Saturday, April 30, 2011

Himderosso~


Though it seems forgotten

I choked myself, I can't even say anything, as I absent mindedly look at the sky for a while, I began to cry~
"Just forget it...Please just forget it...I'm by myself, so just stop it", I told myself that again and again...
I feel so wrecked, I feel like everything has burnt out, I told myself, that there's no such thing as love for me,
 "Stop and just forget, Please stop and just forget", Even I beg myself that, your image still mingles around my heart~

^^Nothing will happen...even though you forget me, after a few days, it will be okay,
after crying and laughing for such a long time, I fell asleep,
I lift the phone up then put it down, I'm like a fool...just like a fool...I dont know why I do this for several days,
I miss you so much that its driving me crazy, I just want to forget you, I must be really crazy,
It's hard...It's too hard...that why these tears keep blocking my view,
your figure haunts me now...

I cant fall asleep for several days already, I tried to erase my though about you, and once again,
I just cant...
It will be alright because after a little while, I will eventually forget it,
just like how the ice melts, my heart will also melt down~
^^

Now, its about time to forget you...I dont have to go through the hard time like this, but why?
Like a fool...just like a fool, I cannot forget you, just why?
when I cant even ask you to come back.....

Serabut, emo, sabar, bosan, tertekan,.....argghhhhhh~


credit to the video owner akiloveSJ2~~~

 

Thursday, April 28, 2011

Bye~

i'm sorry,i think i'm gonna stop..here ..right here~....
and the end~

 

Wednesday, April 27, 2011

Kisah Ulat Bulu Dan Lipas..euww~


Korg taw x...aku paling 'geli' dgn 2 binatang nie....
kalau korg suh aku pegang ular ke mcm kat zoo tu, aku ok lg....
kalau gajah lalu dpn aku, aku ok lagi...
kalau katak melompat kat kaki aku...aku leh maintain lagi....
BUT...if binatang 2 ekor nie ade dkt aku...euuww...i dun loike~

 
ape binatang nye??aha~ Ulat Bulu dan Lipas.....


kisah ulat bulu...aku penah kene 'gatai' ulat bulu..ahaha...:p
abis satu badan aku gatai, gatai nye bukan mcm biase...gatai sampai sakit kowt...dah la xleh garu....muke aku pun kene...mate aku xleh bukak kot...bentuk bengkaknye mcm 'ring' sikit....eiii xleh byg waktu aku kene dulu...
mcm mane leh kene ulat bulu??

owh... waktu dulu2 depan umah aku ade pokok 'mempelam' manis atau org bandar panggil 'mangga'...(gile manis buahnye, mcm tumpah gula je~),  bile pokok tu berbuah...
ulat bulu yg byk bulu tahap gabannye punye la byk weh...smpai panjat dinding umah aku...euuwww...bile pikir balik...aku sgt geli~so disebabkan aku bukak tingkap ...sekor ulat bulu nie masuk~...mlm bile aku tido...aku sedar sok pagi tgn aku dah bengkak~..
mula2 gatai biasa2, pastu gatai lg...pastu sgt gaTAi...huwaaaa (TT~TT)...
tu la kisah fobia aku kat ulat bulu...binatang nie kecik je pun...
tapi fobia punye pasai~aigoo~
tapi sekarang pokok mangga tu dah kene tebang ngeh3~so xda la ulat bulu~

and sekrg nie gak~aku siap tido ngan ulat bulu lagi~
tadaa~memperkenalkan~



namenye Caterpillarward (sebab idung die mcm squidward..hahaha...ikin yg kasi name okey~)


kat lipas plak...
dulu seingt aku, aku xda la geli kat lipas pun...aku xtaw nape aku geli kat binatang nie skrg....hoho korg taw x nape?? aku pun xtau~..::princess syndrome kowt::..muahaha =p




Tuesday, April 26, 2011

Sahabat Yang Setia



  
 " Aku mengasihi sahabat2 ku dengan seluruh jiwa ragaku, sama seperti aku mencintai sanak saudaraku. Sahabatku yg baik seiringan sejalan denganku dan yg menjaga nama baikku ketika aku hidup ataupun setelah matiku.

