Friday, September 23, 2011

Bad Mood

Hari yang paling bad mood selame 23 tahun aku idop …
cite nye begini...aku nak apply zakat , tapi ....banyak halangannye, I really wanna give up, tapi member suruh teruskan je, try buat satu2, 'money is not easy to get',..ok fine, I'll try again..…tapi aku tertekan bile aku nye buku bank yang sepatutnye aku potostat, hilang or tercicir…aku tak dapat jumpe…I’m really angry with my self….coz careless huhu
Kawan aku, F, tegur aku waktu aku tengah  cari buku tu plak tu…what did I reply was the me who trying my best to give the good answer, “I’m bad mood right now!”…then I leave her….i try my best to find the bank's book…tapi tak jumpe jugak~…
I become someone who throwing anger at myself, tapi semua orang leh baca air muka aku, yang aku ni tengah rungsing~ (maybe due to my 'transparent persenel..erkkk' =p )….i feel bad la jugak….sorryy….sorryyy…and sorry ….
With all this happen to me, I gradually giving up everything,…let others get zakat, I might not suitable to get it (ade hikmahnye la tu), I’m not the right person for it maybe~…

Suddenly, ptg tu aku jumpe balik buku tu...rupenye kawan aku terambil....aku tak marah...coz aku lega sebab buku tu tak hilang...Alhamdulillah...trully what was i'm thinking is, "ye...ada hikmah di sebalik yang berlaku"



p/s: btw, kepada yang berkenaan, saye dah pos dvd tu~ ^^



Wednesday, September 14, 2011

Wordless Wednesday #1



Bile otak dah tak stabil, begini la jadi nye~...hwaiting~ khamis nie ade presentation (^~^.)v


Tuesday, September 6, 2011

Mari Balik Asrama...

Cuti sem dah nak abis...aja2 hwaiting....pasni busy la plak dengan keje2 research....raye~goodbye hoho~ adik2 aku pun dah masuk asrama balik...


Hurmmm rase sunyi dah rumah nie.... ahad nanti lagi la...sume dah balik..hoho...nie gambar latest my family....amek waktu nak hantar faiz masuk asrama haha...4hb hantar faiz balik asrama kat MRSM~ alang-alang semua ada...kami pun tangkap gambar  hehe..hoho..dah kurang sorang haha...


hari nie 6hb Sept...daftar naim plak...masuk UIA Gombak.. kurang lagi sorang...tak da dah bunyi gitar bising ...naim nie kojenye main gitar kat rumah nie..hoho aman~



sabtu nie pulak,  10hb, aku balik kuantan...masuk sem baru ...drive kete ngan member, dah kurang lagi sorang~haha


lepas aku balik...adik aku siddiq plak...merempit balik trengganu...hoho


tinggal la ayah, ibu dengan adik aku ikin...memang sunyi la rumah nanti...tambah2 aku dengan naim memang cuti lame hari tu (5 bulan)...memang terasa la kot...haha....nantikan je la,  lukis ikin tentang pamily plak lepas nie..hahahoho ^^





okey la...semoga berjaya semua...gambatte~ ^^
bile semua masuk asrama macam nie la jadinye...rumah kosong plak..haha...

"Buat sesuatu kerja itu, biar sampai berjaya" -atok-






Sunday, September 4, 2011

(^~^.)v





What was in my mind?
Could you think of it~

Friday, September 2, 2011

Tak Sah kalau Tak Da


              Empat hari tinggalkan blog nie...kene vacum sawang2 kat sini...haha...dalam raye2 nie..dah masuk raye keempat dah ek, raye ke-12 nanti dah nak masuk sem baru...huk3...macam2 aku pikir hadoiyai..kerje aku xsiap lagi~ macam mane nih~3x!!!! =p aku dah terasa macam nak jadi bunga kat bawah ni je dah...hurmmm...alangkah indahnye kalau kerje aku ade  prince charming buatkan, erkk...grrrr...abaikan~haha




currently mood...


Ecelly aku baru je balik dari kampung kat Johor tu...3hari raye kat sane..hehe...so nak mencapap la sikit gambo2 kat kampung tu...sikit je pun...yang banyak2 gambo tangkap tu, tak cuci masuk laptop lagi..hik3


Di suatu petang yang aman damai kat rumah atok ~ sebelum pengumuman 'esok hari raye'~...


erkkk okey fine, aku tak landing je tau..baru lepas masak lauk berbuke nih~tetibe aku terdoga atok, ayah, pakcik dan adik2 bising2 kat halaman rumah~...aku pun turun la tengok...sekali..omakau~





Tahu tak apekah benda merah ni?? aha...nie la meriam buluh a.k.a besi jaman sekarang hak3...nie keje2 orang lelaki la nie..nak main meriam buluh moden...siap pegi beli besi...cat merah lagi~gluppp...okey besi...bukan adik aku yang beria nak beli...ayah yang support erkkk aku tentunya tak setuju dengan situasi nie...koje giler kome~bak kate orang perak haha


Yang best nye..atok pun senpoi join tengok depe setting meriam nie..siap sponsor kabaid..erkk ...tengok je la..bekas air pun.. pakai bekas tadah getah atok..hak3...kampung style memang rock hak3~ ^^


Kite bako je yop~...korang tengok api keluar dari meriam tu...nampak gempak kan??kan??kan??hahaha...nampak sangat aku lari...tengok dari jauh...padahal...meriam nie tak jadi pun bunyi nye haha..api je lebih...=p

Ayah kate, maybe die punye pencucuh api tu jauh sangat...entah le..asalkan tak menjadi, aku gembira, takut aku tengok nye... haha...

Lepas tu  mereka pun poyo2 jer dengan meriam merah nie... kalau nak tau, meriam nie bunyi macam gas tempoyak yang meletup dari balang je..hak2  =p (dasyat bebeno analogi aku yek..tempoyak kau~)

Tu je la kisah meriam merah adik aku yang tak menjadi tu..haha...okey malas nak pening2 pikir dah..assignmen oh assignmen~..bile aku nak buat nie~


gambo di pagi raye-1


p/s : " Jom kutip duit raye selagi masih available~..nyeh3x" - tantan^^-