Friday, October 28, 2011

I hate this~

Kenape lelaki bile dah ade awek , banyak info pasai die, awek yang lebih tahu...bukan ke family should be the first to know...?

Kenape awek lagi penting ek?

Adakah awek yang banyak tolong dari family?

Nanti bukan ke kalu kawen, depe kawen bukan ngan balak/awek je, tapi kawen ngan family die jugak~

Entah la, aku dah tak tau mane yang benar, mane yang salah,...

Aku mencari cinta yang menjaga batas2 yang di tentukan agama...

i really feeling upset...

now i hate seeing Neo on road either~

Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday #2

Karok2 budget suare macam  Tailor Swift




takpun macam Salina Gomez la kan~



tapi dengar balik dah macam....


haha...just having fun...^^

btw, seronok cuti 2hari kat sini^^ngee~





Monday, October 24, 2011

Mek Di Secret Resepi


 minggu nie tiga kali aku makan McD, BigMac - McChicken - QuarterPounder....
2 darinye orang belanje...ngehhh3x....


aku dah asah bakat aku untuk mengePAW orang..haha mianhae kepade sesiape yang kene paw tu ekk..haha =p


semalam aku lepak ngan member gi TC...mkn McD, ngan Secret Resepi sekali gus..nyummy....okey, fine...aku kene exercise la pas nie..hoho...^^

aku pilih cake, Chocolate Chip Wulnut...best gak rasenye..heheehe

gitu la dak2 cos aku, kalau pektikel mesti ujung minggu tu tak ingat dunia punya, mentekedarah erkkkk~ haha




opppsss...okey sorry kalau korang terliur gak~ hehehe ^^






Saturday, October 22, 2011

I Give you The Hint

okey...take 5sec, tengok gambo bawah nie,,,korang nampak ape? hehe ^^





Hari tu aku oncall, aku naik ward, nak xray patient...jalan2 kat kawasan ward tu sambil tengok pemandangan bandar kuantan nie....then aku nampak nie~...

aku nampak name aku~ haha walaupun tak da la name penuh pun...tapi nampak macam INTAN jugak...haha ecelly nie kat kawasan Benteng, ade tulisan KUANTAN besar...tapi bile kene lindung ngan pokok nampak mcm NTAN plak haha =p

tu je pun...then aku saje2 snap gambar...seronok plak tengok bandar nie,...




sekitar kawasan hospital tengku ampuan afzan, HTAA



oppsss haha....sempat lagi aku tangkap gambar kan,seb bek tak kantoi, tong kerje...hehe ^^




Wednesday, October 19, 2011

Jadi Pendengar Yang Setia~

      Hari nie datang kerja awal 30min....kasi salam kat department tak da siape yang jawab...'owh, aku datang awal sangat kew' haha...jadi, aku pun kemas2 la bilik xray tu...teringatkan kisah patient semalam, aku pun tengok balik history images xray taken...owh patient semalam kene delay 24 hours....

What is so special about this patient ?..ahaa~ patient nie perempuan, senang panggil akak je la ek...die datang nak buat IVU, (ape die IVU, korang google la ek)...aku ade same ngan patient nie dari mule die datang department untuk buat IVU sampai abis opis hour...

Biasenye patient yang buat IVU, memang baring je kat katil examination tu....tapi akak nie suruh aku tunggu die sampai abis, die kate "Intan, awak kene tunggu patient , bukan ke itu tugas awak"...aku gelak je, sebenarnye, aku xperlu pun tunggu/teman patient..ye la, banyak lagi kes2 lain aku kene catch up,...tapi akak nie asyik panggil aku je...nak x nak aku tarik kerusi, duduk sebelah die...(dah macam sesi counselling plak aku rase)



Sikit2 akak tu cerita kat aku...aku just dengar je (ape yang aku blajar dalam subject counselling memang aku cube aplikasikan haha)....

"dik, dulu akak dah penah buat operate, ...
tapi lepas 2bulan, akak salu sakit2, demam, kerje salu xdatang je,...
akak pegi balik jumpe doktor, doktor investigate, rupe2nye ade problem (complication) dari operate hari tu...tujuan IVU nie, nak tengok sama ada buah pinggang akak masih berfungsi ...
macam2 masalah timbul, akak terpakse berhenti kerje, anak2 suami xterjage...."
ringkasan cerita akak tu~

Macam2 lagi la akak nie story-mory kat aku, aku just duduk dan dengar je...xbanyak pun aku cakap...examination akak nie amek mase 1jam, pastu die kene tunggu 2jam  pastu amek xray, pastu tunggu sampai hampir 24jam amek lagi xray....(tu la maksudnye delay 24hours)...

Waktu dah pukul 5ptg...aku patut balik, exam akak nie pun delay...so akak nie boleh balik ward dulu, sementara tunggu 2jam lagi,,,,korang tahu ape ayat 1st yang akak nie kate
"Intan, terime kasih banyak2"...
korang tahu tak, aku  tak buat ape2 pun kat akak nie, malah examination nie pun banyak kawan aku atau juruxray yang bertugas yang buat, aku nie cume mendengar je~....
juruxray tu pun kate "Aii, xkan terime kasih kat intan je kak haha" dalam nada berseloroh...
akak tu cakap" yela2, terime kasih kat kamu jugak..." hehe aku gelak je mase tu....

