Monday, January 30, 2012

Conteng-conteng~

Bosan di petang hari, nak tulis kat blog tak da input yang menarik...erkk..jadi aku pun melukis la...memang sah, aku suke lukis (cartoon/ conteng2 je) hahaha....kalau aku melukis, ngantuk aku pun boleh hilang..tu la pasai, kalau dalam kelas aku ngantuk, aku akan melukis, nota2 aku semua ade lukisan haha...


emm lukisan petang ni, tak da maksud tersirat pun ngeh3x...kalau ade pun, korang paham ape dengan gambar ni? haha =p

k la...selamat petang~ eh..hujan pulak kat luar..hurm...tengok hujan je la...tak payah aku siram pokok bunga..hehe (^~^.)/



Sunday, January 29, 2012

Buku Yang Dipilih~

Semalam, penulis pergi ke Ipoh untuk membeli buku, maklumlah, dapat baucar buku hujung-hujung tahun pengajian ni, tak ada buku berkaitan pelajaran yang penulis nak beli, jadi penulis pun berhajat untuk beli buku-buku yang semestinya menjadi kegemaran penulis untuk baca. Semalam, penulis telah menghabiskan sejumlah RM116 untuk buku-buku yang dibeli di Mubaruk Bookstore di Ipoh.

Pada mulanya penulis mahu membeli buku di Popular yang terletak di Ipoh Parade, namun, di sebabkan semalam adalah hari Sabtu, cuti dan ramailah rakan-rakan yang memiliki baucar buku turut sama mencari buku, sampaikan penulis tidak jadi untuk membeli buku di Popular dan mengambil keputusan untuk terus menuju ke Mubaruk Bookstore yang ternyata kurang sedikit pelanggan di sana. (tentulah kurang , kerana di Mubaruk ni, banyak buku agama dari novel-novel english hehe)


Penulis selalu pergi membeli buku sebelum ini,  suasana yang sesak memang merimaskan, bak kata kawan-kawan penulis, "Popular ni dah macam Mydin, buku-buku bertaburan tak tersusun"

Antara buku yang di pilih untuk tebus baucar buku ...



Buku-buku ini adalah pilihan penulis...




Buku-buku ini pula pilihan Ikin dan Ibu...
(tentunya komik pilihan Ikin ish3x)


Sebelum ini penulis ada menyatakan hasrat untuk membeli buku sirah Nabi Muhammad s.a.w, namun buku tersebut tiada di Mubaruk ni, jadi penulis membeli buku, Khutbah Rasulullah; Wasiat Agung Buat Umat Tercinta. Hasil susunan Rohidzir Rais ini hanya berharga RM19.00 sahaja.


Buku seterusnya semestinya novel sejarah Islam, hasil karya Abdul Latip Talib ( penulis suka buat koleksi buku beliau hehe) Buku Imam Hanafi; Pendebat kebenaran dan Buku Umar Abdul Aziz; Bayangan Khalifah Ar-Rasyidin ...harga sebuah buku RM24.00




Buku kecil yang mempunyai banyak kata-kata hikmah,
hasil susunan Dr 'Aidh Abdullah Al-Qarni ini berharga RM4 sahaja...


Dan buku kecil ini, Manzil; Resam Uthmani , susunan ayat-ayat Al-Quran oleh Sheikhul Hadith Maulana Muhammad Zakaria...(nak hafal, kene la amalkan hari-hari) hanya RM1.00 sahaja.


Banyak buku ni, kena ambil masa membacanya...

p/s: prektis ayat baku~...erkk lame dah tak tulis karangan~ haha

ade lagi RM100...nak beli buku ape pulak ek? hehe






Suatu Hari~


\(^~^.)/


Tanam pokok bunga;
bunga ape?
nantikan jawapan nya~ hehe

Cepat gile die tumbuh,
oppss~aku letak 2 biji benih...aigoo...
aku ingat satu je hidup, rupe2nye dua2 hidup...
nanti takut tak cukup nutrisi plak....erkkk =p

to be continue~



Tuesday, January 24, 2012

Map for Mieza~

ni peta dari desa nurani (hostel) ke hospital usm...( tolong mieza cari direction yang dekat) hehe (^~^.)/


garis merah= your step...hehe =p

to mieza : ko jalan dalam 10-15 min sampai la kat hospital...ko jln lagi ko akan nampak atm(cimb)...masuk ikut lorong tepi atm tu...and better ko tny pakgard suh tunjukkan jalan (orang kat sane baik2, jgn risau) hehehe (^~^.)