    Aku selalu berdoa agar dikurniakan sahabat sejati yg setia baik dalam keadaan susah ataupun senang. Jika itu aku peroleh, aku berjanji akan selalu setia kepadanya.

     Oleh itu, kuhulurkan tangan kepada sesiapa sahaja utk berkenalan, kerana aku merasa bahagia. Semakin ramai aku mendapat sahabat, aku semakin percaya kpd diriku sendiri."


kata2 yg dipetik dari buku:


buku Tazkirah Asy-Syafi'i



Jaman Sekolah Dulu...: Hasil Kerja Tangan Dolly

Kemas2 bilik...terjumpe la box lame aku...kat dlm box nie aku simpan sume surat , kad raye, etc dari kawan2...tetibe jumpe benda alah nie..hahaha



seingt aku..lukisan nie dilukis pada tahun 2002...waktu kami form2..hehe
pelukis ayapink atau name sebenarnye Nor Hidayah Anjang Yahya..hehehe member 'geng gajah' aku 

Kalu bace tu;
1. bersopan santun
-aku mmg sopan santun pun...erkk jgn muntah lagi~
2.menubuhkan kump. Black Metal
-aku xtaw ape rasionalnye dayah tulis nie pun...hahaha
3.seorg muslimah yg warak
-wahh dayah doa2 kan le ek...InsyaAllah.. 
4.melanjutkan pelajaran di UIA
-ini yg xleh bla nie...6tahun after ko lukis nie~aku mmg masuk UIA...dasat la ko dayah...maybe aku sahut cabaran ko kot...haha..
5. menjadi pujaan setiap makhluk ataw spesis di dunia yg fana ini
-erkkk ko agak2 la dayah oii~..hahaha


nie la 'geng gajah' ...haha (geng gajah sebab kami sume duk dekat ngan batu gajah perak..hehe)
kelihatan dayah, nuloi and paom...


Bila Nak Beli Nie~huhuhu

Dua buah buku yg aku nanti2 kan..
emm bile la nak ade 'ongkos' nak beli~huhuhu (TT~TT)





buku Aku Terima Nikahnye yg dah di compile...huhu aku cari2 xjumpe pun kat kedai buku~
ke...ade sape2 nak blanje aku x???hehehe

Monday, April 25, 2011

Awak Tak Payah Datang Kilaja Esok~

kene buang kerja!!!!

Uncle : "Inlan, esok awk xpayah dtg kilaja~"

Aku : ..::blurr::.. haa~ (ai baru hari 1st day dtg keje , xkan kene buang kot??)

Uncle : "itu awak dtg minggu depan ma~...minggu ini itu budak (budak yg tgh kerja kat kedai buku tu) talak belenti kilaja lagi ma...jadi awak start kilaja minggu dpn saja ma~"

Aku : owh..okey uncle...( dlm hati aku lega, tapi kurang lagi la minggu aku nak kerje...ade cadangan x nak keje ape 1mgu nie??...nak tambah $$$ la~)

aigoo~ uncle bikin saya nebes saje ma...haiyaa~ :p


so aku xkene buang kerje pun...cume disebabkan aku nie part-timer...so uncle kate aku start lambat sebab tempat kerje aku tu full lg..mgu depan baru ade budak benti keje~

The truth~: terasa gak mcm kene 'buang keje' je tadi~..hahaha



Hadiah Bufday yang Lalu (150411)

emm baru nak upload gmbar2 adiah bufday aku~...sorry fwens..hehe

hadiah2 (mcm le byk sgt haha) aku dapat dari mieja, miera , azni, arney, and raidah, and lela, and rajna~ (berape byk 'and' daa~)


 taddaaa~ ni dia~pemain mp3 utk kereta..
hadiah dari arney mieja miera and aznie~....