Pagi nie, lepas aku tengok balik gambar2 xray akak tu, dan di sebabkan die delay 24jam, die kene datang balik pagi nie jugak untuk ambik xray lagi....mule2 die datang, die tanye aku kat mane, die nak jumpe,
lepas tu juruxray kate, 'intan bertugas kat bilik lain"...akak tu cakap  (aku pun tau dari juruxray )....
"Alah, korang nie , akak nak manje2 ngan Intan pun xboleh ke" hahaha....terharu jugak bile aku dengar, sedey jugak le xdapat jumpe akak tu
(ecelly aku 'disorok'kan oleh juruxray, sebab xnak nanti akak tu suruh aku teman die lagi, nanti aku xleh wat keje lain haha)

Tu la kisah patient yang 1st time buat aku rase terharu,...dan buat aku tahu, yang mendengar itu lebih bermakna dari kata2....
aku doakan, moga akak nie sihat kelak...^^

'Kalau orang datang kat kite mengadu masalah, ikhlaskanlah mendengar, moga dapat meringgankan rase atau emosi yang tertekan dek situasi die tu...hurm~'aku bisik sendiri~ 

saya sedia mendengar~




Tuesday, October 18, 2011

Maher Zain- 4 the rest of my life ..jom~



jom layan lagu nie...aku tau, korang suke...haha =p

p/s: jangan nak berangan ye...study2~

Monday, October 17, 2011

Double Advices~

Hari nie aku stay back kat sepital, balik koi6 (cadangnye nak elak jem)....aku memang xsuke jem2 nie,...tak da siape yang suke jem pun kan..haha...

mase nak start engin kereta...datang sorang lelaki berkopiah (bangla mungkin)...biase la...orang mintak derma nie....aku pun xkisah ngat, bagi aku derma ni ikhlas je sudah, xkisahla kalu orang tu menipu, "Allah tahu ape yang kite niatkan" aku bisik dalam hati...
aku pun kuarkan RM**....orang tu pun kasi satu barang yang sangkut kat dalam kereta (ayat2 Quran)...tapi die cakap "adik, kasi RM ** la...ini derma..bla bla bla~.....erkkk....dalam hati aku, aku nye duit nie ade berape je...aku da la xkerje lagi...geram jugak aku dengar bile orang minta2 untuk derma nie (ade aim duitnye)...aku pun ape lagi,
aku cakap "Derma nie mane boleh mintak2 macam nie...nanti jadi tak ikhlas, mane ade orang mintak2 utk derme~"....aku terus start kete...bla dari situ...ikutkan hati hendak je aku cakap,'kalu mintak2 derme macam nie, yang ikhlas boleh jadi tak ikhlas, yang nak kasi lebih pun dah xjadi nak kasi~'

Jalan2 dalam kereta kejap....suddenly ade moto keluar simpang mengejut terus pancung depan aku.....aku brekkkkkk sekuat hati,
'Ya Allah, jangan la aku langgar sis kat depan nie', aku cakap dalam hati....yang best nye, aku xhon sikit pun....(aku bukan jenis yang suke hon kereta) hoho
....sretttttt....moto sis tu terkena kereta comel aku...huhuhu sedey tau....dah tu die boleh plak jalan je terus.....aku ape lagi~ kejar la~.....kejar punye kejar, rupe2 nye sis tu budak U aku gak...cehhh hampeh....tapi die still xnak berenti moto die (takut la tu)....aku kejar sampi jerit2 panggil "Sisssss~"..haha....mula2 nak marah gile2....lastly, bile die benti moto die ...aku kasi nasihat je, suh die bawak moto baik2...erkkkkk

aigoo~


Wednesday, October 12, 2011

Selamat Tinggal Tortora~

name die Tortora....


dulu~die la peneman saye bile musim2 exam ...tskkk...

.

banyak jase die kat saye...nak balas pun tak tau gane...

hari nie dah hampir 3tahun lebih aku bersame die...

aku amek keputusan untuk tinggalkan die...

moge bile die dengan org baru die akan gembire...tskkkk

dan die boleh berbakti pulak dengan orang baru...tskkk....

selamat tinggal buku  anatomy and physiology ku~ tskkkk (TT~TT)

aku jual kaw..muahahaha (muke evil) hik3

Sunday, October 9, 2011

Kau lah segalanya~

Alhamdulillah, pagi yang masih bernyawa,
Subhanallah, ketenangan yang dimiliki,~
Allahu akbar, sesungguhnya Kaulah perancang yang terbaik...

Ya Allah...


Wednesday, October 5, 2011

Curi Masa^^

Dah lame xupdate...nie pun curi2 masa je...aku sangat busy , sem nie pektikel isnin-khamis, hari jumaat plak ade kelas...pektikel jauh2 pulak tu, penat...hari sabtu memang mase aku sediakan untuk relexs..tapi ade gak keje2 assignment / research nak kene buat...

tapi nak tak nak...teruskan je la ek~ hehe^^

dah nak masuk 1bulan jadi senior kat sini (final year), tapi bile lecturer tanye ape perasaan aku, aku jawab ,"xda perasaan pape pun, liverless" =p haha...
sorry la adik2 junior, saye busy, ...minggu lepas ade K.I.D (kuliyyah interaction day) pun pergi kejap je, coz aku kene bertolak nak pegi tempat pektikel,..best je aku tgk junior2 main kat stadium baru tu..huhu (T~T)

stok2 drama, crite, banyak yang xtengok lagi....saje aku simpan,,,nanti bile bosan baru tengok ....

btw, situ sana sini, cerite pasai kawen je,,,ye la...final year, masing2 bersaing..haha..tu la topik hari2 nye pun...
ade gak kawan2  yang post gambar2 convo depe...aku masih ade 1 tahun lagi...tak pe, korang...tak tunggu aku..haha =p

k la...da ngantuk nie..(=,=')/ hwaiting for tomorrow~

p/s: kepada kawan2 yang (nak, tengah, dah) Convo, saye ucapkan tahniah...dan saye doakan, semoga korang berjaya, dimana jua korang berada,...see you again^^,

jom layan lagu~