain semuanye dah buat, kami ni tertangguh-tangguh sehinggalah masuk sem baru, bukan ape nanti ramai yang tak tahu junior sendiri...( aku lagi la, susah nak ingat nama orang hehe)... jadi, Jumaat ni aku dan kawan-kawan cadang nak buat perjumpaan, walaupun agak sangat terlambat hehe tapi, terus terang aku cakap, yang aku tak tahu nak buat ape waktu perjumpaan tu nanti...haha~


 Azam untuk sem baru:

  • The best time management
  • Fanatically, die-hard-fan, crazily doing my research...fuyyyooo~ hehe
  • Pointer improvement
  • Enjoying the time with friends

( I didn't own this video, credit to the owner)



p/s: This song is for you (Yui-Goodbye Days)~
yes, you who still reading to this point...thank you~ wish you all the best~ (^~^.)/

Saturday, February 4, 2012

Friend's Wedding~

Hari ni aku pergi ke majlis perkahwinan sahabat aku yang aku kenal dari sekolah rendah, jumpe die lagi di sekolah menengah ( tingkatan 4, 5), dan jumpe lagi masa aku prektikal di HUSM baru-baru ni...Hanis Arina namanya..Tahniah Hanis...(^~^.)/ jangan lupe makan roti bakar gune toaster tu hahaha (what a common thing to buy for wedding gift, sorry hanis, aku tak kerje lagi)...

Rumah hanis cuma 10min perjalanan sahaja dari rumah aku, tapi ini la kali pertama aku ke rumahnya,...erkk aku memang susah nak berjalan-jalan, sebab tu la , aku seronok bila ada reunion atau konvoi hari raya, mase ini la aku dapat jumpa sahabat-sahabat sekolah dahulu.

Sesampai di sana, aku jumpa sahabat-sahabat sekolah rendah aku (maisarah, syazwana), sahabat sekolah menengah ( Hafirah (nyet), Farhana (paom), syazni (nini), shima, azimah ajam, leen, fatin, fadhillah aleham, balqis, pneh, fairuz (peoi), fariza, firdaus (aus), imran, izzat, gbum, ruzilan,izzuan, din, helmi, asmadi, emm..lagi sorang aku lupe name, maaf , aku memang senang lupe name orang..huhu my bad~)

Ramai jugak yang datang dari HUSM, tempat aku prektikal dulu ( sebab hanis pun pernah tagging kerje kat sane), kak mazidah, kak diyana, kak tasnim, kak ain, kak lina, En. Rozman, Azim, Mustaffa...wow...dah macam reunion kan~ hehe tak pernah aku pergi kenduri kahwin yang ramai orang yang aku kenal...

Lepak-lepak, sembang, kami balik dalam pukul 3, pukul 4 aku sampai rumah (hantar paom balik), pukul 5.30 aku basuh kereta, tanam pokok bunga dengan ibu, sapu sampah...fuhh penuh sungguh jadual hari ni...seronok...

My mum keep ask me, " Dalam ramai-ramai yang datang tadi berapa ramai yang dah kawen?", "Mane goodies die, ibu nak tengok", " Semua kawan-kawan dah ade boyfwen ke?"...erkkk...mum always act as a mum...haha...tahu sangat la tu, kalau dulu ibu selalu tanya ade boyfwen ke tak?, sekarang ni, ibu bagi hint macam ni pulak...ahaa~...aku tahu kawan-kawan yang lain pun ade yang hadapi benda yang sama....haha...
cute goodies...cookies...~



Apa-apa pun, ni la 1st time aku hadir majlis perkahwinan kawan aku...
emmm, just wondering, how many wedding reception will I attending before mine? ahaa~ =p

Baraka Allahu Lakuma, wa barakah alaikuma, wa jamaa binakuma fi khair...



Friday, February 3, 2012

Happy Birthday Mieza~



p/s: budget mate comel bile bukak spek...haaha..pakai CL nih~