thanks fwens..i'll keep dis little thing eva..hehe...mmg da lame aku nak,,tapi xber'pulus'...so tQ again~
aku nak letak wishes korg yg dlm kad tu kat dlm blog nie...BUT..its too privacy....erkkk kyaaa~

waktu bufday aku gak..member2 aku yg terchenta nie..bwk aku mkn kat restoran Santai...emm mkn free mmg sedap aje~hehe...(maaf gmbo xda kat aku, ade kat blog miera~)


nie plak adiah dari Raidah...aii Raidah, nie mcm nak kasi aku membeso lagi je..hehehe nway thanks~sedap~nyum3~


sowi..mls nak rotate gmbo..haha

ehh nape gambo hadiah lela n rajna xda ek.....

haha lela kasi aku....adiah....air milo bungkus kak Ana cafe~..haha...ini kire bagus lela nak blanje aku...hahaha terharu aku wehhh..
rase nak tngkp gmbo ngan lela je waktu penyerahan hadiah berlangsung..hahaha TQ lela~ =p

hadiah dari Rajna plak....pisang goreng n kepok leko...hahaha...(tiada dlm gambo)..xsempat masuk / tangkap gmbo pun dah kene 'baham' dgn aku mieja n arney...hahaha~ TQ Rajna~


and last adiah...aku xdapat lagi~....org tu kate tgu die dpt keje dulu :p...hahaha, saye tuntut~ (seram nye la kan..haha) haha, play2 je~

that all..adiah utk 23 tahun...
and the best adiah...adalah daripade Dr Sayyed coz die kasi aku soklan exam RNI waktu bufday aku ri tu....167marks turrr~ :p



...the end...

Sunday, April 24, 2011

Berkebun Bersama Ayah~..hehe

Ptg nie bosan...letrik xda kejap tdi..ujan kilat kuat kowt tadi..huhu...

Smbil lepak2 depan umah dgn ayah n ibu n adik aku yang demam (tapi die sempat order chicken chop utk mkn malam~erkk =p)...

ayah kate ayah nak tanam pokok ulam raja...name nye ulam raja..kene le daulat sikit...so ktorg tanam dlm box....=p lepas je ujan benti...~
kelihatan ayah menyiram pokok ulam~



box nie sebenarnye bekas t*^k kucing nye tempat...oleh kerana kucing2 ternakan umah pakcik misran nie dah pupus sume nye :p...box nie jadi mangsa tempat tanam ulam....


ayah tebuk lubang kat box nie so leh la tanam...
emmm dah jadi pun...tanam 6 pokok...xtaw le idup ke tak....


p/s: kepada ulam raja~ cepat le idup, aku nak mkn kau~muahahaha~

sweet or ...

haha..tergelak bace komen2 pasangan bercinte (  kawan2 aku ) nie kat FB..haha...

dah xreti ckp betoi2... such as, nanak, tAntek, mamam, tuweet, tomey, etc...haha..
( walaupun xtahan tekak aku nak temuntah )...hehe~org laki suke gak benda2 gini ek...

maybe nampak 'tomey' kot (opsss~ ;p)...xleh bayang kalu aku ckp gini...goosebumps~ :p

+ve point :  masing2 dgn perangai masing2, asalkan baik..its okey~...hehe


Cintailah bahasa kita, bahasa jiwa bangsa...erkkk :p

Friday, April 22, 2011

Saye Tak Perasan...



Hari nie 1st day dtg kerje...alah keje ape la sgt...jage bookshop skolah rendah tu...

awal pagi lagi aku dah bgun koi5pg...hehe bkn sebab excited nak g keje..tapi aku kene diarrhea hahaha...akibat mkn char ketyiaw hehe


nak dijadi kan cite...aku jmpe la uncle tempat keje aku tu...dgn confident nye aku ckp :


" Saye cuti 2 bulan uncle~ "


padahal aku cuti 6minggu je...baru aku pasan...hoho...sorry uncle! (wat gaya Gil Ra Im)..
xberniat nak tipu pun,,,,nak kasi tau balik kat uncle tu pun, mcm sebersalah la plak...ade gak org nak amek kite keje 6mgu kire bagus la tu kan...(mcm pektikel plak 6mgu)...