Monday, January 23, 2012

Sketch (erkkkk =p)




p/s: pegrhhh jiwang giler~ haha =p sorry aku dah tak da koje nak buat selain FYP, ni la jd nye...haha
good luck to all yang tgh buat FYP..hehe (^~^.)/



Sunday, January 22, 2012

Lunch~

Assalamualaikum~
Tengah hari ni, masak 1 jenis lauk je...tu pun sebab malas ikut ibu ngan ayah pergi jemputan kenduri kawen...jadi , hari ni masak ayam blackpaper...(btw , ibu yang ajar) hehe =p



owh, comot cikit...sorry~haha ala sendiri makan je pun kan~..hehe...
asalkan rase sedap, jalan je~ haha

Okey, resepi nye:
Ayam (atau daging)
Bawang merah dan putih
Blackpaper
Serai
Sos tiram
Kicap
+
Cendawan
Sederi
Tepung jagung (cikit)

Campak3~ dah siap....haha =p

(ecelly...tulis kat blog untuk sendiri ingat resepi ni hehe)


dah abis masak...sedap jugak la (angkat bakul sendiri) haha =p...
main ngan Pretty la pulak~



tapi Pretty tak nak layan aku~...nak tido je die nih...haha...
Pretty bukan kucing aku 'sekarang'...emm dulu mase Pretty kecik ibu yang bela...tapi bile die besar makcik aku yang jage...tapi bulan ni, makcik aku mintak aku jage Pretty kejap...hoho...gebu kan Pretty ni?...geram je...hehe (^~^.)/


okey~ have a nice day~ ^^



Wednesday, January 18, 2012

Dizzy~

Its 4 in the morning...and seriously, I didn't sleep yet...edit up the proposal presentation that will be presented on this 19st January...Ya Allah, I hope all my effort will result in satisfaction later...

The funny thing was~
Just now, at 2.30am, I drive to the bus terminal, Miza was waiting for me, she just came back from KL...the truth is, I'm not that brave to drive on the 'early' morning,

I've heard some sound...I mean the scary one, come from our block...and now I'm alone to fetch Miza at terminal..omg...so, I play the song loudly from my Mp4 and headphone (not earphone okey haha) just to give me confident (penakut punye budak :p)....and I walk down toward my car ...

but suddenly....*dannnggg*...ouishhh.....my head bump the signboard at the car park...erkk 
I think the sound was quite loud that could make someone  awake from sleep...hahaha...
I drive to the terminal with the headphone on my head...blurr and I dont care...now I feel dizzy~ hehehe =p

I think, I've already bump the signboard for about 3 times since we live here, not just me, my friends too, had experience it,...erkkk hahaha...
why they made the signboard so short??...poor us..hahaha =p



p/s : seb bek langgar , hilang takut aku...haha =p...
moral of the story : walaupun takut, mate pandang depan....haha =p




Tuesday, January 17, 2012

Bosan~

Nak wat FYP bosan, nak tengok cerite, bosan, satu benda pun xbest...huhh bosan....handset pun buat hal, tak leh terime call dan sms sangat, ape fungsi handset kalu sms n call xleh dapat.....bosan~....hurm...sunyi nye la hostel nih....nak gi swimming petang nih, tapi sorang2...bosan~....Satu tempat je yang walaupun sorang tapi terasa ramai....tunggu Asar masuk~



Monday, January 16, 2012

Wait



p/s: ayat yang penuh tanda tanya~
Aku stay back kat U nie,
walaupun ramai member yang dah balik, tunggu 4 hari untuk presentation kat hospital untuk research aku (19hb)...hurm...leh je kalu aku nak balik tapi aku nak jimat duit belanje...hurm...tsk3...

Thursday, January 12, 2012

ViVa (year4sem1)

Hari ni jawab viva buat kali ketiga sepanjang blaja ni~ ...
mdm N dan mdm S dan br. I tukang jage exam viva, dan mdm M jaga masa...erkkk~ cuak~


Alhamdulillah dapat jawab le sikit, tapi tak semua jugak..haha..macam2 gaya keluar bile aku neves~ hik3...sorry2 (segan jugak) saya unconscious~ haha

Final exam sem ni aku banyak study, tapi banyak benda yang aku study tu tak masuk...erkkk...ottoke~..tapi tak pe la, study untuk masa depan , bukan untuk exam~ erkkk~ =p hehe

Btw, aku dah amek voucher buku RM200...leh la aku beli buku yang aku nak dari dulu tu, buku Sirah Nabi s.a.w...(^~^.)/

okey la, 14hb ade last paper, hurm ~ budak radio ni, tak penah kalah dengan banyaknye total paper/subject yang kene amek untuk final exam~hwaiting~



Saturday, January 7, 2012

Clumsy Day~

Hari ni saya sangat clumsy~....

huahahaha buat exam practical macam haper je, sabo je la...hehehe... hwaiting tan2 ade lagi 1 paper and 1 viva~erkkk~


1st time dapat professional patient mcm ni...haha




Sunday, January 1, 2012

Selamat Tahun Baru 2012 ^^

Rasanya baru semalam tahun 2011, dah masuk tahun baru dah kita ni ek~ hehe

Jadi, ape azam korang2?

Azam tahun baru aku~, nak tunaikan azam tahun lepas-lepas. =p haha

ngee~