so keje aku 4jam je pun...koi 9.15-1.30  hahaha..jgn jeles..saje2 nak isi masa...
+belanja tuk pektikel...+pengalaman lagi...+blajar jadi org bawah, jage hati majikan, ye tak...hahaha poyo la plak~..hehe


p/s: tempat keje nie waktu skola je...budak2 salu panggil aku makcik..huhuhu...pas tu aku pun buat muka, suh panggil aku kak~..hahaha depe pun blur2...teettt~hahaha

Thursday, April 21, 2011

I Dont Know~


special song for you...i hope u get the msg~kyaa~.....oppa jebar~arasso~


p/s: plez2...hear dis song...pick up the lyric, put and store it in ur mind....

Saya Dah Dpt Kerja...

cuti sem nie..emm keje nak tampung duit blanje tuk pektikel~

koi9-1ptg -------keje kedai buku sekolah rendah~
koi 4-5ptg ------keje tolong bungkus kerepek ubi~
koi8-9mlm-----sambung bungkus kepek ubi~
free time-------hantar permintaan kepek  ubi and pisang~

p/s: sape2 nak order plez contact n inform me k~..hehe

Monday, April 18, 2011

Cuti Sem Bersama Adik~




1.  Tgk Shaun the Sheep same2...satu mlm 1 episode..(walaupun aku yg fanatik cte katun nie dari adik aku~)




2. Berebut remote control...tapi nie kadang2 je~



3. Amek die dari sekolah kalau ayah aku ade mesyuarat~..ngeh3




4. Tengok die 'baham' sebijik durian...die hantu doyan~


5. Bela ikan laga..yang dah separuh mati..ikan yang bernyawa2 ikan~

ikan nie name die Bluwy...post pasai die..coming soon~

6. Tgk Hagemaru same2..faveret bersama~




7. Buli die..hahahaha =p

Holiday~~...guling2 suka~

hari nie~

1. unpack barang
2. kemas barang
3. mkn kepek ubi....
4. lunch
5. basuh sidai kain
6. exercise
7. download
8. tepon miera, mieja, arni ataw azni~(mentang2 free...haha)
9. tgk tv
10. temenung~ =p

haha~...1st days of my holiday~..kyaaaa~ gembira2...dah 2bulan xbalik la katekan~

Friday, April 15, 2011

Saya Sudah Tua...23thn~

Hari nie bufday aku...
415
...hehe
org yg 1st wish...ibu~...hehe TQ ibu...

aku celebrate bufday aku semlm dgn 14 lecturer notes....
hari nie aku jwb exam RNI..tapi teruk gak...167 markah total..gilerrr...penat aku karang...
aku dpt jwb 1/5 je wehh...yang len sume aku taram~ haha
tambah lagi aku tgh batuk teruk skrg nie...jwb tadi terbatuk2 aku...huhu...xleh focus..hurm...

ptg nie nak jmp mdm...bincang pasai tajuk research..owh...aku dah kene gerak wat FYP~....=p

adakah hari nie bufday akuuuuuuuuuuuu~???huhu (TT~TT)

Tuesday, April 12, 2011

Post Pertama Dan Terakhir Tentang Dia~ huhu



Kami kenal dah hampir 3 tahun...

die mmg 'rapat' ngan saye...

kalu saye susah, die mesti ade...

kalu saye sunyi die jd peneman saye...

bagun pagi pun saye akn pikir die dulu...

sekarang nie die xmacam dulu...

jika dulu die yg terbaik...

sekarang die biasa2 saje, tapi saye xkisah...

namun~ sudah ada tanda2 yg dia akn tinggalkan saya,

saye harap die memahami saye,...saye xnak die pergi...

tambah lagi ketika saat sukar begini...

dah byk kali saye xleh bace sms die...

tapi saye still xputus harap kat die,

saye 'simpan' die juge...

saye...sayangkan die...

kalu buleh saye xnak gantikan die...(setia la katekan)

sebab die pilihan saye...

bukan pilihan ibu saye, bukan juga pilihan ayah saye...

"awak..awak jgn la buat hal...saye xda duit dah nie..."



enset kesayangan ku....